Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία.

Πρόταση του blog μας προς όλα τα Ελληνικά ιστολόγια: Ας το διαδώσουμε από blog σε blog. Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία.

Από :http://koukfamily.blogspot.com/
Την αφορμή την παίρνω από την παρακάτω επιστολή του κ. Γκαλιμάνη για την ονομασία των Σκοπίων έως το 1944 ως Vardarska (Βαρδαρία),
την οποία λίγο πολύ ίσως όλοι μας έχουμε ακούσει.
Εχω μια πρόταση να κάνω κι αν θέλετε μπορούμε να την τηρήσουμε από εδώ και πέρα όλοι κάνοντας μια νέα αρχή.
Ολα τα Ελληνικά, πατριωτικά ιστολόγια να αποκαλούμε από τωρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία ή Βαρντάσκα και τους Σκοπιανούς, Βαρδαριανούς.
Τί λέτε;

Οπως και να το κάνουμε είναι άτοπο να τους αποκαλούμε με το όνομα της πρωτεύουσας τους....
Με την δύναμη του ίντερνετ μπορούμε να το κολλήσουμε και στους ξένους.
Εδώ όλοι τους μας αποκαλούν Greece και Greeks (δηλαδή Γραικία και Γραικούς)!!


Ισως έτσι γίνει μια νέα αρχή......


Όταν δεν τιμούμε τους ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ, προδίδουμε την Πατρίδα.


Του Κ. Γκαλιμάνη, Γερμανία.

Ο μεγάλος Άγγλος ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ καθηγητής Νίκολας Χάμοντ,συγγραφέας της ’’Ιστορίας της Μακεδονίας’’, είπε εξοργισμένος, το 1992 προς τον Κίρο Γκλιγόροφ, μεταξύ άλλων:

"Κάνετε παραχάραξη και βιασμό της ιστορικής αλήθειας – ονομάζοντας ‘’Μακεδονία’’ τα Σκόπια, τα οποία δεν έχουν καμιά σχέση με την αρχαία Μακεδονία. Τότε, ο τόπος αυτός που ζήτε τώρα λεγόταν "Παιονία" και ήταν κρατίδιο με δικό του βασιλιά.
Οι Παίονες υπήρξαν για ένα μεγάλο διάστημα υπήκοοι των Μακεδόνων.
Σήμερα όμως, οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και Αλβανοί, δεν έχουν ελληνική φωνή και μέχρι το 1944 τα Σκόπια ονομάζονταν ...BARDARSKA"...!

Τα ίδια αριβώς ...βροντοφωνάζουν και 350 ακόμη ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ, κορυφαίοι επιστήμονεςαπ’όλες τις άκρες της Γης, με...

πρωτοβουλία και συντονισμό του υπέροχου Φιλέλληνα, διάσημου Αμερικανού καθηγητή της Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο του Berkley, Stephen G. Miller (γνωστό για τους συνεχείς αγώνες του στο ζήτημα της Μακεδονίας) με επιστολή τους προς τον Μπαράκ Ομπάμα, παρακαλώντας τον να επέμβει, πράτοντας τα ...δέοντα, ούτως ώστε:"...να παραμείνει απαραχάρακτη κι αβίαστη η Ιστορία.
Το μικρό αυτό κρατίδιο, στα βόρεια της Ελλάδας, κύριε Πρόεδρε, που τώρα θέλει να λέγεται, παράλογα,
"Μακεδονία", μέχρι το 1944 ονομάζονταν ...BARDARSKA..."

Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών,ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA.

Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορείκαι θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

350 ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ, κορυφαίοι ξένοι επιστήμονες, απ’όλες τις άκρες της Γης,αγωνίζονται για τα δίκαιά μας - κύριοι, πρώην και νυν κυβερνώντες – κι εσείς σπρώχνεστε ποιός θα κάνει ...καλύτερα το ...ΑΝΤΙΘΕΤΟ...!

Γιατί κύριοι (και περισσότερο εσύ κυρία Μπακογιάννη ) στρώσατε ..."κόκκινο χαλί" στον ..."υπουργό εξωτερικών" της ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑΣ, όταν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, αποβιβάστηκε απ’το αεροπλάνο του, που έγραφε πάνω: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ο απανταχού Γης Ελληνισμός δάκρυσε από συγκίνηση για την ευγενή αυτή πρωτοβουλία των 350 ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ, πρωτοβουλία να δικαιωθεί η πατρίδα μας!Κι εσείς κύριοι, πρώην και νυν κυβερνώντες, ματώσατε την ψυχή μας με την απερίγραπτη ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΣΑΣ απέναντί τους..!

Γιατί κύριοι, δεν καλέσατε αμέσως στην Ελλάδα, την ομάδα αυτή των 350 ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ, διοργανώνοντας μιά ανάλογη δεξίωση προς τιμήν τους – προσφέροντας στον καθένα κι ένα χρυσό μετάλλιο με την επιγραφή: "Επίτιμος Έλληνας Πολίτης"

Γιατί, εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, ανεξάρτητα απ’την απαίσια αυτή συμπεριφορά των άλλων, δεν πήρες αυθόρμητα και προσωπικά εσύ ο ίδιος την πρωτοβουλία αυτή;

Πως να ερμηνεύσουμε, εμείς, ο απανταχού Γης απογοητευμένος Ελληνισμόςτην παράδοξα αρνητική συπμεριφορά, ΟΛΩΝ ΣΑΣ, απέναντι στα εθνικά μας συμφέροντα.

Πως να ερμηνεύσουμε και τη φοβερή αυτή ...επιδημία της ...αδιαφορίας που έχει κυριεύσει κι’ όλους τους Θεούς των Ελλήνων, κι αυτών του Ολύμπου κι αυτού του ενός και μοναδικού των μετέπειτα χριστιανών, και δεν σας εμποδίζουν απ’το συνεχές καταστροφικό έργο που επιτελείτε εναντίον αυτής της Πατρίδας - εναντίον του Ελληνικού λαού;

"...Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρεσέφεραν τίποτα εις αυτήν..." (Φ. Νίτσε)

Γιατί ...έλληνες πολεμάτε κι εσείς τους Έλληνες;

Ελλάς σε λυπάμαι...!

Κώστας Γκαλιμάνης
Γερμανία,
Δεκέμβρης 2009
από το Ηπειρος Ελλάς
Αναδιμοσίευση απ'τον Ο.ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ

28 σχόλια:

 1. Συμφωνώ!
  Ακόμα και ό,τι σλαβικό περνά απ’ το μυαλό τους, αρκεί να μην είναι ούτε καν παράγωγο της λέξης «Μακεδονία». Ξέρετε πότε εμφανίστηκαν οι τύποι στα βόρια σύνορά μας;
  Εφτά αιώνες μετά τον Μ. Αλέξανδρο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χαίρω γιατί είσαι πατριώτης/α
  Να είσαι καλά που επιβεβαιώνης ότι υπάρχουν ακόμα Ελληνίδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μακάρι zoyzoy μου να το είχαν σκεφτεί και διεκδικήσει αυτοί που κουμαντάρουν τις τύχες της χώρας μας.
  Πάντως δεν μπορώ να μην το αποδεχτώ και να μην σε συγχαρώ για την αγωνιστικότητά σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 330 πχ Ο Μεγας Αλέξανδρος περίφραξεν τους πρότους Ρώσσους, τους Μαγώγ του Περσικού Γώγ, με την Κάσπιαν πύλυν της Καυκάσιας Δερβεντίας. Οι Σκύθοι, Τούρκοι, και Ρώσσοι είναι ακριτές, βάρβαβρα αποσπάσματα των Πέρσων, και συνολικός αποτελούν το αιώνιον πλήγμα του Ελλινισμού.

  866 Ο Πατριάρχης Φώτιος εναρξεί σχίσμα κατα Πάπα Ρώμης Νικάλαον εξ αιτίας Βουλγαρικών επιπολαιοτήτων υπερ της Ρώμης. Τουτο σπιούνευσαν οι ανατολήται Πλατωνικοί μαύροι εκκλησιαστικοί οι οποιοί νίκησαν τους Αριστοτελιανούς λευκούς μετα του ικονοκλασμού.

  1235 Οι Βούλγαροι αυτοκερύχθησαν Τρίτη Ρώμη εις Τούρνοβον, θέλοντας να πάρουν Ελλάς και Κωνσταντινούπολιν. Τουτο μετα υιοθετούν το 1589 οι Ρώσσοι. Προκηρούν τον προτόπορον κουμουνισμόν της πρότυπης οβσύηνας δια την σλαυοποίησην του κόσμου.

  1342 Οι κουμουνισταί Ζηλοταί ανέλαβαν εξουσίαν εν Θεσσαλονίκην σφάζωντας την αριστοκρατείαν επι διάταγμαν του Ρωσσικού πράκτορα Γρηγωριού Παλαμάν. Ο Παλαμάς έφερε Σλαύους και Τούρκους να υποστήριξουν τον Καντακουζινόν να διαρρήξη τον αυτοκράτοραν το 1345. Ετσι οι Τούρκοι απέκτησαν γνώσην Ελληνικής αμύνης. Εσπειραν την ανατολήτηκην δαιμονίαν του ησυχασμού μετατρέπτοντας τους μοναχούς εις πράκτορες κουμουνισμού.

  1824 Η Ρωσσια αντιτίθεται είς την δημιουργίαν μοναδικου Ελληνικού κράτους και δ'υπομνήματος της του Υπουργού Εξωτερικών Νεσσελρόδης (Γερμανός, οποίος ενικήσεν την θέσην του εναντίον τον Καποδίστρια), προτείνει εις τας λοιπάς δυνάμεις την ίδρυσιν τριων κεχωρισμένον Ελληνικών κρατιδίων, υποτελών ταυτόχρονα εις Τουρκίαν και Ρωσσίαν, κατα παράδειγμαν Μολδοβλαχίας.

  1843 Επι εντολήν του Νεσσελρόδη αποστέλλεται ο πανσλαυιστής Αρχιμανδρίτης Ουσπένσκης δια να εξεγείρη το Αραβοκατοχημένων Χριστιανικόν ποίμνιον κατα των Ελληνόφωνων, δηλ Πατρ Ιεροσολύμων και Αντιοχείας και τελικώς επιτυγχάνει το 1847 την απόσπασιν του της Αντιοχείας οποιοι τωρα διεκδικούν αφελληνοποίησιν διασποράς. Η λύση είναι η Παναγία της Φατιμάς fatima.org tfp.org. Στρέφων πρως ταις Περσοζορωαστριανών των ρίζων, οι Ρωσσοι ασπάζων τους μονοφυσιταίς ως παρεξηγημένα θύματα των Ελλήνων, και μηχανεύουν ταχα Αραμαήστα ευαγγέλια να διαψεύσουν τα Ελληνιστά. Τουτες προσπαθείες επιτυγχάναν αιώνα αργότερα με το Μιχαήλ Αφλάκη, οποιος ίδρυσεν το κομμαν Βάαθ του Σαδδάμη και Ασσάδη.

  1870 Οι Πανσλαυισταί κατήνεγκον νέον δεινόν πλήγμα κατά του Οικοθμενικού Πατριαρχείου διά της εκδόσεως Τουρκικού φιρμανίου δια την ίδρυσιν Αυτοκεφάλων Βουλγαρικών φυλετικών παρασυναγωγών, ταχα Εξαρχία, κατα διαταγμαν του Ρωσσου πρέσβεως Ιγνάτιευ, καταγωγος οποιου τωρα διεκδικει Καναδικη προθυπουργεια. Η λυση ειναι η Παναγια του Φατιμα fatima.org tfp.org. Διαθεσαν πεντομύρια ρουβλίων το 1872 προς εκσλαυισμόν Αγίου Ορως και εκδίωξιν Ελλήνων Μοναχών οσων δεν ασπαζων τον δαιμονικων περσογεννης ησυχασμον.

  1878 Η Ρωσσια αναγκάζει την Τουρκίαν να υπογράψη Συνθήκην Αγίου Στεφάνου (προκυπτρων σημερινων Σλαβο Σκοπιανων) δι ης δημιουργείται Μεγάλη Βουλγαρία (συμπεριλαμβων Θεσσαλονικην) έργον εξ ολοκληρου του Ιγνάτιευ οστις κατα την υπογραφήν ανεφώνησεν ¨και τώρα εάν οι Ελληνες το επιθυμούν δύνανται να μεταβούν εις Κωνσταντινούπολιν κολυμβώντες¨.

  1923 Ο Πλαστίρας έσφαξεν τους Μακεδονονίκας και επέτρεψεν τους ανατολίτας Βαφιάδην και Ζαχαριάδην ενάρξουν ενφύλιον πόλεμον. Ο Μελέτιος Μεταξάκης θέλει να μεταφέρη το Πατριαρχίον εις Μόσχαν κατα πρόσκλυσην Λένινως και οργανόνουν Σύνδεσμον ταχα πανορθοδόξεως νεολέας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το αναμεταδίδω άμεσα στον Ρομπέν των Χαζών..

  προσυπογράφω την κάθε αναφορά στους γείτονες εκ του βορρά να ονομάζονται με την επίσημη ονομασία που είχαν πάντα.. (ως το 1944)
  μην τους αλλάξουμε τώρα..
  εκείνοι μπορεί να θέλουν..
  εμάς μας ρωτάνε;

  καλησπέρα zoyzoy :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το διάβασα και στον τρελό!
  Δεν είχα ιδέα!
  Μια χαρά ονοματάκι έχουν τι σκατά θέλουν και τα σκαλίζουν;
  Εεεεε;;;;
  Αντε φιλιά πολλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλά αν δεν ήμασταν εμείς αυτοί και όλοι γενικά θα ζούσαν ακόμη στις σπηλιές και θα κυνηγούσαν για να φάνε σαν τα ζώα.
  Αλλά δεν φταίνε αυτοί εμείς φταίμε που αφήσαμε αυτήνν την χώρα να φτάσει στον πάτο
  Η χωρα που δημιούργησε τον πολιτισμό και έδωσε φώτα σε όλους άρχισε να βυθίζεται στον σκοτάδι.
  Ξέρεις πόσες φορές συναντάω στον δρόμο αυτοκίνητα με Σκοπιανικές πινακίδες και ξυπνάει ο αναρχικός μέσα μου και μου έρχεται να τους πετάξω γκαζάκι :))))

  Άρε ένας πρωθυπουργός που να το λέει η ψυχή του δεν θα υπάρξει σ αυτόν τον τόπο;

  Είμαι μεσα για το όνομα πάντως :))

  Καλό ξημέρωμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. "Σλαβικά αποβράσματα" πρέπει να τους αποκαλούμε, τιμή κάνουμε που τους λέμε Βαρδαρία/άνους. Είναι πολύ για αυτούς.

  Όσο για τους Γερμανούς, ναι μας έσφαξαν χωρίς λύπη, αλλά στην ειρήνη είναι οι πιο πιστοί μας φίλοι. Και στη σφαγή του Ιμπραήμ, οι μόνοι φιλέλληνες που δεν έφυγαν όταν γύγωνας οι Αιγύπτιοι ήταν οι Γερμανοί. Αλλά και στα Καλάβρυτα πάλι εκείνοι ήταν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Γιατί ...έλληνες πολεμάτε κι εσείς τους Έλληνες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Οι "Άθλιοι" συμφωνούν και προσυπογράφουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Απλά θα συμφωνήσω με τον Καημό!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ♥Άθεος♥7αιώνες μετά τον Αλέξανδρο και πως την έχουν δει απόγονοί του??
  Βρε του Βαρδαριανούς!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ♥Ο.Πειραιώτης♥Χρέος όλων μας είναι νομίζω!
  Καλό σου βράδυ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ♥Καημός ♥Δυστυχώς αυτοί που έχουν τις τύχες μας στα χέρια τους αλλες είναι οι βλέψεις τους και καμία σχέση δεν έχουν με πατριωτισμό!
  Μόνο που μπήκες και απάντησες σημαίνει ότι είμαστε απ'την ίδια πάστα!
  Σ'ευχαριστώ καλό βράδυ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ♦Lucky Archer - Lakis Velotris ♦Ομολογώ ότι δεν γνώριζα τόσα ιστορικά στοιχεία εντούτοις το δια ταύτα ποιο είναι??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ♥Ευρύνοος ♥Ποτέ μα ποτέ δεν έγραφα όταν έγραφα στο εξωτερικό Greece πάντα Hellas υπόγραφα και τώρα Βαρδαρία είτε θέλουν είτε δεν θέλουν!!

  Καλό σου βράδυ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ♥γνωστος αγνωστος ♥Ωραία δικός μας και'συ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ♥D.Angel ♥Ελα ντε τι ψάχνουν??
  Καλό ΠΣΚ με φιλιά θαλασσινά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Σταλαγματιά ♥ Όσο και να φωνάζουμε εμείς η κατάσταση έχει δρομολογηθεί και δεν αλλάζει τίποτα δυστυχώς!

  Καλό ΠΣΒΚ με φιλιά θαλασσινά να'χεις!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. marianefeli♥ Εχεις δίκιο μόνο γιατί πολεμούν τ'αδέρφια γουρούνια του κερατά!

  Καλό ΠΣΒΚ να'χεις με φιλιά θαλασσινά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Aνεμος ♥Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια και από τους ίδιους τους πολιτικούς μας!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ♥Χαίρομαι!
  Καλό ΠΣΒΚ να'χεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΙΔΕΑ!!ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Καλησπέρα "ΖΖ" μου !
  Υιοθετώ την ανάρτησή σου και την αναδημοσιεύω αμέσως !
  Θα ακολουθήσουν κι αλλοι πολλοί !

  Καλή σου νύχτα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Τι έγινε ρε Laky με τον… «προτόπορον κουμουνισμόν της πρότυπης οβσύηνας» και τους «κουμουνιστάς Ζηλοτάς που ανέλαβαν εξουσίαν εν Θεσσαλονίκην σφάζωντας την αριστοκρατείαν» το… 1342…!!!!
  Από πού κατέβηκες εσύ να μας διδάξεις, εμάς τους Έλληνες, ιστορία; Θέλω να πω ποιας υπηκοότητας είσαι και πότε έμαθες Ελληνικά και την ιστορία μας;
  Και μην τσιμπάς zoyzoy σε τέτοια υποκινούμενα στοιχεία που βλέπουν ανεμόμυλους να τους απειλούν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Το Ονειρεμένες Απάτητες Διαδρομές πάει διακοπές…Ευχόμαστε Καλές Γιορτές με υγεία, ευτυχία, τύχη…

  Ας φέρει το 2010 κάθε μέρα έρωτα … κέφι ..όρεξη για ζωή και τρέλες ..γέλιο και πραγματοποίηση κάθε ονείρου…Να είναι κάθε ώρα και στιγμή καλύτερη από την προηγουμένη και κάθε χρόνο η καρδιά να βρίσκει περισσότερη ευτυχία και αγάπη.

  Ας κάνουμε μια πρόποση φίλοι μου….

  Ποτέ μην πεις ψέματα …μην κλέψεις .. μην ξεγελάσεις .. μην πιεις..
  Αν όμως είναι να πεις ψέματα ..πες τα για να βρεθείς με αγαπημένο…
  Αν πρέπει να κλέψεις…ξέκλεψε στιγμές για φίλους..
  Αν πρέπει να ξεγελάσεις…ξεγέλασε το θάνατο…
  Αν πρέπει να πιεις…πιες τις στιγμές που σου κόβουν την ανάσα…γιατί η ζωή δεν είναι οι ανάσες που παίρνεις ..αλλά οι στιγμές που σου κόβουν την ανάσα..

  Χρόνια Πολλά και καλά ..

  http://apatitesdiadromes.blogspot.com/2009/12/blog-post_19.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού έκανες τον κόπο και το διάβασες πες μου και τη γνώμη σου με δικά σου λόγια...
Δε'ν'κακό!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top