Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014

Όταν η φύση δημιουργεί ..και ο άνθρωπος καταστρέφει!!

Το τελευταίο χρόνο σαν πεζοπόρος συναντώ πολλές ομορφιές της φύσης που μ'αφήνουν άναυδη.
Έχω καταγράψει αρκετές φυσικές ομορφιές με το φακό που θέλησα να τις παρουσιάσω και να τις μοιραστώ μαζί σας.

Στη θέση Διαπόρι στο βορινότερο σημείο του νησιού η αλμύρα και ο βοριάς έχουν σμιλέψει μ'ενα περίεργο και μοναδικό τρόπο τους βράχους της περιοχής.


Τόσο άγριοι που πιστεύω ούτε τα γλαροπούλια δεν μπορούν να σταθούν σ'αυτο το σημείο.


Η φύση σμιλεύει και 'μεις μένουμε θεατές αυτού του μοναδικού έργου.

Στη θέση "Εγκρεμό " το απότομο κόψιμο του βράχου κόβει την ανάσα.

Βόρια προς "Νερό του Ψύχα" ο βοριάς έχει "κλαδέψει" μ'ολη του τη δύναμη δύο δεντράκια που ατύχησαν να βρεθούν μπροστά του.
Πελώριοι βράχοι που στέκονται στη παραλία της "Συκαμινιάς" και εξάπτουν την φαντασία μας αντικρίζοντας τους.
Εντύπωση μεγάλη μου έκανε και η ανθρώπινη παρέμβαση στη φύση καθώς και οι συνέπειές της.
Όπως οι αμέτρητες κεραίες στον "Πύργο"!

Η καταστροφή της ελάχιστης βλάστησης από πυρκαγιές νότια στα "Τρία Λαγκόνια"

αλλά και βόρεια στον "Κάμπο"
Ο σκουπιδότοπος στη θέση "Κοράκι"

Και η θέα που συναντά κανείς πλησιάζοντας εκεί

Η ειρωνεία λίγο πιο πάνω βρίσκεται η σπηλιά του αρχαίου φιλόσοφου Φερεκύδη και ακριβώς δίπλα ένα δέντρο στολισμένο με σκουπιδοσακούλες.

Μπροστά στις προηγούμενες εικόνες το φαγωμένο βουνό δεν μας εκπλήσσει και τόσο για την ανάγκη της εξόρυξης πέτρας και μαρμάρου,



Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Πανεύκολη Τούρτα Σοκολάτας σε 2 παραλλαγές ..!.

Πριν λίγες μέρες η μητέρα μου έκλεισε τα 85χρόνια.Το λιγότερο που μπορούσα  να της κάνω μια τούρτα και να  κανόνισω συνάντηση έκπληξη με όλα τ'αδέρφια και τα παιδιά τους  σπίτι της, χωρίς να ξέρει εκείνη τίποτα.Τα δώρα σ'αυτήν την ηλικία είναι άχρηστα αφού οι ανάγκες της σε υλικά αγαθά είναι ελάχιστες ως τιποτένιες.

Έφτιαξα ένα κέικ σοκολάτας που το χώρισα σε 3ταψάκια μικρά για τη βάση της τούρτας.
Η διαδικασία έχει ως εξής:
Κατ'αρχήν σ'ενα ποτήρι βραστό νερό διέλυσα 70γρμ. κακάο σκόνη και τ'αφησα να κρυώσει,
αφού πρόσθεσα μέσα 250γρμ. ξινόγαλο ή αν δεν έχετε 1κεσέ γιαούρτι αραιώστε με 70γραμ.νερό.
Έπειτα χτύπησα στο μίξερ 140γρμ βούτυρο με 440 γραμ ζάχαρη άχνη ώσπου ν'ασπρίσει.
Πρόσθεσα ένα ένα 3αβγά να χτυπηθούν καλά και 2βανίλιες για άρωμα.
Σ'αλλο μπολ είχα κοσκινίσει 250γραμ. αλεύρι με 1,1/2κουτ.γλυκ.σόδα και 1πρέζα αλάτι
Έτσι είχα ένα μείγμα υγρών και ένα μείγμα αλεύρου που πρόσθετα
στο μείγμα βουτύρου ζάχαρης στο μίξερ σταδιακά μία - μία κουταλιά ώστε να τελειώσουν και τα δύο.
Έγινε ένα αραιό μείγμα κέικ που το έψησα για 25' σε μέτριο φούρνο.
Για να καλύψω την τούρτα έκανα μια βουτυρόκρεμα πολύ εύκολη με απλά υλικά.
Χτύπησα στο μίξερ 110γρμμ.βούτυρο
με 450γραμ.ζάχαρη αχνη
και 125γραμ.κακάο σκόνη
2βανίλιες
και 250γραμ.κρέμα γάλακτος.
Γίνεται μια πλούσια παχύρρευστη κρέμα αρκετά γλυκιά θα έλεγα αλλά ταιριάζει πολύ με το κέικ σοκολάτας που δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό.
Για να στολίσω την τούρτα χρησιμοποίησα 1πακέτο πουράκια και έτσι είχα μια πανέμορφη τούρτα που δεν μου στοίχισε και πολύ.
Η μαμά πολύ χάρηκε για την έκπληξη που της κάναμε ξαφνικά είδε στο σπίτι της όλα τα παιδιά και τα εγγόνια της για πρώτη φορά γιόρτασε τα γενέθλιά της.
Μετά 1εβδομάδα άλλα γενέθλια προέκυψαν στο σπίτι η συνταγή ήταν η ίδια θέλησα να πειράξω λίγο την βουτυρόκρεμα να της αφαιρέσω ζάχαρη τα 450γραμ.μου φαίνονταν υπερβολικά.
Αφαίρεσα λοιπόν τη ζάχαρη αλλά η κρέμα δεν γινόταν τόσο παχύρρευστη όσο η πρώτη.Έτσι έμαθα ότι δεν πειράζουμε συνταγή ζαχαροπλαστικής χωρίς να'χουμε επιπτώσεις.
Σ'αυτήν για την διακόσμηση χρησιμοποίησα σαντιγί και καραμελωμένα αμύγδαλα που έβαλα ενδιάμεσα πάνω στην κρέμα.
Για να καραμελώσω τ'αμύγδαλα έβαλα σε ένα βαρύ τηγάνι 1φλιτζ.ζάχαρη τ'αφησα να καεί και μόλις άρχισε να λιώνει και να γίνεται καραμέλα έριξα 1ποτήρι χοντροκομμένα αμύγδαλα το 'βγαλα απ'τη φωτιά και μετέφερα το μείγμα σε λαδόκολλα να κρυώσει.
Μόλις κρύωσε το'σπασα σε κομμάτια.
Η φωτό την αδικεί αλλά ήταν υπέροχη.
Δοκιμάστε τες είναι πανεύκολες και φανταστικές.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top