Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ιστορική απόκρυψη ή συκοφαντία??


Ε να ιστορικό ντοκιμαντέρ έβλεπα πριν αρκετό καιρό στο κρατικό μας κανάλι που μου κίνησε πολύ το ενδιαφέρον και θέλησα να βρώ περισσότερες πληροφορίες και να ενημερωθώ απ'το διαδίκτυο αλλά ο Γκούκλης δεν μου βρήκε τίποτα.
Το θέμα του ήταν:
"Τα χειρότερα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για μαζικές καταστροφές απ' την αρχαιότητα!"
Και η έκπληξη για μένα η πρώτη μαζική καταστροφή που χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πριν και διαδραματίστηκε απ'τους Αρχαίους Ελληνες.
Μιλούσε για την καταστροφή της αρχαίας Κίρρας η Αρχαία Κίρρα βρισκόταν στο σημερινό παραθαλάσιο χωριό Κίρρα   στις εκβολές του ποταμού Πλειστού.
Η Κίρρα ήταν μεγάλη πολιτεία με αριθμό κατοίκων γύρω στις 20.000.Και πολύ πλούσια καθώς είχε στη δικαιοδοσία της και  το μαντείο Δελφών και όπως είναι γνωστό όλοι ζητούσαν τους θεϊκούς χρησμούς της πυθίας προσφέροντας πολύτιμα δώρα.




Το γεγονός αυτό είχε κάνει τους κατοίκους της πολιτείας άπληστους και ακόρεστους βάζοντας βαριούς δασμούς στους επισκέπτες που προσέρχονταν για τους χρησμούς της Πυθίας.Καθώς ήταν η πλουσιότερη πολητεία εκείνης της εποχής!
Αυτό δεν άρεσε στις υπόλοιπες πολιτείες που την έβλεπαν με πολύ κακό μάτι.
Στην Αμφικτυονία τότε βασίλευε ο Σόλων και θέλησε να τιμωρήσει αυτή την πολιτεία με μια μαζική καταστροφή γιατί πίστευε ότι είχαν γίνει ιερόσυλοι οι κάτοικοί της.
Σκέφτηκε λοιπόν μόνο με δηλητήριο θα μπορούσε να κατασρέψει ολοκληρωτικά αυτή την πολιτεία.





Ελλέβορος φυτό μαγικό
Έτσι μάζεψε ρίζες και φύλλα απο το δηλητηριώδη φυτό Ελλέβορο έριξε μέσα στον Πλείστο ποταμό που πότιζε όλην την πολιτεία και σε 3μέρες νεκρώθηκε ολόκληρη η πολιτεία.
Πρώτα πέθαναν παιδιά και γέροντες με αδύνατο ανοσοποιητικό τις επόμενες  ακόμα και τα ζώα που ποτίζονταν απ'το νερό του ποταμού.
Μετά απο αυτήν την ολική καταστροφή έβγαλε νόμο ότι απαγορεύεται σε πόλεμο η χρήση τοξικών ουσιών που είναι ικανές να σκοτώσουν άμαχο πληθυσμό τον οποίο διατηρούμε ακόμα και σήμερα για τα χημικά όπλα.
Οι ιστορικοί της εποχής καταγράφουν την εξαφάνιση της Κίρρας σε ελάχιστες μέρες,και την αποδίδουν σε σεισμό.
Αυτά άκουγα και έφριξα και κακώς δεν βρήκα στοιχεία να σας τα εκθέσω για το Αρχαίο Ελληνικό πνεύμα για τον Σόλων τον δίκαιο και αναρωτήθηκα μήπως εσκεμμένα κρύβονται ιστορικά στοιχεία για τόσα εγκλήματα που έγιναν και τώρα τα ξεσκεπάζει η επιστήμη?
'Η όλη αυτή η ιστορική ανάλυση είναι μια μεγάλη συκοφαντία κατά του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού που τόσο έχει διχάσει όλους τους λαούς? Και πως ανταποδίδει το Ελληνικό κρατικό κανάλι τέτοια ντοκιμαντέρ?
Τελικά μετά απο ενδελεχή έρευνα ανακάλυψα ότι το ντοκιμαντέρ ήταν απ'το History Channel ιστορικό ανταποκριτή δεν βρήκα που έκανε την έρευνα.Τα λιγοστά αγγλικά μου δεν με βοηθούν να βρώ περισσότερα στοιχεία.
Όποιος γνωρίζει ανάλογο βιβλίο ή οτιδήποτε αναφέρεται σ'αυτά τα γεγονότα ας μου τα παραθέσει με τρώει η περιέργεια .Τελικά κοίτα ενδιαφέρον που έχει η ιστορία μας αν την κοιτάς απ'άλλη όψη.!!

53 σχόλια:

  1. "Δυσάρεστο παράδειγμα αποτελεί η φωκική πόλη της Κύρας, κοντά στην σημερι­ νή Ιτέα. Οι κάτοικοι της καταπάτησαν το 590 η.Χ. κτήμα­ τα του μαντείου των Δελφών. Αμέσως το Αμφικτιονικό συνέδριο κήρυξε ιερό πόλεμο κατά των ιερόσυλων. Επι­ κεφαλής της συμμαχίας τέθηκε η Αθήνα και η Σικυώνα. Οι σύμμαχοι ορκίσθηκαν από το δελφικό ιερατείο να εξαφανίσουν την πόλη από προσώπου γης, να κατα­ στρέψουν ακόμα και τους αγρούς και τα καρποφόρα δέντρα. Οι ιερείς των Δελφών είπαν ότι ο Απόλλων είχε καταραστεί την ιερόσυλη πόλη. Το χώμα της δεν θα έδινε πια καρπούς και τα παιδιά που θα γεννούσαν οι γυναίκες θα ήταν παραμορφωμένα. Όπως λοιπόν ο θεός δεν θα έδειχνε έλεος, έτσι και τα συμμαχικά στρατεύ­ ματα θα έπρεπε να είναι αμείλικτα. Και πράγματι ήταν. Οι σύμμαχοι, υπό τους Κλεισθένη και Ευρύλοχο, πολιόρ­ κησαν την καλά οχυρωμένη Κύρα. Ελλείψει πολιορκητι­ κών μηχανών, αλλά και λόγω του ορεινού εδάφους η πολιορκία δεν εξελισσόταν ικανοποιητικά για τους συμ­ μάχους. Τότε όμως ανακάλυψαν έναν κρυμμένο αγωγό, ο οποίος μετέφερε νερό εντός της πόλης, από μια γειτο­ νική πηγή. Αμέσως έσπασαν τον αγωγό, διακόπτοντας την παροχή νερού. Ύστερα από μερικές μέρες όμως κατά τη διάρκεια των οποίων οι πολιορκημένοι υπέφε­ ραν από την δίψα, επισκεύασαν τον αγωγό και νερό άρχισε να ρέει και πάλι στην πόλη. Δυστυχώς για τους πολιορκημένους ήταν δηλητηριασμένο με μαυρόχορτο. Οι κάτοικοι όλοι αρρώστησαν και η πόλη κατελήφθη χωρίς περαιτέρω αντίσταση. Προφανώς μετά την νίκη τους τα συμμαχικά στρατεύματα πότισαν τα χωράφια της Κύρας με δηλητηριασμένο νερό. Τα δέντρα και τα φυτά ξεράθηκαν και όχι μόνο αυτό. Ακόμα και όταν ο περιπγητής Παυσανίας επισκέφθηκε τον χώρο 740 έτη αργότερα, το έδαφος ήταν ακόμα δηλητηριασμένο! «Ο κάμπος γύρω από την Κύρα είναι ακαλλιέργητος γιατί η γη είναι ακόμα καταραμένη και οι κάτοικοι δεν μπορούν να φυτέψουν δέντρα», γράφει ο Παυσανίας, ο οποίος αποδίδει το σχέδιο δηλητηριάσεως των νερών στον σοφό Αθηναίο νομοθέτη Σόλων."

    διάβασε εδώ..

    http://www.scribd.com/doc/8948533/Pantelis-KarikasMystika-Opla-Elllinwn

    η ιστορία έχει πολλές σελίδες..
    κάποιοι φροντίζουν να μην τις διαβάζουμε όλες..

    καλό μήνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ♥ Ευρύνοος
    Είσαι απίστευτος!Αυτό έψαχνα!
    Μάλλον εγώ κοιμάμαι βαθιά μ'οτι μου δίνουν έτοιμο και επεξεργασμένο!
    Σ'ευχαριστώ Εύρυ σου χρωστώ!!

    Καλό μήνα πάνω απ'ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πίσω από κάθε μεγάλο ηγέτη (βλεπε Σόλων στη περιπτωση μας) κρύβεται και μια μελανή πλευρά!

    Αλλά αν κάποιος Ιστορικός βγάζει στο φως πληροφορίες τέτοιου είδους σπεύδουν να τον χαρακτηρίσουν ανθέλληνα και του κόβουν την ερευνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να προσθέσω ακόμη οτι στην ιστορική καταγραφή ΔΕΝ αναφέρει οτι θανατώθηκαν οι κάτοικοι, αλλά οτι "Οι κάτοικοι όλοι αρρώστησαν και η πόλη κατελήφθη χωρίς περαιτέρω αντίσταση."

    πράγμα που σημαίνει οτι κάποιοι παρουσιάζουν την ιστορία όπως θέλουν..

    χαίρε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμένα με προβληματίζει πολλές φορές το γεγονός πως ξένα κανάλια έχουν ασχοληθεί με την χώρα μας τον πολιτισμό και την Ιστορία μας περισσότερο απ ότι εμείς.
    Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αληθές τα στοιχεία που προβάλλονται κάθε φορά και με θλίβει το γεγονός πως ξένοι ιστορικοί και δημοσιογράφοι έχουν εντριφυσεισε πολλά ιστορικά μας θέματα κι εμείς τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ιστορικός David Konstan εχει γράψει βιβλίο και ακομα κάνει έρευνα για το θέμα των μεγάλων βιαιοπραγιών κατα τα χρόνια της αρχαίας Ελλάδας απο Ελληνες.
    Η αναζήτησή του σε όλες τις πηγές προσπαθεί να βγάλει συμπεράσματα ανάμεσα στους μύθους και τις αλήθειες.
    Ειναι λογικό, αν τότε έβγαινε η φήμη οτι η Κύρα καταστράφηκε απο σεισμό, ετσι μάθαιναν όλοι οτι συνέβη και τέλος. Στη συνέχεια διαδιδόταν αυτό χωρίς να μπορεί κανεις να διακριβώσει την αλήθεια.
    Πάντως ειναι φοβερό ε ;
    Ο πρώτος χημικός πόλεμος ... με θύματα αμάχους, ήταν ελληνική πατέντα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ♥(Cou) Coula

    Είναι χειρότερο όμως να παραποιούμαι την ιστορία προς το συμφέρον μας!
    Τίποτε δεν μένει κρυφό και να τώρα που βγαίνουν στο φώς και τα μελανά χρώματα της.

    Καλό μήνα με φιλιά θαλασσινά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ♥Ευρύνοος
    Μα γιαυτό ζήτησα και την βοήθειά σας γιατί εγώ δεν βρήκα ούτε καν αναφορά για την καταστροφή της!

    Φαντάζομαι δεν είναι το μόνο που έχει παραποιηθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ♥ Σταλαγματιά
    Φαίνεται οι Ελληνες ιστορικοί γνωρίζουν ότι έχουν μαγειρευτεί τα στοιχεία και δεν τολμούν να κάνουν έρευνες!Ισως και να μη χρηματοδοτούνται γιαυτό ακριβώς το λόγο.

    Ενώ οι ξένοι βρίσκουν ενδιαφέρον και προχωρούν χωρίς ενδοιασμούς!

    Καλό μήνα
    με φιλί θαλασσινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ♥tzonakos
    Στις πατέντες έχουμε μια υπεροχή όπως και να'ναι:))

    Αλλά και απ'τον Σόλων τον Δίκαιο??

    Σε μεταγενέστερα χρόνια μπορεί να δούμε και τον ΓΑΠ σαν σωτήρα μας:))
    (καλά μη βαράς πλάκα κάνω):p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι μαθαίνει κανείς..
    Εντύπωση να πω την αλήθεια δεν μου κάνει.

    Κατά καιρούς έχουν προσπαθήσει πολλοί ιστορικοί να βγάλουν σημαντικές πληροφορίες..το τι ακούσαν;
    το λιγότερο ανθέλληνες..

    κατσε να δεις κάτι καλύτερο..

    πάτα..

    http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=3481

    Ενα απλό παράδειγμα πως προσπαθουν οτίδηποτε δεν τους αρέσει εδώ στην Ελλάδα να το διαστρωβλώσουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Aπαπα. Κοίτα να δεις.... Μα σε όλα πρώτοι πιά??? Θα κοκκινήσει η κοιλιά μας κόψε κόψε την κορδέλα στον τερματισμό! Χαχα.

    Λοιπόοοον!

    Σου είχα πει θα σου πω για ένα μέρος να πας να φας! Είναι στην παλιά αφαλάτωση, κοντά στο κλειστό γυμναστήριο. Ελπίζω να κατάλαβες γιατί εγώ δεν κατάλαβα! Μιχάλης λέγεται το καφενοτεβερνοεστιατοριο! Συνονόματος! Να πάρεις και τη ΦΟΥΛΗ και να μου πείτε εντυπώσεις!

    Άμα πάτε να πάρετε οπωσδήποτε το χοιρινό, τις γαρίδες με το κρεμμύδι σαν ομελέτα που είναι, το γεμιστό καλαμάρι με σπανάκι, τις γαρίδες σαγανάκι...

    Πω πω. Έπεσα σε κατάθλιψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι χαζοί. Δεν καλούσαν το ΝΑΤΟ να ρίξει καμιά ατομική στην Κύρα να τέλειωναν σε λίγα δευτερόλεπτα.

    Το ανθρώπινο είδος είναι το ποιο καταραμένο. Κυνηγάει ανηλεώς το είδος του. Αν είναι δυνατόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπήρξε ποτέ ανθρωπινη κοινωνια αγίων;ΔΕ χρειάζεται να ψάξουμε
    για την Κιρρα,άλλωστε οι πηγες
    (Παυσανίας,Στραβων κλπ) ειναι εξακοσια χρόνια μετά.Απλώς διαβάζουμε Θουκυδίδη και πελοποννησιακό πόλεμο,τι να πρωτοθαυμάσεις από τη συμπεριφορά των αντιμαχομένων,
    Κέρκυρα,Πλαταιές,Αιγινα,Ιστιαία,
    Μήλος,Μυτιλήνη,Σκιώνη, Τορώνη,βαρβαρότητες ενθεν και ενθεν ων ουκ έστιν αριθμός.Ακομα κι αν θελήσουμε να ερμηνευσουμε τα γεγονότα με συγχρονους όρους
    (Ιρακ,Νταρφούρ,Αφγανιστάν,Ρουάντα) πάλι θα καταλήξουμε στην απορία μου περι ανθρωπινης κοινωνίας αγίων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στον Ευρύνοο απάντησες «Μάλλον εγώ κοιμάμαι»
    Δεν είναι κακό κορίτσι μου, όταν ξυπνάμε κάποια στιγμή. Το κακό είναι να κοιμόμαστε και να παραμιλάμε ότι δεν ονειρευόμαστε!
    Τώρα καταλαβαίνεις γιατί έκανα τόσο ντόρο ότι η ιστορία χαλκεύτηκε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ♥Artistz
    Αυτό που μου παραθέτεις εσύ είναι ένας λόγος που μ'εχουν χάσει οι εκπρόσωποι της θρησκείας μας!

    Δυστυχώς κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να απομακρύνουν τους πιστούς απο κοντά τους με τον τρόπο που φέρονται και σκέπτονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ♥Αμερικλάνος
    Ρε συ θα με τρελάνεις??
    Στο Αμέρικα και ξέρεις την καλύτερη ταβέρνα του νησιού!
    Την ξέρω είναι αγαπημένη με φοβερούς μεζέδες και φθηνές τιμές!
    Το μόνο κακό της που είναι σε άσχημο σημείο!

    Τώρα με εσένα τι σχέση έχει εκτός το όνομα??
    Αν έχεις διαβάσει αυτή την ανάρτηση τα "ακατανόμαστα" και τα κεφτεδάκια απο'κει τα'χα προμηθευτεί τότε.Και γενικά όταν θέλουμε μεζέδες εκεί πηγαίνουμε.

    Αντε και το καλοκαιράκι να τ'απολαύσουμε μαζί τις γαρίδούλες και το ψαράκι με το κρεμυδάκι!
    κ ό λ α σ η λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ♥bear
    Επινοήσαμε το πρώτο μαζικό χημικό όπλο τι να λέει η ατομική, πρωτοπόροι πάντα!

    Το χειρότερο είδος είμαστε και είμαστε και νοήμονα ζώα!

    Καλό σου μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ♥VAD
    Δεν αντιλέγω στον πόλεμο είναι και οι βαρβαρότητες και κανένας πόλεμος δεν έληξε με λουλούδια και γιορτές παντού αίμα και δυστυχία.

    Αυτό που σοκάρει είναι η απόκρυψή των στοιχείων της βαρβαρότητας και της εγκληματικής πράξης!Και περισσότερο η παραποίηση της Ιστορίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ♥ Άθεος
    Ναι κοιμάμαι με την έννοια ό,τι δεν αναζήτησα τη πραγματική ιστορία και αρκέστηκα σ'αυτά που μας δίδαξαν!

    Θα'χω πολλά να διαβάσω στο βιβλίο σου το'χω στο πρόγραμμα όταν τελειώσω τον Κοέλο να το παραγγείλω:))

    Δεν θέλω σχόλια! Ήθελα κάτι ελαφρύ πριν πέσω στα βαριά:))Χειμώνας έρχεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βρε Ζουζού

    Κίρρα λέγεται η πόλη όχι Κύρα.

    Και κανένα μυστήριο δεν υπάρχει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Α επίσης ο Σόλων ήταν πολιτικός της Αθήνας.

    Δεν βασίλευε στην Αμφικτυονία.

    Η Αμφικτυονία δεν είχε βασιλέα. Ένα απλό συνέδριο ήταν.

    Το περιστατικό που περιγράφεις είναι ουσιαστικά ο "Πρώτος Ιερός Πόλεμος" όταν η Θεσσαλική Ομοσπονδία, η Σικυώνα και η Αθήνα αποφάσισαν να καταστρέψουν την ισχυρή Κίρρα που κυριαρχούσε στην Φωκίδα και φορολογούσε τόσο το Δελφικό ιερό όσο και τα πλοία τους.

    Τοξικές ουσίες δεν χρησιμοποιήθηκαν μόνον τότε. Πάντοτε από την Νεολιθική Εποχή οι αντίπαλοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να εξολοθρεύσουν τον εχθρό.

    Σε πολιορκίες Ελληνικών πόλεων αναφέρονται καταπέλτες που πετούσαν μολυσμένα πτώματα από πανούκλα μέσα στα τείχη των πολιορκουμένων.

    Ότι μπορούσε κανείς να κάνει για να βλάψει τον αντίπαλο το έκανε.

    Δεν καταλαβαίνω ποια απόκρυψη ιστορικών στοιχείων υπάρχει.
    Ο κάθε ιστορικός ότι γνωρίζει το γράφει. Δεν μπορεί να είναι και παντογνώστης!!!!

    Δεν αποκρύβει σώνει και καλά κάτι σκόπιμα.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. χαχαχαα! πάρτα ΝΑΤΟ όχι παίζουμε... Βρε Ζουζού, άρχισες να έχεις ιστορικές ανησυχίες? ώχ την πατήσαμε :p ντάξει μια χαρά εγώ είμαι άσχετος. Μα τι λέω; τόσα χρόνια στο σχολείο, άριστος μαθητής, άκυρο άκυρο είμαι άριστος γνώστης...
    Λοιπόν, αυτά, μπράβο στον Ευρύνοο και τρέμε Τουρκία τους Ελ-λέβορους!

    Καλό Σαββατοκύριακο Ζουζού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Συμφωνώ με τον IonnKorr και πρέπει να προσθέσω ότι η Κίρρα λέγεται και Κρίσα.
    Πολλοί ιστορικοί ισχυρίζονται ότι αυτές ήταν δυο διαφορετικές πόλεις (η μια αρχαιότερη από την άλλη). Μεταξύ αυτών και ο Στράβωνας με τον Παυσανία.
    Μάλλον είχε δίκιο ο πρώτος που ισχυρίζεται ότι η Κρίσα ήταν αρχαιότερη.
    Οι λόγοι της διαφωνίας ανάμεσα στις Πόλεις που οδήγησαν τον ιερό πόλεμο (κράτησε 12 χρόνια 597-585) επειδή οι Κρισαίοι απαίτησαν φόρους στους προσκυνητές, όταν η πόλη των Δελφών απαίτησε την εκμετάλλευση του μαντείου. Βλέπεις ο πλούτος από τότε δημιουργούσε προβλήματα, όπως τώρα το πετρέλαιο και οι εμπλεκόμενοι το ρίχνουν στις θρησκείες. Το σύστημα κάνει καλά τη δουλειά του τροφοδοτώντας το μίσος μεταξύ τους που σαν ζώα πιστεύουν ότι πολεμούν για τα ιερά και τα όσια! Κουραφέξαλα! Αυτοί που τα οικονομάνε, τρίβουν τα χέρια τους και μέσα σ’ αυτούς είναι και η Εκκλησία.
    Γι αυτό σας λέω: Ξυπνήστε!
    Σε ένα πόλεμο βέβαια, ο καθένας θα προσπαθήσει να νικήσει τον αντίπαλο με οποιοδήποτε τρόπο. Αν κάποιοι σκέφτηκαν και τον βιολογικό πόλεμο, δεν μου φαίνεται περίεργο, όταν για χρόνια έχουν μόνο απώλειες!
    Το χρήμα κυβερνάει τον κόσμο, φίλοι μου, το χρήμα!
    Γι αυτό σας λέω: Ξυπνήστε!
    Μην είσαστε ρομαντικοί. Πάντα πίσω από τα φαινόμενα βρίσκεται μια αιτία και πολλές φορές, για να μην πω πάντα, το σύστημα την κρύβει. Τα αποτελέσματα είναι σίγουρα όταν οι εμπλεκόμενοι είναι αλλοτριωμένοι. Ο άνθρωπος αλλοτριώνεται πρώτα πρώτα με τη θρησκεία. Γι αυτό το σύστημα έχει συμφέρον να κρατά τους υπηκόους του αλλοτριωμένους, αποξενωμένους δηλαδή από τον κόσμο τους. Να βρίσκονται στο Υπερπέραν και όχι εδώ!
    Ακριβώς εκεί θα καταλήξουν τα άρθρα που μόλις τώρα ξεκίνησα με την ανάρτηση που ανέβασα κι εγώ χθες!
    Μου άρεσε η ανάρτησή σου zoyzoy και ίσως στοιχεία της θα χρησιμοποιήσω κι εγώ!
    Να είστε καλά και κυρίως: όσοι δεν ξύπνησαν ακόμα, να ξυπνήσουν, γιατί τα πράγματα δυσκολεύουν!
    Κάποιοι μας θεωρούν ακόμα ζώα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δηλ. ο Σόλων έριξε την πρώτη ατομική βόμβα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ♥IonnKorr
    Για την ορθογραφία έχεις δίκιο!
    Με τύφλωσε η σοκολάτα μάλλον αφού ούτε τα λίνγκ που παρέθεσα δεν παρατήρησα,είμαι αδικαιολόγητη.

    Τώρα στο θέμα της ιστορίας ισχυρίζεσαι ότι αυτά τα βρίσκει κανείς ψάχνοντας την ιστορία!
    Οτι ο Σόλλων ο δίκαιος συμφώνησε στην πλήρη καταστροφή της Κίρρας και χρησιμοποίησε το δηλητήριο για να εξαφανίσει ολόκληρη πολιτεία?
    Συγνώμη αλλά εγώ δεν μπόρεσα να βρώ τίποτα. Ίσως κοιτώ αλλού ή δεν ξέρω να ψάξω.
    Γιαυτό και ζήτησα τις γνώσεις σας και τη βοήθειά σας.
    Τέσπα όπως και να'χει δεν νομίζω ό,τι είναι στοιχείο που θα "τονιζόταν " στην ιστορία μας ιδιαίτερα!

    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ♥ EKTORAS
    Μα είδες?Τι τις θέλω και'γω τις ιστορικές ανησυχίες?
    Δεν πειράζει αν δεν γινόταν συζήτηση δεν θα μάθαινες και'συ όπως και'γω.

    Ποτέ δεν είναι αργά για γνώση.

    Καλό ΣΒΚ να'χεις και'συ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ♥ Άθεος
    Είναι αρκετές ώρες που'χω ξυπνήσει γιαυτό απαντώ:))
    Κοίτα τώρα βρήκες και'συ στοιχεία για να τεκμηριώσεις το συλλογισμό σου.
    Πάντως εδώ έχεις κάποιο δίκιο γιατί βλέπουμε ανακατεύουν τα ιερά βαφτίζοντας "ιερό τον πόλεμο" για το οικονομικό συμφέρον!
    Βλέπεις λοιπόν οτι και οι Αρχαίοι Ελληνες διακατέχονται απο δεισιδαιμονίες και πάνω σ'αυτές στήριζαν το μίσος που έσπερναν στο λαό οι Πολιτικοί για να πολεμούν τους "εχθρούς" τους που ήταν φύλλα ελληνικά και όχι ξένοι επιδρομείς.
    Και την ίδια εποχή που έζησε ο φιλόσοφος Πυθαγόρας γιαυτό πήρε τον "ιμάτιον"του και έφυγε μ'αυτα που διαδραματίζονταν!

    Τώρα εμείς που θα πάμε αν ξυπνήσουμε μου λές που όλη η γή κυβερνάται απο μια χούφτα!
    Άκουσα ότι ανακαλύφτηκε πλανήτης με
    τις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες με της Γής!
    Λες να την κάνουμε σιγά-σιγά?
    Αλλά με τα μέσα που μας άφησαν πιά ούτε στη ρημαγμένη γή δεν θα μπορούμε να επιβιώσουμε για αλλού είμαστε?


    Καλό ΣΒΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ασκαρδαμυκτί ♥
    Σσσσσσ!μην το λές!
    Τότε ήταν ελεύθερα να καταστρέφεις ολόκληρες πολιτείες μετά βγήκε απαγορευτικός νόμος για μαζικές καταστροφές!

    Καλό ΣΒΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Phivos Nicolaides ♥
    Χαίρομαι που σ'αρέσουν!

    Καλό ΣΒΚ να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το είδα και γω το συγκεκριμένο. Δυστυχώς αυτά συνέβαιναν από πολύ παλιά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ζουζού

    Οτι ο Σόλων ο δίκαιος συμφώνησε στην πλήρη καταστροφή της Κίρρας και χρησιμοποίησε το δηλητήριο για να εξαφανίσει ολόκληρη πολιτεία?

    Σε ένα πόλεμο και μάλιστα αρχαίο, κανείς δεν σκεφτόταν τι είναι ηθικό και τι δίκαιο!!!
    Οι πόλεμοι μεταξύ πόλεων στην Αρχαία Εποχή συνήθως κατέληγαν σε συνολική σφαγή όλων των κατοίκων της ηττημένης πόλης.
    (Δες αργότερα και τους πολέμους των Μακεδόνων υπό τον Φίλιππο, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Φωκίδα. Όταν νίκησαν τους κατέσφαξαν όλους και έβαλαν και φωτιά και έκαψαν ότι ζωντανό υπήρχε στις πόλεις)
    Υπήρχε λοιπόν μεγάλη αγριότητα.
    Όταν οι Κροτωνιάτες (Έλληνες στην Κάτω Ιταλία) κατέστρεψαν την Σύβαρη (ελληνική πόλη γειτονική τους) έσφαξαν όλους τους εκατό χιλιάδες (100.000)!!! κατοίκους της και έκαψαν όλα τα σπίτια της) (510 π.Χ.)

    Άρα λοιπόν το να βάλει κανείς δηλητήριο στο νερό του εχθρού ήταν ασήμαντη ηθική λεπτομέρεια.

    Τώρα το ότι το δέχτηκε ο Σόλων είναι ακόμα πιο απλό.
    Ο Σόλων ήταν απλά ο αρχηγός της δημοκρατικής παράταξης στην Αθήνα.
    Όταν η παράταξή του επικράτησε των αριστοκρατών και των ολιγαρχικών όρισε νέους νόμους που αποδυνάμωσαν τους αντίπαλους (κάτι σαν αναθεώρηση του Συντάγματος σήμερα). Ο Σόλων, ως αρχηγός της, τους "χρεώθηκε" την μεταβολή αυτή, ιστορικά.
    Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν "ηθικός" άνθρωπος. Απλά, έπαιξε τον ρόλο του στην ενίσχυση του κόμματός του.

    Αλλά ότι και ναάταν ήταν για την Αθήνα. Γι αυτήν ενδιαφερόταν. Οι άλλοι ήταν εχθροί και έπρεπε να εξοντωθούν με κάθε τρόπο.
    -------------

    Στην "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ" υπάρχει τόμος "Πελοποννησιακός Πόλεμος". Εκεί, αν διαβάσεις τις απίστευτες βαρβαρότητες που αναφέρονται από Έλληνες σε Έλληνες ακόμα και της ίδιας πόλης (π.χ. ο σκυταλισμός στο Άργος) θα φρίξεις!!!!

    Προφανώς δεν είναι "κρυμμένες". Αλλά επίσης δεν προωθούνται και πολιτικά αφού δεν συμφέρει. Αλλά κρυφές δεν είναι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. οχουυυυυ αρχαία ιστορία !!!! μια χαρά είναι τα κεφτεδάκια και τα αμελέτητα του Μιχάλη, νανε καλά ο άνθρωπος,οσο για τους αρχαίους, έχουν γίνει πιπέρι χιλιάδες χρονια πριν ,αν γίνω και εγώ τι θα λένε για μένα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ♥ IonnKorr
    Πράγματι πολύ χρήσιμες οι ιστορικές πληροφορίες σου!
    Αν γνώριζα ότι θα'χα τόσο ενημερωμένους αναγνώστες δεν θ'αγγιζα καν το θέμα!
    Ωστόσο ήταν μια ευκαιρία για μένα να ξεσκονίσω λίγο τις ιστορικές μου γνώσεις!
    Εν τοιαύτη περιπτώση κερδισμένη βγήκα και'γω και πιστεύω και άλλοι αναγνώστες μου.
    Την επόμενη φορά που'θα'χω απορίες θα σου τις εκθέσω στο χώρο σου μιας και κατέχεις την ιστορία.
    Μια ματιά γρήγορη που έριξα είναι φρικιαστικές οι εχθροπραξίες ανάμεσα σε γειτονικές πόλεις που σου κόβουν την ανάσα!
    Και ο Πελοποννησιακός πόλεμος έχει πολλές αγριότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ♥KitsosMitsos
    Το είδες και δεν σε συγκλόνισε το γεγονός ό,τι επινοήσαμε πρώτοι τα όπλα μαζικής καταστροφής?

    Καλό ΣΒΚ να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ♥ΦΟΥΛΗ
    Τωρα που μπήκες και στον net όταν γίνεις πιπέρι θα γράψεις ιστορία στ'αμελέτητα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Σόρυ, από τον Άθεο έρχομαι που σε έχει λινκ στα σχόλια...
    Λοιπόν, εγώ απ' ό,τι ξέρω από τα βοτανολογικά, το ελλέβορο δεν προκαλεί το θάνατο, αλλά είναι καθαρκτικό και το δίνανε ως "θεραπεία" στην αρχαιότητα στους ψυχικά διαταραγμένους ανθρώπους, προφανώς για να τους κρατάνε "απασχόλημένους" με άλλα πράγματα ...Αναρρωτιέμαι μάλιστα μετά από το άρθρο αυτό, πόσο μεγάλη ποσότητα ελλέβορου να χρειάστηκε για να "δηλητηριαστεί" μια πόλη 20.000 ατόμων, καθώς έπρεπε να γίνει πρώτα μια συγκεκριμένη κατεργασία στα φυτά, που θέλει χρόνο και ειδικά μέσα...Συμφωνώ με την άποψη του Ευρύνοου που μιλάει για αποδυνάμωση του οργανισμού των πολιορκημένων και την παράδοσή, αλλά και πάλι οι ποσότητες των φυτών που χρειάστηκαν για να παρακευαστεί το διάλυμα, πρέπει να ήταν τεράστιες...Ε και για να λέμε του στραβού το δίκιο, δεν είναι και φυτό που το βρίσκεις παντού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανέκαθεν,η ιστορία καταγράφεται από τους νικητές και φυσικά δημοσιοποιούν αυτά που τους συμφέρει!
    Όσο για την Ελληνική ιστορία,είναι γεμάτη με τέτοιου είδους βαρβαρότητες-ακρότητες!
    Θυμίσου και κάτι άλλο.Ποιό είναι το χαρακτηριστικό μεταξύ ημών των Ελλήνων από καταβολής μας σαν λαός??
    Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ!!
    Γι'αυτό μας πήραν σβάρνα οι...βάρβαροι και κάνουν ό,τι θέλουν!
    Καλημέρα και καλό μήνα!
    Σήμερα έχω παστίτσιο μέ πένες όπως μου είπατε να φτιάξω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ♥Artanis
    Καλώς ήρθες στ'armenaki!
    Ο Άθεος μου στέλνει και κόσμο:))
    πάντως έχουμε συναντηθεί σε αρκετά αγαπημένα μλόγκ σαν αναγνώστες.
    Αν δεν διάβαζα το ειδικό άρθρο που παραθέτω λινγκ δεν θα έκανα την ανάρτηση αλλά και αυτό γράφει ότι σε μεγάλη ποσότητα προκαλεί διάρροια όπως λές πόνους στα πεπτικά όργανα παράλυση ακόμα και θάνατο.
    Αν είσαι αποφασισμένος να σπείρεις το θάνατο πιστεύω και τον τρόπο βρίσκεις και τα μέσα!

    Σ'ευχαριστώ για την επίσκεψη
    καλή Κυριακή να΄χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ♥ΝΑΝΤΙΑ
    Πάνω σ'αυτή στηρίζεται η ιστορία μας πάνω εκεί και η εχθροί μας για να μας κτυπούν ανέμακτα. Τρωγόμαστε μόνοι μας και αυτοί απολαμβάνουν το αποτέλεσμα.

    Καλή επιτυχία στο παστίτσιο βλέπω έχεις γίνει νοικοκυρούλα με το ούλα της!

    Φιλιά θαλασσινά σ'ολους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Με... παρέσυρε ο Άθεος, παναπή ο διάβολος, σε απαντητικό σχόλιό του προς την zoyzoy –γιατί την αποκαλείτε ζουζού;– και μπήκα στο ιστολόγιο. Στα γρήγορα στο ζουμί.
    IonnKor, γράφεις «Ο Σόλων ήταν απλά ο αρχηγός της δημοκρατικής παράταξης στην Αθήνα».
    Από πού και πώς συμπέρανες κάτι τέτοιο;
    Να μεν κατηγορήθηκε ότι «επίτηδες συνέταξε τους νόμους κατά τρόπο ασαφή, ώστε τις αποφάσεις να λαμβάνη τελεσίδικα ο λαός» (Αριστοτέλης, Αθηναίων Πολιτεία), αλλά ας μη μας διαφεύγουν:
    α) ότι ο Αριστοτέλης ήταν αριστοκρατικός και ολιγαρχικός,
    β) ότι ο Σόλων εγκαθίδρυσε ένα πολίτευμα ολιγαρχικό-αριστοκρατικό, με συμμετοχή του λαού στην εκλογή και τον έλεγχο των αρχόντων, το οποίο αποτελούσε συγκερασμό των διαφόρων στοιχείων της πολιτείας, όπου η Βουλή του Αρείου Πάγου ήταν το ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ στοιχείο, το αιρετό των αρχόντων το ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟ και ο θεσμός των δικαστηρίων το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ (Αριστοτέλης, Πολιτικά). Ο Α. Andrews (Αρχαία ελληνική κοινωνία) γράφει: «Αργότερα επεκράτησε η πεποίθηση ότι ο Σόλων ήταν ο συνειδητός δημιουργός της αθηναϊκής δημοκρατίας. Αυτό βέβαια αποτελεί παραμόρφωση της αλήθειας, από την άποψη ότι θα ήταν αδύνατον να είχε περάσει από τον νου ενός μεταρρυθμιστού των αρχών του 6ου αι. κάτι που να μοιάζη με ανεπτυγμένη δημοκρατία. Είναι όμως αλήθεια ότι ο Σόλων δημιούργησε το θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κατέστη δυνατόν να αναπτυχθή η δημοκρατία, ένα πλαίσιο που οι τύραννοι άφησαν άθικτο».
    Όσον αφορά τώρα στις μεθόδους διεξαγωγής ενός πολέμου, ας μη ξεχνάμε την συμπεριφορά του Περικλέους προς Σάμο και Σαμίους (περίπου -439, 84η Ολυμπιάδα), όταν αρνήθηκαν οι μέχρι κεραίας εξυπηρετούμενες ως εκ της συμμετοχής στην υπό την αρχηγία των Αθηνών συμμαχική Ομοσπονδία απορρέουσες υποχρεώσεις τους να μετατραπούν σε φόρο υποτελείας, δηλαδή από ισότιμοι σύμμαχοι να καταστούν φόρου υποτελείς: Καθαίρεση των τειχών, κατάσχεση του στόλου, απαίτηση και είσπραξη 200 ταλάντων ως πολεμική αποζημίωση, απηνής θανάτωση πολλών εκ των κατοίκων της.
    Φανταστήτε τώρα την συμπεριφορά έναντι των εχθρών. O tempora, o mores? Βεβαίως. Αλλά οι παντοειδείς συνθήκες πολύ απέχουν από τις σημερινές.
    Όσον αφορά τώρα στην με διάφορους τρόπους πολλαπλή και από πολλούς διατύπωση «Επινοήσαμε το πρώτο μαζικό χημικό όπλο τι να λέει η ατομική, πρωτοπόροι πάντα» (zoyzoy), θα παραπέμψω τους πιστώνοντές μας την πρωτοπορία στην χρήση χημικών όπλων στην ΠΔ: Γένεσις (λδ), Αριθμοί (ε, ια, λα), Δευτερονόμιον (ζ, κη), Ιησούς Ναυή (ζ, η, ι, κγ, κδ) Κριταί (δ, ε, στ, ζ, ιε), Παραλειπομένων Β (κ) και βεβαίως στην Έξοδο (ιδίως ιβ).
    Καλό είναι πριν εκφράσουμε άποψη να γνωρίσουμε, έστω και επιδερμικά, την ροή των γεγονότων (εντός ή εκτός εισαγωγικών), την ιστορικότητα και την μυθοπλασία – και, ακόμη καλλίτερο, με το εργαλείο της λογικής να διαχωρίσουμε την μία από την άλλη. Στον βαθμό που μπορούμε. Και πάντως να αμφισβητούμε τα... δεδομένα που στερούνται δυνατότητας διασταύρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Με... παρέσυρε ο Άθεος, παναπή ο διάβολος, σε απαντητικό σχόλιό του προς την zoyzoy –γιατί την αποκαλείτε ζουζού;– και μπήκα στο ιστολόγιο. Στα γρήγορα στο ζουμί.
    IonnKor, γράφεις «Ο Σόλων ήταν απλά ο αρχηγός της δημοκρατικής παράταξης στην Αθήνα».
    Από πού και πώς συμπέρανες κάτι τέτοιο;
    Να μεν κατηγορήθηκε ότι «επίτηδες συνέταξε τους νόμους κατά τρόπο ασαφή, ώστε τις αποφάσεις να λαμβάνη τελεσίδικα ο λαός» (Αριστοτέλης, Αθηναίων Πολιτεία), αλλά ας μη μας διαφεύγουν:
    α) ότι ο Αριστοτέλης ήταν αριστοκρατικός και ολιγαρχικός,
    β) ότι ο Σόλων εγκαθίδρυσε ένα πολίτευμα ολιγαρχικό-αριστοκρατικό, με συμμετοχή του λαού στην εκλογή και τον έλεγχο των αρχόντων, το οποίο αποτελούσε συγκερασμό των διαφόρων στοιχείων της πολιτείας, όπου η Βουλή του Αρείου Πάγου ήταν το ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ στοιχείο, το αιρετό των αρχόντων το ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟ και ο θεσμός των δικαστηρίων το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ (Αριστοτέλης, Πολιτικά). Ο Α. Andrews (Αρχαία ελληνική κοινωνία) γράφει: «Αργότερα επεκράτησε η πεποίθηση ότι ο Σόλων ήταν ο συνειδητός δημιουργός της αθηναϊκής δημοκρατίας. Αυτό βέβαια αποτελεί παραμόρφωση της αλήθειας, από την άποψη ότι θα ήταν αδύνατον να είχε περάσει από τον νου ενός μεταρρυθμιστού των αρχών του 6ου αι. κάτι που να μοιάζη με ανεπτυγμένη δημοκρατία. Είναι όμως αλήθεια ότι ο Σόλων δημιούργησε το θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κατέστη δυνατόν να αναπτυχθή η δημοκρατία, ένα πλαίσιο που οι τύραννοι άφησαν άθικτο».
    (Συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. (Συνέχεια)
    Όσον αφορά τώρα στις μεθόδους διεξαγωγής ενός πολέμου, ας μη ξεχνάμε την συμπεριφορά του Περικλέους προς Σάμο και Σαμίους (περίπου -439, 84η Ολυμπιάδα), όταν αρνήθηκαν οι μέχρι κεραίας εξυπηρετούμενες ως εκ της συμμετοχής στην υπό την αρχηγία των Αθηνών συμμαχική Ομοσπονδία απορρέουσες υποχρεώσεις τους να μετατραπούν σε φόρο υποτελείας, δηλαδή από ισότιμοι σύμμαχοι να καταστούν φόρου υποτελείς: Καθαίρεση των τειχών, κατάσχεση του στόλου, απαίτηση και είσπραξη 200 ταλάντων ως πολεμική αποζημίωση, απηνής θανάτωση πολλών εκ των κατοίκων της.
    Φανταστήτε τώρα την συμπεριφορά έναντι των εχθρών. O tempora, o mores? Βεβαίως. Αλλά οι παντοειδείς συνθήκες πολύ απέχουν από τις σημερινές.
    Όσον αφορά τώρα στην με διάφορους τρόπους πολλαπλή και από πολλούς διατύπωση «Επινοήσαμε το πρώτο μαζικό χημικό όπλο τι να λέει η ατομική, πρωτοπόροι πάντα» (zoyzoy), θα παραπέμψω τους πιστώνοντές μας την πρωτοπορία στην χρήση χημικών όπλων στην ΠΔ: Γένεσις (λδ), Αριθμοί (ε, ια, λα), Δευτερονόμιον (ζ, κη), Ιησούς Ναυή (ζ, η, ι, κγ, κδ) Κριταί (δ, ε, στ, ζ, ιε), Παραλειπομένων Β (κ) και βεβαίως στην Έξοδο (ιδίως ιβ).
    Καλό είναι πριν εκφράσουμε άποψη να γνωρίσουμε, έστω και επιδερμικά, την ροή των γεγονότων (εντός ή εκτός εισαγωγικών), την ιστορικότητα και την μυθοπλασία – και, ακόμη καλλίτερο, με το εργαλείο της λογικής να διαχωρίσουμε την μία από την άλλη. Στον βαθμό που μπορούμε. Και πάντως να αμφισβητούμε τα... δεδομένα που στερούνται δυνατότητας διασταύρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ♠nicolaos demonicos
    Καλώς όρισες στο χώρο μου!Αν έχεις αντίρρηση για το nick αποκάλεσέ με όπως σου αρέσει φτάνει ν'απευθύνεσαι σε μένα!
    Τελικά ο Αθεος μάλλον σε μπελάδες μ'εβαλε με την αναφορά του στα σχόλιά του!
    Οι πληροφορίες σου σημαντικές και οι παραπομπές σου στην Π.Δ.και απ'οτι είδα αναφέρονται σε υποδείξεις του Θεού για καταστροφές αλλόθρησκων.Ωστόσο μου κάνει εντύπωση εσείς "αθεοι" οπως αποκαλύστε γνωρίζετε τόσο καλά τις Αγίες Γραφές λεπτομερώς.
    Αλλά ας μη ξεφεύγουμε.
    Παρακολούθησα το ντοκιμαντέρ και μου έκανε εντύπωση όπως γράφω το γεγονός της καταστροφής της Κίρρας σαν το 1ο χειρότερο όπλο για μαζικές καταστροφές στην ιστορία.
    Γιαυτό το έκανα ανάρτηση για να μάθω απο "εσάς" που γνωρίζετε κάτι παραπάνω και ζήτησα την γνώμη σας δεν κατασκεύασα εγώ το άρθρο το, δανείστηκα.
    Αν πιστεύεις ότι είναι ανακριβή τα στοιχεία κάνετε μια επιστολή και καταγγέλλετε τον δημιουργό.
    Εγώ το μόνο που βρήκα είναι ότι είναι κτήμα του History Channel.
    Άλλωστε ήταν ένα έναυσμα για μένα αυτή η συζήτηση να κοιτάξω ξανά με πιο μεγάλη προσοχή την ιστορία μας.

    Και πάλι ευχαριστώ για την παρέμβαση δεν σου έσβησα το διπλό σχόλιο αν θέλεις διόρθωσε το εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αφού για μια στιγμή είπα… σε ποιο blog μπήκα… εγώ δεν έκανα τέτοια ανάρτηση!
    Να παρακαλάς μην έρθει ο Ορθόδοξος εδώ… θα σου τα κάνει τα σχόλια ασχολίαστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. χα!χα!Αυτός είναι δικό σου απόκτημα!
    Φτύσε τον κόρφο σου:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. zoyzoy
    Προκειμένου να αντιπαλαίσης το αντίπαλο δέος, φρόνιμο είναι να το γνωρίσης. Αυτός είναι ο λόγος που με ωδήγησε στην εντρύφηση στις γραφές Ιουδαϊσμού, χριστιανισμού και ισλαμισμού. Και όχι αυτό που υπονοείς.
    Δεν κατάλαβα γιατί ο Άθεος «σε μπελάδες σ' έβαλε» - σου υπόσχομαι ότι δεν θα σε επισκεφθώ ξανά.
    Μία παρατήρηση μόνον: Οι παραπομπές στην ΠΔ δεν αφορούν απλώς σε «σε υποδείξεις του Θεού για καταστροφές αλλόθρησκων», όπως νομίζεις, αλλά στην χρήση «χημικών όπλων» και στο ποιος έχει την πρωτοπορία σ' αυτόν τον τομέα.
    Και βεβαίως μια τέτοια συμπεριφορά δεν δικαιολογείται από όπου κι αν προέρχεται και προς όποιον κι αν κατευθύνεται. Απλώς και μόνον για «να 'ρθη το δίκιο στον τόπο του».
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία και συγγνώμην για την ενόχληση - αν και είμαι βέβαιος ότι δεν προσέβαλα κάποιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. nicolaos demonicos
    Με παρεξήγησες!Ασφαλώς και δεν έχω πρόβλημα που μπήκες και με παρέπεμψες στην Π.Δ για να μου υποδείξεις την χρήση χημικών όπλων στους αρχαίους χρόνους!
    "Το μπελάδες" γράφτηκε με την έννοια με βάζεις στη διαδικασία να διαβάζω αρχαία κείμενα της Π.Δ!
    Κάτι που αν έχεις επισκεφτεί το χώρο του Αθεου γίνεται συνεχώς.

    Είσαι καλοδεχούμενος όποτε το θελήσεις να σχολιάσεις ανάρτησή μου.
    Δεν θα μπορούσα να αποκλείσω άτομα που γνωρίζουν πράγματα περισσότερα από μένα να πουν την γνώμη τους.
    Μόνο λιγα-λίγα τα κείμενα με τρόμαξες, με την πρώτη όλη την Π.Δ μού'βαλες να διαβάσω:))

    Ελπίζω να σε ξαναδώ σε επόμενη
    καλή εβδομάδα να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. zoyzoy
    Παρέβην την υπόσχεσή μου, αλλά μπήκα μόνο για να δω την απάντησή σου.
    Αγαπητή μου, επειδή ως ευφυές -και όχι αυτοφυές- άτομο θεωρώ όλους ευφυείς, εκτός και αποδείξουν το αντίθετο, θα σε παραπέμψω στην απάντησή σου προς Άθεο:
    «χα!χα!Αυτός είναι δικό σου απόκτημα!
    Φτύσε τον κόρφο σου:))».
    Δεν ξέρω αν ο Άθεος ακολούθησε την συμβουλή σου, αλλά σε πιστώνω με την ικανότητα αντίληψης του μειωτικού του χαρακτήρα της.
    Αυτό με ενώχλησε και εξ αυτού η υπόσχεσή μου. Ώστε να μην υποχρεωθής κι εσύ σε φτύσιμο του κόρφου σου.
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ομολογώ ότι είναι η πρώτη φορά που πρέπει ν'απολογούμαι για τα σχόλιά μου εκτός των οικείων μου.

    Η 2χρονη e-γνωριμία μας με το άτομο που το έκανα νομίζω μου επιτρέπει να κάνω χιούμορ.Το οποίο πολλές φορές έχει και στοιχεία "μειωτικού του χαρακτήρα" όπως αποκαλείς!

    Προ στιγμήν νόμιζα ότι ήσουν εσύ το άτομο που έγινε το σχόλιο!

    Συγνώμη αν σε πείραξε αλλά τώρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα ελπίζω να μη προχωρήσει το θέμα και πραγματικά κάνε ό,τι καταλαβαίνεις!

    Σ'ευχαριστώ για την επίσκεψη έστω και μ'αυτό τον τρόπο!

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Δεν καταλαβαίνω.
    Τώρα εσείς τσακώνεστε;
    Γιατί πράγμα;
    Για τον Ορθόδοξο… γιατί η zoyzoy αυτόν σχολίασε, σαν δικό μου απόκτημα και να φτύσω τον κόρφο μου.
    Ή κάνω λάθος…
    Τι πιστώνεις ndemonicos (με την ικανότητα αντίληψης του μειωτικού του χαρακτήρα της).
    Να με συγχωρείτε, αλλά για την πιο πάνω φράση, ούτε που κατάλαβα τι σημαίνει!
    Για κάντε το λιανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Φαίνεται αυτό πείραξε τον "αναγνώστη" μας αν και "ευφυές" άτομο δεν κατάλαβε ότι έκανα χιούμορ.

    Γιαυτό σε χρεώνω γιατί μου βγάζεις το "μειωτικό μου του χαρακτήρα μου"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού έκανες τον κόπο και το διάβασες πες μου και τη γνώμη σου με δικά σου λόγια...
Δε'ν'κακό!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top