Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβarmenizoume ...

Σ

τις ειδήσεις διαβάσαμε τις τελευταίες μέρες:

Στο 1,8% περιορίστηκε περαιτέρω ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο εφέτος από 2% τον Δεκέμβριο 2008, επίπεδο που είναι και το χαμηλότερο από τον Οκτώβριο του 1968 (περίοδο, πάντως, κατά την οποία το δικτατορικό καθεστώς είχε επιβάλει διατιμήσεις στα είδη). Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, η συνεχιζόμενη αποκλιμάκωση του πληθωρισμού αντανακλά τη συγκράτηση των τιμών σε όλα σχεδόν τα αγαθά και τις υπηρεσίες.

Δήλωση-έκπληξη 10/2
"Ναι" σε μποϊκοτάζ από καταναλωτές κατά των...

Και από την άλλη ο κ.Κ.Χατζηδάκης δήλωσε "ναί" στο μποϊκοτάζ από καταναλωτές κατά των κερδοσκόπων και των προϊόντων που είναι υπερτιμολογημένα.

Καλά μας δουλεύουν πως είναι δυνατόν από την μια να έχει πέσει ο πληθωρισμός και από την άλλη να μας προτρέπει ο ίδιος ο υπουργός σε μποϊκοτάζ των προϊόντων.
Μόνο που δεν ξέρει ο υπουργός οτι το μποϊκοτάζ το έχει αρχίσει χρόνια τώρα ο πολίτης από τότε που ανέλαβαν την κυβέρνηση και κοιτάει πως θα εξοικονομήσει καλύτερες τιμές για να εξασφαλίσει περισσότερα προϊόντα στο καλάθι του.

Αλλεπάλληλα σε όλη τη χώρα τα κύματα μαζικών απολύσεων. Η κυβέρνηση μελετά νέο πακέτο μέτρων, εξετάζοντας και τα αιτήματα που υπέβαλαν οι έμποροι.
Στο όνομα της οικονομικής κρίσης οι εργοδότες μειώνουν το προσωπικό τους,παίρνουν μέτρα εξοικονόμησης εις βάρος των εργατών και από την άλλη η κυβέρνηση προκηρύσσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στο δημόσιο.
Είπαμε είμαστε αλλά όχι και τόσο.....άκες!!!



Καταλαβαίνουμε ότι όλα αυτά είναι στο όνομα των εκλογών για να μας πετάξετε στάχτη στα μάτια να δώσουν δυο ψίχουλα και να ξεχαστούν όλα.
Εγώ όμως τους χαρίζω αυτό:

32 σχόλια:

  1. "κύριε υπουργέ γαμώ τα υπουργεία σας"
    στίχος όλα τα λεφτά, το λες και γεμίζει το στόμα σου,ευφραίνεται η καρδούλα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πιστευω να εχεις καταλαβει απολυτα απο τις αναρτησεις μου που διαβαζεις οτι ειμασι απολυτα ειλικρινης..και αυτο πολλες φορες παρεξηγειται..καταρχην να σου πω πως τη γνωμη μου θα πω η οποια μπορει και να μην ειναι σωστη,παραμενει ομως γνωμη.
    ΄
    λοιπον ελένη μου..
    εννοιται πως ολα αυτά που λες ειναι σωστα..και πως να μην ειναι αλλωστε..και λιγα λες..τα εχουν σχεδιασει τοσο καλα που εμεις πρεφα δεν παιρνουμε..
    εγω αλλου θα σταθω ομως σε κατι που βλεπω στην αναρτηση σου..ξερεις την αγαπη μου για τη μουσικη(..το εχεις καταλαβει)..βλεπωντας λοιπον αυτον τον ανθρωπο με το καπελο απο πανω μου ειλικρινα αηδιαζω εξισου με ολο το συρφετο των πολιτικων..και οχι με τη μουσικη του..αυτο ειναι καθαρο γουστο του καθενα και ειλικρινα το σεβομαι..αλλα ειλικρινα ελενη μου,τρελαινομαι να βλεπω εναν ανθρωπο ο οποιος βριζει το συστημα στα τραγουδια του και ο οποιος ζει και βασιλευει και υπαρχει χαρη σε αυτο το συστημα..
    δεν θα κάτσω να σου απαριθμησω τα χιλιαδες που εχει κανει γιατι θα κατηγορηθω ως γραφικός..ενα θα σου πω μονο και βγαλε τα συμπερασματα σου..και αυτο το λεω επειδη το ξερω,επειδη το εζησα..πριν 2 χρονια σε μια μεγαλη πολη της ελλάδας ελαβε χωρα μια τεραστια προσπαθεια για συλλογη χρημάτων για τα παιδιά της Αιθιοπειας και αλλων χωρων της αφρικης τα οποια πεθαινουν λογω ελλειψης φαρμάκων..οι υπευθυνοι της συγκεκριμενης κίνησης ηρθαν σε επαφη με αρκετους καλλιτεχνες..πιο πολυ θέλαν να φέρουν μουσικους που εχουν απηχηση στο κοσμο και ειδικα στη νεολαια ωστε να μαζευτει κοσμος..σε τηλεφωνημα 1 βδομαδας πριν την συναυλια που εκανε ενας απο τους διοργανωτες τους ειπε καποιος απο την εταιρεια να μιλησετε με το manager τους..δεν δεχτηκε να ερθει επικαλουμενος λογους υγειας και επικαλεστηκε κιολας πως θα βοηθησει χρηματικα επειδη δεν μπορουσε να ερθει(..αυτά ειπε ο manager)..την ημερα της συναυλιας τραγουδαγε στη γλυφαδα σε ενα μαγαζι και λεφτα ουτε βεβαια εστειλε..

    Συγνωμη για το μεγαλο σχολιο και το χωρο που πηρα αλλα δε μπορω να τον βλεπω τον κυριο..
    ισως να ηταν τυχαιο θα αναρωτηθουν πολλοι..ισως..τη γνωμη μου λεω και ας ελπισω να μη παρεξηγηθει κανενας που τον γουσταρει..και εγω τρελαινομαι οταν τραγουδιστες που γουσταρω κανουν μαλακιες..αλλα ο συγκεκριμενος ξεπερναει καθε οριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΑΘΛΙΟΙΔεν λες τίποτα!!Η επιτυχία της χρονιάς ήταν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ArtistzΔεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω,και καλά έκανες και εκφέρεις τι γνώμη σου άλλωστε πίσω απ'αυτούς τους καλλιτέχνες (εμπορικούς)βρίσκονται οι managers για να μην ασχολούνται και τσαλακώνουν το προφίλ τους οι ίδιοι.
    Με θυμώνει αυτό που μου διηγείσαι γιατί είναι νέα παιδιά και απαιτώ να έχουν μια κοινωνική ευαισθησία μεγαλύτερη απ΄τον καθένα φτασμένο καλλιτέχνη γιατί επιπλέον είναι πρότυπα της νεολαίας μας.Ασε με να πιστεύω οτι ίσως και να μην το μετέφερε καν ο manager ούτε ασχολήθηκε ο ίδιος με το θέμα.
    Οτι και να'ναι η πορεία του χρόνου θα αποδείξει τι πάστα ανθρώπου είναι και θα πάρει το ανάλογη αξία απ΄την εκτίμηση του κόσμου.Ο κόσμος δεν ξεγελιέται να είσαι σίγουρος!!!Καλό σου βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο κοσμος ξεγελιεται ελενη μου,και το ξερεις πολυ καλά αυτό..απλα θελω να τονισω και κατι αλλο..δεν το παιζω κανενας ξυπνιος που δεν μου αρεσει ο συγκεκριμενος ο οποιος πιστεψε με ειναι ενα μεγαλο μηδενικο,αλλα πολυ μεγαλο και ξερεις γιατι στο λεω?βλεπω και εγω τη πορεια ενος απιστευτου μουσικου που υπεραγαπαω και τρελαινομαι..ο ΜΑΛΑΜΑΣ στο ΖΥΓΟ έχει το μπουκαλι 180 ευρω!!!το ακουσα και τρελαθηκα..θα συνεχιζω να τον ακουω βεβαια αλλα με τη καμια δεν θα αφουγκραστω τετοια κινηση..οσο και αν ο σωκρατης συνεχιζει το πλουσιο φιλανθρωπικο του εργο(..πολυ μεγαλο κιολας και μπραβο του)αλλο τοσο στεναχωριεμαι να βλεπω να κανει και να δεχεται τετοιες μαλακιες στα live του..
    σε κουρασα πολυ σημερα..
    καλο βραδυ!..καποτε ειχαν ενα χατζηδακη τα παιδα για προτυπο..και τωρα φτασαν να εχουν τον περι αυτού ο λογος(..συνεχιζω εγω το βιολι μου..)
    φιλια πολλα ελενη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ιστορία επαναλαμβάνεται,
    εμείς απλά ακούμε και το χειρότερο είναι ότι τα υπομένουμε.
    Μπαλάκι μας κάνουμε ο ένας στον άλλο.
    Δεν ξέρω έως ποτε θα υπάρχει αυτή η κατάσταση αλλά νομίζω πως τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι.

    Καλό βράδυ zoyzoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Η κάθε μέρα είναι κραυγή,
    παγιδευμένη ελευθερία,
    οσμή αφόρητη τροπαιοφόρων τίποτα
    που διαλαλούν ζωή απύρετη
    μ΄ ιλουστρασιόν ευαισθησία.."

    Καλησπέρα Ελένη μου..
    Να είσαι καλά και να στηλιτεύεις
    όπως εσύ γνωρίζεις τα "όμορφα
    και χαριτωμένα"
    της εξουσιαστικής βαρβαρότητας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μάλον στραβά αρμενίζουμε... μη τα βάζεις με τον γιαλό μας συντρόφισσα νησιώτισσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι ο γιαλος ειναι στραβός
    και στραβά αρμενίζουμε,
    περισσότερο βέβαια το δευτερο ισχύει!
    Ή αλλιώς,
    χέσε μέσα,Πολυχρόνη,
    που δε γίναμε ευζώνοι:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Artistz♥Φυσικό είναι Αντώνη απ΄τη στιγμή που μπαίνει στο σύστημα να μην ξεφύγει απ΄την ταρίφα και ο Μάλαμας, δεν είναι δικό του το μαγαζί για να βγάζει αυτός τις τιμές νυχτοκάματο παίρνει και αυτός όπως όλοι οι άλλοι η διαφορά τους είναι κατά πόσο ανταποκρίνονται στα κοινωνικά καλέσματα και με τι αντίτιμο.Εχω συνηθίσει τον χειμαρρώδη επαναστατικό σου λόγο,δεν σε παρεξηγώ,καλή σου μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Anastasia♥Ωσπου νά'ρθει η ώρα για εκλογές και να πάρουν όλοι αυτοί το μάθημα που τους αξίζει!!Θα το πάρουν όμως??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τάκης Τσαντήλας♥Με τιμά πάντα η παρουσία σου.
    Μόνο η δικη σου ευαισθησία θα μπορούσε να αποκαλεί "όμορφα και χαριτωμένα" τα κακώς κείμενα της εξουσιαστικής βαρβαρότητας!!!
    Καλή και γλυκιά μέρα να'χεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΥΗ ΚΑΦ.♥Εμείς καλά πάμε άλλοι μας πάνε με την όπισθεν και δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. VaD ♥Ο γιαλός ίσιος είναι τα αγγούρια στραβά θα έλεγα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στο τέλος ... δηλ. τι τέλος, ήδη συμβαίνει, θα μας πούνε και ... μ

    Πώς γίνεται με πληθωρισμό κάτω απο 2% να ακριβαίνουν τα αγαθά !!! Αυτο δεν μπορεί κάποιος να μας το εξηγήσει ;
    Δούλοι των συμφερόντων, συνένοχοι στην αισχροκέρδεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μας το δείχνουν με τις πράξεις τους το χειρότερο!!
    Μόνο εδώ στη χώρα του παραλόγου γίνονται αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΆΔΑ ΣΤΑΜΆΤΗΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΌ ΜΕΤΑΦΟΡΏΝ ΕΝΌΣ ΚΡΑΤΙΔΊΟΥ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΊΑΣ, ΓΙΑΤΊ ΕΤΡΕΧΕ ΜΕ 95 ΕΝΏ ΤΟ ΟΡΙΟ ΉΤΑΝ 50, ΠΑΡΑΙΤΉΘΗΚΕ, ΝΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΠΟΊΟΣ ΤΟ ΈΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟ ,ΚΑΝΕΝΑΣ,Ε ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΊΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΆΣΟΥΜΕ ΤΑ CD ΜΑ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ(KAPELO),ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΓΝΩΡΗΣΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΨΙΧΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ.ΤΕΛΙΚΑ ΜΉΠΩΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΟΥΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝΕ ΟΙ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ,ΤΟ ΠΙΣΤΕΎΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΥΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο γιαλός σίγουρα δεν είναι στραβός. Εμείς στραβά αρμενίζουμε. Ο Χατζηδάκης μπορεί να λέι ό,τι παπάρα θέλει. Το θέμα είναι το κατά πόσο "τσιμπάμε" εμείς...
    Το μποϊκοτάζ είναι μια πρόσκαιρη λύση, χωρίς όμως κανένα αντίκρισμα. Εχεις δει τι γίνεται, για παράδειγμα, στα σουπερμάρκετ όταν αποφασιστεί μποϊκοτάζ; Ξεπούλημα κανονικό!
    Οσο για τις μαζικές απολύσεις, είναι βέβαιο οτι θα συνεχιστούν, απλούστατα διότι έχει μπει στην καθημερινότητά μας η (διογκούμενη) part time εργασία, που δίνει την ευχέρεια της απόλυσης χωρίς αποζημίωση. Σε κανέναν εργοδότη δεν θα λείψουμε. Γιατί στρατιές ολόκληρες άνεργων νέων περιμένουν στη σειρά, λειτουργώντας -άθελά τους- ως "ομάδες πίεσης" παλαιότερων εργαζόμενων. Φαύλος κύκλος. Οταν τα νέα παιδιά (οι "ομάδες πίεσης") πάψουν μια μέρα να είναι τόσο νέα, αρχίζουν να καταλαβαίνουν οτι αντίσταση δε γίνεται με την αποδοχή της "μαύρης" εργασίας ή του "part time".
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
    Φιλιά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. molemou♥Αυτό που περιγράφεις δεν πρόκειται να γίνει στη χώρα μας γιατί απλώς οι δικοί μας δεν έχουν συνείδηση.Και'γω της ίδιας άποψης είμαι δεν πρόκειται να φτιάξουν ποτέ τα πράγματα απ΄τό κακό στο χειρότερο θα πηγαίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. politisathinaios ♣Κατ'αρχήν να σ'ευχαριστήσω εγώ για την επιλογή σου να γράψεις τη γνώμη σου.
    Δυστυχώς η πίεση της ανεργίας και της φτώχειας θα αναγκάσει πολλούς να σκύψουν και να υπογράψουν και "part time" και ακόμα χειρότερους όρους.Οι εργασιακά δικαιώματα που έχουν αποκτηθεί με αίμα και αγώνες θα τιναχθούν όλα στον αέρα.Θα ζήσουμε σπουδαίες στιγμές!!
    Καλό σου βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είμαι πολύ συγχυσμένη με όλα όσα ακούω και συμβαίνουν κι έρχομαι εδώ και συγχύζομαι πιο πολύ.
    Μπάχαλο όλα. Δεν λειτουργεί τίποτα.
    Χθες πέθανε ένας 53χρονος από ανακοπή επειδή δεν είχαν την απαραίτητα ιατρική βοήθεια.
    Πολύ στραβός ο γυαλός, πολύ.
    Τι θα γίνει επιτέλους!

    Astrocat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. οταν ερθουν οι εκλογές θα τα θυμόμαστε όλα αυτά.....να δω...αφου αφησαν τις τιμές να πάνε στον αρη...τωρα φωνάζουν και λένε ότι είχαμε συμφωνήσει να πάνε στην σελήνη...

    δεν υπάρχει τίποτα δεν γίνεται τίποτα...
    και οι καταναλωτές εκει σαν ζώα ναι σαν ζωα και ξέρω καλά τι λέω...αρπάζουν ότι πέσει μπρόστα τους...εδω ακουσα με τα αυτια μου σε σ/μ να λέει η μια στην άλλη οτι η ταδε επωνυμη μαγιονέζα είναι in....ακόμα δεν εχω συνέλθει.....

    πάντως μπράβο σου επικαιρη και ωραία ανάρτηση μπάς και ξυπνήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. όλα είναι σχετικά τελικά κατάλαβα ότι δεν είναι μόνο οι εκλογές αλλα μάλον η ανικανότητα να κυβερνήσουν όλοι τους
    και να κάνουν αντιπολίτευση μην ξεχνιώμαστε
    καλή σου νύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Άστα!! τι άλλο θα ακούσουμε και θα δούμε πλέον;;
    Προσλήψεις στο δημόσιο και απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα!!
    Μήπως πλούτισε το δημόσιο και δεν το πήραμε χαμπάρι;;
    Το θέατρο του παραλόγου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Oι Αστρο - Συμμορίτες♥Αυτό αναρωτιόμαστε όλοι!!
    Εσύ τουλάχιστον βλέπεις κανένα καλό οιωνό στ'άστρα Astrocat??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. homemade♥Καμιά "ψωνάρα" θα ήταν αυτή που μας περιγράφεις "άκου in" η μαγιονέζα??
    Εμένα πάντως σ'αυτή την περίοδο τα ψώνια μου έχουν γίνει άγχος!!
    Μπουκοτάζ για τις ακριβές εταιρείες,μπουκοτάζ για τα εβραϊκά προϊόντα και είναι και πολλά ευρύ ας κατανάλωσης,γυρνάω σαν το λιοντάρι μέσα στο κλουβί από ράφι σε ράφι για να ψωνίσω!!Δράμα σου λέω περνάω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιάννης Παππάς♥Έχεις δίκιο όλοι ανίκανοι είναι αναρωτιέμαι τι θα γίνει στις 7 Ιουνίου γιατί θα κληθούμε ένα ανίκανο απ'αυτούς να επιλέξουμε!!Καλώς όρισες ελπίζω να σ'αρέσουν τα ταξίδια μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. marianaonice ♥Ακόμα τι έχουμε ν'ακούσουμε μέχρι να'ρθει εκείνη η ώρα!!
    Μας δουλεύουν κανονικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS♥Δεν υπάρχει λες σωτηρία!!Με τίποτα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο γιαλός μια χαρά είναι armenaki μου, εμείς(αυτοί) κάποιοι τέλος πάντων αρμενίζουν στραβά εδώ και δεκαετίες και πάνε ολοταχώς προς ξέρα... Μια χαρά τα είπες και μια χαρά τα τραγούδια. Γ...τα υπουργεία σας όλα ρε το φωνάζω και εγώ. Βάζω ... επειδή είμαι σε ξένο blog όχι τίποτ' άλλο. Πολύ χάρηκα διαβάζοντας και την προηγούμενη ανάρτησή σου... Έχει τόση πρασινάδα η Σύρος; πανέμορφες φωτογραφίες. Για αυτό και εγώ θα την κάνω από εδώ πέρα κάποια στιγμή

    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ

    Έκτορας

    P.S. Συγκλονιστικό το σχόλιό σου απλά αυτό τίποτα άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σοβαρά το λες για την πρασινάδα ή με δουλεύεις?πάντως όσο η Κρήτη ούτε στον ύπνο μας.
    Ευχαριστώ!!Καλό ΣΒΚ να'χεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού έκανες τον κόπο και το διάβασες πες μου και τη γνώμη σου με δικά σου λόγια...
Δε'ν'κακό!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top