Στα μέσα του Μάη ψάχνοντας γραφική παραλία για τα πρώτα μου μπάνια βρήκα ένα πανέμορφο δροσερό απάνεμο λαγκονάκι!
Ήταν η πρώτη φορά που τ'αντίκρυσα και ομολογώ μαγεύτηκα απ'την ομορφιά του. Σουσούνι λέγεται και βρίσκεται μετά τον Φοίνικα.
Αναζητάμε αλλού ομορφιές και τελικά δίπλα μας στα πόδια μας υπάρχουν οι καλύτερες που δεν έχουμε καν ανακαλύψει, δεν είναι τρελό!
Εκεί στο δρόμο το μάτι μου έπεσε σε μια καππαριά που απλωνόταν δροσερή και καταπράσινη. Τα περισσότερα μπουμπούκια της ήταν κομμένα σημάδι ότι κάποιος την είχε μαζέψει πρίν από μένα. Αμέσως μου σφηνώθηκε η ιδέα να μαζέψω για τις σαλάτες μου.
Πιο κάτω υπήρχε άλλη και άλλη πάνω στα βράχια και έτσι άρχισα να μαζεύω όσα μπουμπούκια έβρισκα. Στο νησί μας το όμορφο και ανθεκτικό φυτό της κάππαρης φυτρώνει όπου θέλει.
Την συναντάμε ακόμη και στα στεναδάκια της Ερμούπολης να ξεπηδά συχνά μέσα απ'της πέτρες των μαντρότοιχων. Κρατιέται ζωηρή όλο το χρόνο γιατί συγκρατεί πολλή υγρασία στους ιστούς της και αντιστέκεται ακόμα και στη φωτιά.
Την κάππαρη (Kapparis spinosa) τη χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα,κυρίως όμως ωμή στις σαλάτες είναι το κλειστό μπουμπούκι (λουλούδι) του ομώνυμου φυτού που ζει μόνο μια μέρα και μαραίνεται. Ο αρχαίος Ελληνας γιατρός Διοσκουρίδης συνιστούσε τα φύλλα και τη ρίζα του φυτού για να εξαφανίζονται τα πρηξίματα όπως μας αναφέρει ο Κώστας Μπαζαίος στο βιβλίο του "100 βότανα 1000 θεραπείες".
Έχει δυνατή μυρωδιά,που οφείλεται στο Καπρικό οξύ.Το αιθέριο λάδι της περιέχει Ρουτίνη και ένζυμα (Μυρονάσες).Καππαρίνη (ουσία που διεγείρει το στομάχι). Φυτρώνει σε πετρώδη,παραθαλάσσια ακαλλιέργητα μέρη σε βράχους που συγκρατούν υγρασία.
Μαζεύουμε τα μπουμπούκια και τα τρυφερά φύλλα της τον Μάιο με Ιούνιο. Τα μπουμπούκια και η ρίζα της Κάππαρης είναι απολυμαντικά των νεφρών και Διουρητικά. Τονωτικά και Αντιαρτηριοσκληρωτικά. Διεγείρουν την όρεξη (Ωμά είναι δύσπεπτα) Ελαφρά αφροδισιακά και εμμηναγωγικά.
Έτσι μάζεψα αρκετή μαζί με τα φιλαράκια της, την έπλυνα και αφού στέγνωσε καλά την έβαλα σε πλαστικό μπουκάλι με χοντρό αλάτι.
Μ'αυτόν τον τρόπο διατηρείται για πολύ περισσότερο χρόνο αλλά αργεί να ωριμάσει.
Μετά από 2μήνες αφού την ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα κουνώντας το μπουκάλι και αδειάζοντας το νερό που βγάζει μπορούμε να φάμε ξεπλένοντας όση θέλουμε και προσθέτοντας ξίδι.
Εγώ όμως δεν αρκέστηκα σ'ενα μπουκάλι ηθελα και περισσότερη.Έτσι πήρα τα βουνά και τα λαγκάδια πρωί-πρωί και μάζεψα αρκετή για να φτιάξω και με τον κλασσικό τρόπο. Πολλοί φοβούνται τα φίδια γιατί αυτήν την εποχή είναι δραστήρια και κρύβονται κάτω απ'τα χόρτα. Τόση κάππαρη μάζεψα ούτε ένα φίδι δεν συνάντησα είμαι της άποψης ό,τι θέλεις να δεις βλέπεις πολλές φορές προκαλούμε εμείς οι ίδιοι το κακό με τις σκέψεις που κάνουμε.
Ήθελα κάππαρη και βρήκα μόνο κάππαρη άντε και πολλά μυρμήγκια.
Την άλλη την έβαλα στο νερό να ξεπικρίσει για 3μέρες αλλάζοντας το νερό κάθε μέρα.
Την 4η μέρα έφτιαξα άρμη έβαλα τα 2/3 στο μπουκάλι και το υπόλοιπο το γέμισα με ξίδι. Μ'αυτόν τον τρόπο σε 20μέρες είναι έτοιμη να φαγωθεί και κρατάει 1χρόνο.
Ήταν η πρώτη φορά που τ'αντίκρυσα και ομολογώ μαγεύτηκα απ'την ομορφιά του. Σουσούνι λέγεται και βρίσκεται μετά τον Φοίνικα.
Αναζητάμε αλλού ομορφιές και τελικά δίπλα μας στα πόδια μας υπάρχουν οι καλύτερες που δεν έχουμε καν ανακαλύψει, δεν είναι τρελό!
Εκεί στο δρόμο το μάτι μου έπεσε σε μια καππαριά που απλωνόταν δροσερή και καταπράσινη. Τα περισσότερα μπουμπούκια της ήταν κομμένα σημάδι ότι κάποιος την είχε μαζέψει πρίν από μένα. Αμέσως μου σφηνώθηκε η ιδέα να μαζέψω για τις σαλάτες μου.
Πιο κάτω υπήρχε άλλη και άλλη πάνω στα βράχια και έτσι άρχισα να μαζεύω όσα μπουμπούκια έβρισκα. Στο νησί μας το όμορφο και ανθεκτικό φυτό της κάππαρης φυτρώνει όπου θέλει.
Την συναντάμε ακόμη και στα στεναδάκια της Ερμούπολης να ξεπηδά συχνά μέσα απ'της πέτρες των μαντρότοιχων. Κρατιέται ζωηρή όλο το χρόνο γιατί συγκρατεί πολλή υγρασία στους ιστούς της και αντιστέκεται ακόμα και στη φωτιά.
Την κάππαρη (Kapparis spinosa) τη χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα,κυρίως όμως ωμή στις σαλάτες είναι το κλειστό μπουμπούκι (λουλούδι) του ομώνυμου φυτού που ζει μόνο μια μέρα και μαραίνεται. Ο αρχαίος Ελληνας γιατρός Διοσκουρίδης συνιστούσε τα φύλλα και τη ρίζα του φυτού για να εξαφανίζονται τα πρηξίματα όπως μας αναφέρει ο Κώστας Μπαζαίος στο βιβλίο του "100 βότανα 1000 θεραπείες".
Έχει δυνατή μυρωδιά,που οφείλεται στο Καπρικό οξύ.Το αιθέριο λάδι της περιέχει Ρουτίνη και ένζυμα (Μυρονάσες).Καππαρίνη (ουσία που διεγείρει το στομάχι). Φυτρώνει σε πετρώδη,παραθαλάσσια ακαλλιέργητα μέρη σε βράχους που συγκρατούν υγρασία.
Μαζεύουμε τα μπουμπούκια και τα τρυφερά φύλλα της τον Μάιο με Ιούνιο. Τα μπουμπούκια και η ρίζα της Κάππαρης είναι απολυμαντικά των νεφρών και Διουρητικά. Τονωτικά και Αντιαρτηριοσκληρωτικά. Διεγείρουν την όρεξη (Ωμά είναι δύσπεπτα) Ελαφρά αφροδισιακά και εμμηναγωγικά.
Έτσι μάζεψα αρκετή μαζί με τα φιλαράκια της, την έπλυνα και αφού στέγνωσε καλά την έβαλα σε πλαστικό μπουκάλι με χοντρό αλάτι.
Μ'αυτόν τον τρόπο διατηρείται για πολύ περισσότερο χρόνο αλλά αργεί να ωριμάσει.
Μετά από 2μήνες αφού την ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα κουνώντας το μπουκάλι και αδειάζοντας το νερό που βγάζει μπορούμε να φάμε ξεπλένοντας όση θέλουμε και προσθέτοντας ξίδι.
Εγώ όμως δεν αρκέστηκα σ'ενα μπουκάλι ηθελα και περισσότερη.Έτσι πήρα τα βουνά και τα λαγκάδια πρωί-πρωί και μάζεψα αρκετή για να φτιάξω και με τον κλασσικό τρόπο. Πολλοί φοβούνται τα φίδια γιατί αυτήν την εποχή είναι δραστήρια και κρύβονται κάτω απ'τα χόρτα. Τόση κάππαρη μάζεψα ούτε ένα φίδι δεν συνάντησα είμαι της άποψης ό,τι θέλεις να δεις βλέπεις πολλές φορές προκαλούμε εμείς οι ίδιοι το κακό με τις σκέψεις που κάνουμε.
Ήθελα κάππαρη και βρήκα μόνο κάππαρη άντε και πολλά μυρμήγκια.
Την άλλη την έβαλα στο νερό να ξεπικρίσει για 3μέρες αλλάζοντας το νερό κάθε μέρα.
Την 4η μέρα έφτιαξα άρμη έβαλα τα 2/3 στο μπουκάλι και το υπόλοιπο το γέμισα με ξίδι. Μ'αυτόν τον τρόπο σε 20μέρες είναι έτοιμη να φαγωθεί και κρατάει 1χρόνο.
καλη ορεξη!!!!!!!!!!!!!!! αυτο με το ξεπικρισμα και μετα αλμη και ξυδι μετα το εφαρμοζω χρονια τωρα κι εχει φοβερη επιτυχια.....
ΑπάντησηΔιαγραφήμονο που αντι για αρμη η νερο για ξεπλυμα 3 μερων βαζω...θαλασσονερο!
να σαι καλα
Κάπου το διάβασα ότι ξεπικρίζεις με αλατόνερο!
ΔιαγραφήΛες του χρόνου να δοκιμάσω θαλασσόνερο???
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες
καλό απόγευμα!
Πω πω τι ωραία παραλία!!! Να 'ριχνα μια βουτίτσα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοφάγωτη η κάπαρη!!
Τρελοτουρίστρια
Είναι τέλεια να κατασκηνώσεις εκεί απ'το πρωί μέχρι το βράδυ μιας και'χει τόση δροσιά!
ΔιαγραφήΑλλά πάνω από 10άτομα υπάρχει πρόβλημα:))
Φιλιά θαλασσινά!
Μαζέψαμε!Μαζέψαμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρία μεγάλα βάζα θα είναι έτοιμα σε 5-6 μέρες!
Τώρα περιμένω να μεγαλώσουν και τα καππαρόμυλα,τα οποία είναι πιο νόστιμα και από την κάππαρη!
Τ'αγγουράκια θα λες μόνο που δεν τα βρίσκεις σ'ολες
Διαγραφήγιατί άραγε???
Βλέπω και'συ της παράδοσης:))
Πρέπει να περιμένεις μέχρι να γεράσει η καππαριά.
ΔιαγραφήΚαλά γεράματα!
λατρεύουμε οικογενειακώς την κάπαρη!!!!! ευτυχώς καλοί φίλοι αναλαμβάνουν κάθε χρόνο να μας προμηθεύουν...έτοιμη στο ξύδι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο Σουσούνι πανέμορφο...ζήλεψα!
Είστε και'σεις απ'τους τυχερούς που βρίσκουν έτοιμη:))
ΔιαγραφήΕίναι γραφικότατο παραλιάτσι!
Φιλιά θαλασσινά!
ΖΟΥΖΟΥ ΜΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΟ ΣΟΥΣΟΥΝΙ!!!!!!!!!!!!ΝΑΜΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΚΕΙ.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΠΑΡΗ ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΠΤΙΚΑ ΣΑΝ ΦΥΤΟ!!!!!!!!!!
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!
Είσαι απ'του λίγους που δεν την τρών!
ΔιαγραφήΣήμερα μ'αυτή τη ζέστη θα'ταν απόλαυση μια βουτιά στα νερά του!
Φιλιά θαλασσινά γλυκιά μου!
Δεν μπορω να θυμηθω πώς το λεγανε το φυτο στο χωριό μου,γεματος ο τόπος,αλλά δεν το θεωρούσαμε βρώσιμο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλα,υπάρχει ακρογιαλιά στο νησί που να μην την ξερεις;;;Εντροπή!!!:))
Καλημέρα...
Μη μου πεις ότι έχετε και στα βόρεια καππαριές???
ΔιαγραφήΈλα ντε απαράδεχτη να μου ξεφεύγουν τόσο όμορφες παραλίες του νησιού:))
Μετά θέλουμε να γνωρίσουμε και άλλους τόπους:((
Καλό απόγευμα!
Zουζού μου καλημέρα φοβερή η κάπαρη κι εμένα μου αρέσει πάρα πολύ και να την τρώω και να την μαζεύω.Η πλάκα είναι που δεν προλαβαίνω πάντα να μαζέψω απο σημεία που είναι βατά,γιατί έχουν φροντίσει άλλοι γι αυτό,οπότε πάμε με το σκάφος σε απόμακρες παραλίες που ξέρω ότι έχει και σκαρφαλώνοντας σαν το κατσίκι μαζεύω όση θέλω.Κι εγω την φτιάχνω με τον ίδιο τρόπο ξαλμύρισμα και μετά στο ξύδι,τέλειες οι σαλάτες μας.Φιλιά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα μου βάζεις ιδέες!
ΔιαγραφήΦαντάζεσαι να του ζητώ να μου κρατήσει σημεία για καππαριες στο Gps αντί για ψάρια:))
Πάντως ναι είναι διάσπαρτες στις ακρογιαλιές αλλά και δύσβατες ποιος τις πλησιάζει εκεί πάνω??
Φιλιά θαλασσινά και απο'μενα!
Σε ένα ασπρισμένο τενεκέ η γιαγιά μου είχε κάθε χρόνο κάπαρη, που κρεμόταν ως κάτω..εκεί στην αυλή του Πειραιά την γνώρισα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘυμάμαι τα μπουκάλια που την έφτιαχναν για το χειμώνα..
Ζουζούκα μου πόσα μου θυμίζεις!
Φιλιά αγάπη μου!!!!
Σε τενεκέ ε??
ΔιαγραφήΣκεφτόμουν να κόψω κομμάτι να βάλω στην αυλή μου γιατί να μην κάνει??
Αντί να τρέχω εγώ στα βουνά θα φέρω την καππαριά απ'τα βουνά!
Χαίρομαι που ανοίγω τις αναμνήσεις σου αξίζουν να μας τις διηγείσαι:))
Φιλιά θαλασσινά γλυκιά μου!
ΞΕΡΩ ΞΕΡΩ!!! Στο σπιτάκι μου στην Νάουσα έχει αρκετές καπαριές απέναντι απ'την εξώπορτα. Οποτε κατεβαίνω εξαρτάται την εποχή, είτε μου έχει έτοιμη κάπαρι η δευτερομάνα μου ή μαζεύω και φτιάχνω μόνη μου. Το άλλο που μπορείς να κάνεις νησιώτισσά μου (ίσως και να το ξέρεις) είναι να ξεπικρίζεις ελιές σε θαλασσινό νερό. Και τέτοιες έχω εδώ. Τελικά είμαι το καλίτερο ντελικατέσεν της Ουγγαρίας χα χα χα
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά γλυκό μου αρμενάκι
Μια χαρά σε βρίσκω φιλενάδα!
ΔιαγραφήΟλα τα προιόντα έχεις μαζέψει στην Ουγγαρία τύφλα να'χει το χωριό:))
Θα το δοκιμάσω με τις ελιές κάπου μου το'χαν πει αλλά δεν δοκίμασα!
Φιλιά θαλασσινά γλυκιά μου!
Άαααα, ωραία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠες μας, τώρα, πώς γίνεται και το "λικέρ της γιαγιάς", εκείνο το μώβ που πουλάνε στη στοά της Ερμούπολης! (Αριστερά όπως κοιτάζουμε το δημαρχείο, κι έχουμε τη θάλασσα πίσω μας!)
Βλέπω δεν την έχεις ξεχάσει τη Σύρα μας:))
ΔιαγραφήΑυτή η στοά που περιγράφεις είναι η αγορά της Ερμούπολης και ναι έχει ένα μαγαζί που πουλάει παραδοσιακά προϊόντα!
Θα βρώ τη συνταγή και θα στο βάλω εφ'οσον είσαι λάτρης αυτού του λικέρ!
Βρήκες καινούρια παραλία :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ την κάπαρη και ειδικά τα φύλλα τα έφαγα πρωτη φορά σε νησί και τα λάτρεψα.Ιταλία δεν εχω δει να τα πουλάνε ή ακόμα και να τα τρωνε
καλησπέρα :)))
Μικρή αλλά μαγική λέμε!
ΔιαγραφήΚρίμα,θα πρέπει να την προμηθεύεσαι όταν έρχεσαι στα νησιά μας!
Φιλιά θαλασσινά!
τον Αυγουστο έρχονται φίλοι μου Ιταλοι και φυσικά τους ειπα να φανε και να αγοράσουνε :))))
Διαγραφήκαλό μεσημέρι :*
Θα μου την μάθεις και μένα την παραλία έτσι...θα μου την δείξεις τώρα που θάρθω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Κάπαρη μ'αρέσει αλλά όχι να την μαζεύω τώρα με τις φιδότσαρκες!
Ασε καλύτερα ρε Φιλενάδα, πάω και την αγοράζω καλύτερα! :))
Eεεεεεεερχομαι!
Θα σε πάω μόνο καθημερινή να μην γίνει παραμάζοξη που λέει η Φούλη!
ΔιαγραφήΔεν πιστεύω να κάνεις και'συ την Τσιτσιολίνα??
Και βουτιά στο Σουσουνι και παπαρομάζοξη εεε;;πολύ κόσμο μαζεύει η παραλία αυτή,εγώ θέλω μοναχικά λαγκονάκια, βλέπεις ξύπνησε η τσιτσολίνα μέσα μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα που'γινες γιαγιά σου βγήκε η Τσιτσιολίνα σαν πολύ δεν άργησε:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σε βρίσκω Ζουζού μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝησιώτικη, αγνή κάπαρη, είσαι σπουδαία νοικοκυρά!!!
Και ο κολπίσκος όλος δικός σου!!!
Να έχεις ένα υπέροχο καλοκαιράκι!
Πολλά φιλάκια
Καληνύχτα
Καλώς ήρθες Μάγδα που χάθηκες τόσο καιρό??
ΔιαγραφήΕπίσης δροσερό χαρούμενο καλοκαίρι εύχομαι
Με φιλιά θαλασσινά!
Μου θύμισες τον παπού μου τώρα, καλή του ώρα όπου κι αν ταξιδεύει η ψυχή του!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάθε χρόνο μάζευε κάππαρη και έφτιαχνε. Από τότε έχω να φάω τόσο νόστιμη κάππαρη!!!
υγ φύλαξέ μου κανένα βαζάκι, χαχαχα
Οι παππούδες εκμεταλλεύονταν όλα τα αγαθά που τους χάριζε η φύση ίσως θα'πρεπε να τους μιμηθούμε αυτούς τους δύσκολους καιρούς!
ΔιαγραφήΣτην κρατάω κανόνισε....
Πραγματικά πολύ όμορφες οι εικόνες..θέλω κι εγώ κάπαρη αρμενάκι μου! :-) καλησπέρες πολλές! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχει για όλους!
ΔιαγραφήΘα πρέπει να ξαναπάρω τα βουνά μου φαίνεται για να σας προλάβω!
Φιλιά θαλασσινά!
Τι να σου πω! Σε διαβάζω βλέπω τις φωτογραφίες και μοσχοβολάει ο τόπος! Γίνεται αυτό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο εσύ έχεις αυτήν την ιδιότητα:))
ΔιαγραφήΞέρεις το λόγο!!
Καλοφάγωτη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ κάπαρη μου αρέσει πάρα πολύ...... αλλά δυστυχώς μόνο τυποποιημένη μπορώ να βρω.....
Δεν βαριέσαι; Κι εκείνη καλή είναι από το τίποτα!
Την αγάπη μου και τα φιλιά μου, φιλενάδα!!!!!!
Οταν θα κατέβεις προς τα νότια κάποτε θα σε προμηθεύσω και original!
ΔιαγραφήΦιλιά θαλασσινά γλυκιά μου!!
Olá!
ΑπάντησηΔιαγραφήEncantadoras paisagens.
A pesar dessa planta ser comestível e medicinal, o que mais me encanta nesse post são as paisagens... lugar lindo para passear.
Bom fim de semana!
Beijinhos.
Brasil.
¸¸.º°❤♫♫♪¸¸.°
°º✿⊱╮
De fato, a paisagem mágica!
Διαγραφήbom
Frutos do mar, independentemente SVK com beijos
da Grécia!
Λατρεύω την κάπαρη και τα καπαρόφυλλα που δυστυχώς δεν βρίσκω εύκολα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίσαι πολύ τυχερή που μπορείς να τη μαζεύεις φρέσκια, καλωφάγωτη!
Όπως οι περισσότεροι την αγοράζω, την ξαρμυρίζω μια μέρα αλλάζοντας πολλές φορές το νερό και μετά στο βάζο με μπόλικο ξύδι, στο ψυγείο.
Ένα κιλό την εβδομάδα καταναλώνουμε...χαχαχα!
Καλώς ήρθες στο χώρο μου!
ΔιαγραφήΕδώ όπως έγραψα και στο πόστ είναι παντού διάσπαρτη!
Κρίμα να μην την έχεις κοντά σου εφ'οσον τη λατρεύεις!
Καλό ΠΣΒΚ με φιλιά θαλασσινά!
Πάνε πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που πήγαμε στην ωραία Σύρο.
ΔιαγραφήΤρεις φορές έχουμε επισκευθεί το νησί και γελούσαν όλοι με τις απίστευτες ποσότητες κάπαρης που καταβρόχθιζα!
Βέβαια, την έτρωγα έτοιμη και με φίλεψαν ένα μεγάλο βάζο όταν φύγαμε. Δεν έκοψα φρέσκια, γιατί ήταν βατή στα ζωάκια που...την πότιζαν, η κυρία εκεί τη μάζευε από το βουνό.
Φιλιά θαλασσινά κι από μένα (Πειραιώτικα όμως)
Καμάρι της Σύρας, σου αφιέρωσα τραγουδάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα'σαι καλά, που με θυμάσαι!
ΔιαγραφήΑχ βρε Ζουζού με τα ωραια σου!!!αντε βρε καλοφάγωτη η κάππαρη!!ασχετη ερώτηση υπάρχει στην Συρο ενας ιδιωματισμός[στην νποπιολαλια],"ξεχλιάνω",τι σημαινει;;εγω νομιζω "να ξεσκάσω,να ξελαμπικάρω",δικιο εχω;;ρωταει μια κοπέλλα στο μπλογκ μου,οποτε για να ειμαι σιγουρη ειπα να σε ρωτησω...καλη Κυριακη Ζουζουνάκι μου,φιλάκιααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγνώμη Φωτεινούλα μου που άργησα να σου απαντήσω.
ΔιαγραφήΑυτό που μου γράφεις δεν το'χω συναντήσει πιθανόν να μην τ'ακουσες σωστά.
Κάποια που βρήκα είναι το "ξαπόλας με"= παράτα με,
"ξανοίω"=βλέπω,και το γνωστό "ξεμπέρδευε"=τελείωνε!
Θα ψάξω κανένα κειμενάκι με ντοπολαλιά να βάλω θα'χει πολύ πλάκα!
Καλό ΠΣΒΚ γλυκιά μου!
Tι τυχεροί που είστε :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠριν λίγες μέρες έκανα ένα μικρό αφιέρωμα στον Βαμβακάρη, στο λέω μιας και ένα καμάρι για το νησί σου :)
Εχω μέρες να μπω στη νετ και δεν το πήρα είδηση,έρχομαι ν'απολαύσω το άρθρο σου.
ΔιαγραφήΉταν το αφιέρωμα του στο Ηρώδειο για τα 40χρόνια μετά τον θάνατό του!
Εδώ βέβαια κάθε χρόνο του αφιέρωναν βραδιές φέτος δεν έχω εντοπίσει τίποτα!
Μετά την ενοποίηση των Δήμων έχασε η Ανω-Σύρος πατρίδα του Μάρκου πολλά προνόμια!
Σε λίγες μέρες ξεκινά το
8ο Φεστιβάλ Αιγαίου
σ'ενημερώνω μιας και είσαι λάτρης των εικαστικών.
Αν βρώ ευκαιρία και όρεξη πάνω απ'ολα θα γράψω κάτι γιαυτές τις υπέροχες εκδηλώσεις που γίνονται.
Καλό ΠΣΚ γλυκιά μου με φιλιά θαλασσινά!