Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Καλαμάρια γεμιστά ....με φέτα..!!

Μια συνταγή που λατρεύω είναι αυτή που θα σας δείξω σήμερα με τα καλαμάρια.

Γεμιστά ψητά με φέτα και όχι μόνο.

Καθαρίζω όπως έχουμε ήδη δείξει εδώ τα καλαμάρια.
Τα κρατάω ολόκληρα χωρίς να τα κόψω!
Ψιλοκόβω πιπεριά κόκκινη ή και πράσινη.
Την προσθέτω στην φέτα μαζί με ρίγανη φρέσκια ή ξερή.
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι λίγο λαδάκι ανακατεύω να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Και μ'αυτό γεμίζω τα καλαμάρια καλά με κουταλάκι μέχρι κάτω.
Κλείνω με οδοντογλυφίδα το σώμα και στην άκρη βάζω και τα μουστάκια.
Αν θέλετε δεν τα βάζετε.Αρέσουν όμως στα παιδιά που ξεροψήνονται.
Τα ψήνεται στη ψησταριά ώσπου να ροδίσουν και απ'τις δύο πλευρές.
Αυτά ψήθηκαν στα κάρβουνα αλλά γίνονται και στο φούρνο.
Τέλος εγώ φτιάχνω μια βινεγκρέτ με λαδολέμονο λίγη μουστάρδα αλατοπίπερο και ελάχιστη σκόνη σκόρδου τα περιχύνω, και δεν σας λέω τίποτα....


Την συνταγή την είχα υποσχεθεί στον tzonakos,το πιάτο δικό του!

49 σχόλια:

  1. και η μανούλα μου αυτό θα κάνει αύριο. Ανυπομονώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. α..ο καλος μεζές να λέγεται..ετσι το τρωω και εγώ...ας πούμε..χαχα
    να σαικαλά πολύ καλη πρόταση..
    καλοφάγωτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσύ παιδάκι μου η θα ψαρεύεις καλαμάρια η θα τα μαγειρεύεις!
    Τηγάνισε και καμιά μαρίδα!
    Χα!Χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε βλέπουν τα καλαμάρια και κόβουν δρόμο...χαχαχαχαχχαχαχχαχαχαχα!
    Τι Παρλιάρος, Βέφα και πώς την λένε την άλλη δεν θυμάμαι, όλοι μαζί αυτοί την Ζουζούκα μου δεν την πιάνουν στην μαγειρική της!
    Πρώτα-πρώτα δεν διαθέτουν Γιώργο ψαρά και φωτογράφο! Βασικό στοιχείο...
    Δεν βγάζεις κανένα βιβλίο για συνταγές βρε Ζουζούκα?
    Τι νομίζεις οι άλλοι καλύτεροι είναι? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα τα φτιαξω και γω...Οπως τα λες...!!
    ΠΩ ΠΩ...!!
    Απιθανο...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α,να χαρώ εγω γέμιση,βαζεις τα καλαμάρια,βάζω το τσιπουρο,και γμτ το συνδυασμό:))

    Καλημέραααα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλημερα, δεν εχω δοκιμασει ποτε ετσι καλαμαρια, μοιαουν ομως πολυ νοστιμα, θα το δοκιμασω... σε ευχαριστω!
    αααα καλοφαγωτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ εχω δοκιμάσει skouliki σε μαγαζί βλέπεις η ζουζου τα θέλει πριβέ!!


    mahler σε καλοταΐζει η μανούλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό ακούγεται !!

    Θα πω στην γυναίκα μου να το φτιάξει !!

    Με τέτοια υπέροχη συνταγή... αν έχει θερμίδες πολλές, τα κιλά που θα πάρω... κριμα στο λαιμό σου !
    χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Nunca comi lula mas essas parecem estar tão apetitosas.
    Bom domingo!
    Beijinhos.
    Brasil.
    ♥ •˚。
    °° 。♥。
    ●/ ♥•˚。˚
    /❤
    / \ 。˚。♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. mahler76❤
    Βλέπω τα τιμάς τα θαλασσινά σαν γάτος:))

    Τυχερέ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. homemade ❤
    Και'γω νόμιζα ότι δεν τα τρώς και θα μου κάνεις μπλιαχχχχ!


    Τελικά είσαι καλομαθημένος γάτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. xristin ❤
    Δεν μ'αρέσει η μαρίδα προτιμώ σαρδέλες και γαύρο:))

    Φιλιά θαλασσινά γειτόνισσα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. kariatida62❤
    Τι να κάνει το βιβλίο!
    Ενα ρακάδικο να σου'πω ναι!
    Θα κάναμε τους μεζέδες μας και θα γινόμασταν ντίρλα κάθε βράδυ:))
    Με ζωντανή μουσική και αστ'την Τροίκα να κουρεύεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μαχαιρης❤
    Φτιάξ'τα θα με θυμηθείς είναι τέλεια!

    Καλή εβδομάδα να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. VAD ❤
    Βάλτο και κόπιασε!
    Δεν σου λέω τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. skouliki❤
    Δοκίμασέ τα και δεν θα χάσεις είναι υπέροχα λέμε!

    Καλό βράδυ να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΦΟΥΛΗ ❤
    Τι να σου κάνω που πέσαμε σε άσχημη εποχή και δεν βγάζουμε ούτε για ζήτω.
    Τις καλές εποχές δεν έτρωγες που μοιράζαμε σ'ολο το σόι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. GiP ❤
    Δεν είναι παχυντικά αλλά άν αρχίσεις βουτιές στο λαδολέμονο τι φταίω εγώ ??

    Να βάλεις φρένο στην Αφροδίτη σου για να'χεις καλά ξεμπερδέματα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Magia da Inês ❤
    Είναι υπέροχα δοκίμασέ τα!

    Σ'ευχαριστώ που περνάς!

    Φιλιά θαλασσινά από Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εμείς το ρίξαμε στη σουπιά. Σουπιά με κόκκινη κρεμυδάτη σάλτσα. Και ό,τι περίσσεψε αύριο θα το κάνω μαρινάρα (δεν είναι εποχή να πετάμε τίποτα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ο δείμος του πολίτη ❤
    Καλώς ήρθες στο χώρο μου!
    Έχουμε συναντηθεί σε φιλικά ιστιολόγια πολλές φορές αλλά δεν έτυχε να τα πούμε κατ'ιδίαν!

    Δεν λες καλά που ψαρεύουμε κανένα καλαμάρι γιατί ούτε αυτό δεν θα'χαμε με τα χάλια που'χουμε αυτήν την εποχή.

    Ολα τα μαλάκια είναι εξαιρετικά όπως και να τα μαγειρέψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. μιαμ μιαμ.. είναι όμως ακριβουτσικα τα παλιομαλάκια.. αυτη τη καθαρά δευτέρα τα αποφύγαμε.. χαλβας ταραμοσαλάτα ντολμαδάκια φασολια πιαζ λαγάνα.. τόσο.. :) :)
    καλησπερούδια :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κατεψυγμένα δεν είναι και τόσο ακριβά.
      Δοκίμασέ τα είναι εξ'ισου νόστιμα.
      Τώρα θα μου πεις πως θα υποστηρίξουμε την ντόπια παραγωγή μα με τόση ακρίβεια δε λέει!
      Ας την υποστηρίξουν αυτοί που τους έμεινε άθιχτος ο μισθός!

      Τελικά μόνο οι παλιομακάκες θα τα χαίρονται τα φρέσκα!

      Εύχομαι του χρόνου να ρημάξεις όλα τα είδη:))

      Καλή εβδομάδα να'χουμε!

      Διαγραφή
    2. xaxaxa φρέσκα έτρωγα όταν ήμουν μωρό και νοικιάζαμε βάρκα.. τελευταία φορά όταν ψάρεψε ένας φίλος.. :) :)
      πέρσι ειχαν προσφορά στο σουπερμαρκετ.. χταποδάκι κομένο.. μαζί με καλαμαράκι ροδέλες.. ωραία ήταν.. αλλά δε χωρτένω χωρίς υδατάνθρακές.. πολλούς.. :) :)
      καληνύχτες :) :)

      Διαγραφή
  24. ΖΟΥΖΟΥ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΜΟΣΧΟΒΟΛΙΣΑΝΕ!!!!!!!!!!!
    ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ!!!!!ΓΡΑΨΕ ΒΙΒΛΙΟ!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι βιβλίο?
      Λέω να δημοσιεύσω όλο το μπλόγκ να βγάλω σειρές:))
      μη σου πω εγκυκλοπαίδεια χα!χα!

      Καλή εβδομάδα με φιλιά θαλασσινά!

      Διαγραφή
  25. A! μη μας βάζεις τέτοια μέσα στη Σαρακοστή!!! θα μας πεθάνετε!!!!...καλά που δεν μου αρέσει η ρίγανη και η πιπεριά!ΧΑ! σου έχω κλέψει όμως το μυστικό για το τηγάνισμα από παλιά ανάρτηση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλε σκέτη φέτα εσύ!
      Μη βάζεις μυρωδικά:))

      Σου πέτυχαν τα καλαμάρια δεν μου'πες?

      Καλή εβδομάδα με φιλιά θαλασσινά!

      Διαγραφή
    2. έχετε εσείς νηστίσιμη φέτα αν ναι να μου στείλεις!!!!!!ΧΑ!ΧΑ!
      ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στο νησί τέτοια τρώτε ρε πάτε καλά...ΧΑ!ΧΑ! μετακομίζω!!!!!πες το στη Φούλη...έρχομαι!!!!!

      Διαγραφή
  26. Έχεις μια εμμονούλα με τα καλαμάρια βλέπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Υπέροχα φαίνεται να ναι!
    Εχε χάρη που η χοληστερίνη
    του ήρωα βαράει κόκκινα....
    αλλιώς θα εφτιαχνα να δοκιμάσω!
    Καλή Σαρακοστήηηηηηη
    Καλό μήναααα
    Φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν πιστεύω ότι είναι το ίδιο επικίνδυνα
      με τα κρέατα!
      Καλή εβδομάδα να'χεις
      Φιλιά θαλασσινά!

      Διαγραφή
  28. Την Τετάρτη αυτά θα φτιάξω, όπως τα λες. Ελπίζω να πετύχουν.
    Αν και τα δικά μου καλαμάρια έχουνε 4-5 μήνες να δουν τη θάλασσα, φρεσκότατα.
    Το '95 στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής έφαγα τέτοια πρώτη φορά και ειναι θεϊκό φαγητό.

    υγ. φτιάξ'τα σχόλια οπως σου ειπα να βάζω παρακολούθηση γιατι ετσι οπως ειναι τωρα δεν με αφήνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη νομίζεις ότι και αυτά δεν ήταν στην κατάψυξη τουλάχιστον 2μήνες.
      Τα φρέσκα τα φοβάμαι να τα μαγειρέψω κατευθείαν γιαυτό τ'αφήνω κατάψυξη πρώτα.

      Αυτή η συνταγή στις ψαροταβέρνες της παραλία έκανε πάταγο την Μ.Παρασκευή.
      Τώρα οι περισσότερες ταβέρνες έκλεισαν σε παραλιακά χωριά τη κάνουν πιά.

      Υ/Γ.Ευχαριστώ για τις οδηγίες.Δεν το'χα δει περίμενα στην τελευταία ανάρτηση ότι μου είχες απαντήσει.
      Είναι πολύ πιο εύκολο έτσι και για μένα και για σας!

      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  29. elenaki mou kali evdomada!!!!

    polu omorfi i syntagh sou tin krataw sto arxeio mou kali mou mageirissa!!!!!!!! mou xeis leipsei! ti kanete? 8a xarw na ma8w nea sou kai opote 8es [pare ena thlefwno na r8eis gia kafedaki!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι κάνεις ρε κοπελιά χαθήκαμε!
      Θα σε πάρω κανένα τηλέφωνο να τα πούμε ή θα σ'αναζητήσω στη δουλειά σου!

      Φιλιά θαλασσινά!

      Διαγραφή
  30. Μα γιατί. Γιατί! Πεινάω τώρα και είναι μόλις έξη το απόγευμα. Να πάρει. Πως τις περιγράφεις τις συνταγές έτσι. Μου έρχεται η μυρωδιά και γουργουρίζει κοιλιά μου.
    Υπέροχη περιγραφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάσου να γινόταν να σου μετάδιδα και τ'αρώματα!
      Κρίμα μόνο τα θαλασσινά δεν κάνουν!

      Να'σαι καλά σ'ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  31. Καλησπερα κουμπαρα και καλη εβδομαδα.

    Ακου "δεν σας λεω τιποτα"! Τι αλλο να μας πεις καλε;

    Μας εφτασες το στομαχι στην πλατη :)

    Souper η συνταγη!

    Καλο βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα !
      εσύ μπορείς να τη δοκιμάσεις αν όχι στο σπίτι σου στις περισσότερες ντόπιες ψαροταβέρνες.

      Διαγραφή
  32. Φυσικά και δεν λες τίποτα.... γιατί άμα πεις κιόλας...... θα με βρεις έξω από την κουζίνα σου να απαιτώ να μου δώσεις να φάω όσο είναι ακόμη ζεστά.....
    Αχ, βρε φιλενάδα!!!!
    Φιλάκια πολλά πολλά!!!! Καλή εβδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα, φιλενάδα να σε φιλέψω:))
      Πες του Γιώργου να σε φέρει ένα ταξιδάκι τώρα π'ανοίγουν οι καιροί!

      Καλή μέρα να'χεις με φιλιά θαλασσινά!

      Διαγραφή
  33. Νιαμ νιαμ τι όμορφα που φαίνονται!!!
    Τα τελευταία που είχα από τα ψαρέματα του μπαμπά τα τηγάνισα. Του χρόνου πια. :-)

    Καλή σου μέρα Ζουζού μου
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ ακόμα ψαρεύουν καλαμάρια!
      Κρίμα,αν πέσουν στα χέρια σου όμως
      φτιάξ'τα να με θυμηθείς.

      Καλή μέρα να'χεις με φιλιά θαλασσινά!

      Διαγραφή
  34. Καλησπέρα στο νησί! Να είσαι καλά zoyzoy!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πάντως, τον Δείμο-Κουταλιανό τον έχει χώσει
    στην κουζίνα η κυρά του!
    χοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού έκανες τον κόπο και το διάβασες πες μου και τη γνώμη σου με δικά σου λόγια...
Δε'ν'κακό!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top