Μ
πορεί να μην μπορούμε λόγω "στριμώγματος" μεγάλου λέμε, να το "τσικνίσουμε" όπως παλιά.
Φέτος είναι και το θέμα της ανάρρωσης που μου δίνει απαγορευτικό ή μάλλον καλύτερα. βρήκα την καλύτερη δικαιολογία να μεμψιμοιρώ για τα χάλια μου,μας ότι θέλεις βάλε!
Αλλά είπαμε δεν είμαι και ανάπηρη, στην ανάρρωση είμαι!
Έπειτα εδώ και 15μέρες έχω τρελαθεί στη σούπες νισάφι πια, όσο για ψητά και λουκούλια γεύματα δεν μου επιτρέπει το στομάχι ακόμα, αλλά ένα γλυκάκι το λαχταρώ σαν τρελή!
Αν μου μπει εμένα κάτι, δεν μου βγαίνει ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα.
Και το εκμέκ κανταΐφι μου στριφογύριζε μέρες και δεν μ'αφηνε να κοιμηθώ ήσυχη!
Βρήκα ευκαιρία και το ταξίδι του γιου στην Κρήτη οπότε και ξεκίνησα με την κρέμα πατισερί πρώτα.
Κατ'αρχήν κοπάνισα 2σταγόνες μαστίχα Χίου με 2κουταλιές ζάχαρη στο γουδί.
Θα το κτυπούσα στο multi άλλα μ'αφησε ένα ωραίο μεσημέρι με το τυρί ατριφτο και το μηχάνημα να μουγκρίζει άγρια.! Έτσι κατέφυγα στις παλιές καλές μεθόδους!
Έβαλα στην κατσαρόλα να ζεσταίνει 1και1/4 του λίτρου γάλα!
Στο μεταξύ σ'ενα μπώλ χτύπησα 1αβγό και 4κρόκους, 1κούπα ζάχαρη, 100γραμ.κορν, φλάουρ,και 1κούπα γάλα κρύο.
Τέλος ανακάτεψα μαζί και 2βανίλιες μαζί με τη μαστίχα που κοπάνισα με τη ζάχαρη.
Όταν άρχισε να βράζει το γάλα πρόσθεση το μείγμα αυγών,κορν φλάουρ και άρχισα να ανακατεύω με το σύρμα να μην πιάσει η κρέμα.
Όταν άρχισε να κάνει φουσκάλες η κρέμα έσβησα τη φωτιά και την άφησα να πήξει.
Στο μεταξύ πήρα τη συσκευασία το φύλλο κανταΐφι και άρχισα να τη σουρωμαδώ ν'αφρατέψει.

Το χώρισα σε 2ταψάκια και πρόσθεσα κομματάκια βούτυρο το μισό σε βάρος του φύλλου.Δηλαδή εγώ για 500γραμ.φύλο χρειάστηκα 250γραμ.βούτυρο.Αλλά είπαμε δεν είμαι και ανάπηρη, στην ανάρρωση είμαι!
Έπειτα εδώ και 15μέρες έχω τρελαθεί στη σούπες νισάφι πια, όσο για ψητά και λουκούλια γεύματα δεν μου επιτρέπει το στομάχι ακόμα, αλλά ένα γλυκάκι το λαχταρώ σαν τρελή!
Αν μου μπει εμένα κάτι, δεν μου βγαίνει ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα.
Βρήκα ευκαιρία και το ταξίδι του γιου στην Κρήτη οπότε και ξεκίνησα με την κρέμα πατισερί πρώτα.
Κατ'αρχήν κοπάνισα 2σταγόνες μαστίχα Χίου με 2κουταλιές ζάχαρη στο γουδί.
Θα το κτυπούσα στο multi άλλα μ'αφησε ένα ωραίο μεσημέρι με το τυρί ατριφτο και το μηχάνημα να μουγκρίζει άγρια.! Έτσι κατέφυγα στις παλιές καλές μεθόδους!
Έβαλα στην κατσαρόλα να ζεσταίνει 1και1/4 του λίτρου γάλα!
Στο μεταξύ σ'ενα μπώλ χτύπησα 1αβγό και 4κρόκους, 1κούπα ζάχαρη, 100γραμ.κορν, φλάουρ,και 1κούπα γάλα κρύο.
Τέλος ανακάτεψα μαζί και 2βανίλιες μαζί με τη μαστίχα που κοπάνισα με τη ζάχαρη.
Όταν άρχισε να βράζει το γάλα πρόσθεση το μείγμα αυγών,κορν φλάουρ και άρχισα να ανακατεύω με το σύρμα να μην πιάσει η κρέμα.
Όταν άρχισε να κάνει φουσκάλες η κρέμα έσβησα τη φωτιά και την άφησα να πήξει.
Στο μεταξύ πήρα τη συσκευασία το φύλλο κανταΐφι και άρχισα να τη σουρωμαδώ ν'αφρατέψει.
Τα έβαλα σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθούν στους 180C για 25-30'.
Όπως ήταν ζεστά πάτησα το φύλλο να σπάσει και να καλύψει ομοιόμορφα το ταψάκι και τ'αφησα να κρυώσουν.
Στο μεταξύ έβαλα σε κατσαρόλα 2ποτήρια ζάχαρη με 2ποτήρια νερό 3κουτ.χυμό λεμονιού και 1φλούδα λεμονιού να βράσουν για 5'.
Σε τηγάνι καθαρό καβούρδισα 1φλιτζ.αμύγδαλα τα κοπάνισα με το γουδί.
Αφού έβρασε το σιρόπι περέχυσα το σιρόπι σε κρύο το φύλλο.
Από πάνω πασπάλισα με τα καβουρντισμένα αμύγδαλα.
Έστρωσα και την κρέμα που είχε στο μεταξύ κρυώσει και τ'αφησα στο ψυγείο να πήξει το γλυκό.
Στο μεταξύ χτύπησα ένα κουτί φυτική σαντιγύ Εrmol που είχα στο ψυγείο να παγώσει με 1κουτί ζαχαρούχο γάλα.
Σε λίγα λεπτά είχα μια ομοιόμορφη παχιά σαντιγύ!
Την άπλωσα πάνω απ' το γλυκό έκανα σχέδια με το πιρούνι και πασπάλισα καβουρντισμένο φιστίκι.
Το άλλο ταψάκι ταξίδεψε για Κρήτη ελπίζω μην πάει σε μορφή σούπας!
Τολμήστε το αξίζει το χρόνο και τον κόπο είναι πλούσιο για ξεχωριστές στιγμές!!
Καλή Τσικνοπέμπτη και του χρόνου καλύτερα!!
Mετά από ένα τραπέζι στο οποίο δεν ευχαριστήθηκα κανένα γλυκό, έρχομαι να πάρω ένα λαχταριστό κομματάκι απ' το δικό σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά.
Πάρε όσο θέλεις θα σε γλυκάνει σίγουρα και από θερμίδες
Διαγραφήάστα..!!
Χρόνια μας πολλά
να μας χαίρονται!!
Παναγιά μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το εκμεκ κανταΐφι έχει πολύ δουλειά zoyzoy μου,αλλά το αποτέλεσμα είναι φανταστικό.
Χαίρομαι που σιγά,σιγά αποκτάς διάθεση να κάνεις πράγματα που αγαπάς.
Φιλάκια zoyzoy!
Δουλειά δεν λες τίποτα κουράστηκα και στο τέλος
Διαγραφήο καπετάνιος δεν εκτίμησε την τέχνη μου
που τον μετέφερα νοερά σε ασιάτικα μονοπάτια και
ξεχωριστές γεύσεις να τον μαγεύουν!(Κάπως έτσι δεν αναλύουν οι γευσιγνώστες:))
Μόνο το στομάχι του ένιωσε να βαραίνει ασήκωτα
μετά την κατανάλωσή του:))
Τι σου είναι οι άντρες!
Να'σαι καλά κούκλα μου
πολύχρονη για σήμερα και κάθε μέρα!
Το ζαχαρο σου το κυτταξες;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΗΝ ΤΟ ΚΟΙΤΤΑΞΕΙΣ...!!!
Φαε κει περα το γλυκο..Κι ασε τους γιατρους να κουρευονται...!!
Το δικό μου μια χαρά, αντέχει τέτοιες
Διαγραφήυπερεκτιμημένες δόσεις του συζύγου
δεν αντέχει:))
Μια,μια μας στερούν τις απολαύσεις οι γιατροί
επίτηδες το κάνουν μου φαίνεται!
Καλό ΠΣΚ εύχομαι!
Και του χρόνου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕσύ "το τσίκνισες" φέτος?
ΔιαγραφήTέλειο τι να ξέρουν και αυτοί οι γιατροί για το τι μας κάνει καλό όταν είμαστε χαλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαε το γλυκάκι σου και όλα καλά!
Να ευχαριστηθεί η ψυχούλα πια συνταγή γιατρού το λέει.
Και παρεμπιπτόντως φανταστικό ευχαριστούμε για το κέρασμα.
Καλημέρα!
Το'κανα αλλά τό'κανα!
ΔιαγραφήΔεν περίμενα οτι θα'ταν τόσο πλούσιο
θα μου πεις με τόσα υλικά τι θα'βγαινε?
Πάντως μ'ενα κομμάτι
καλύπτεσαι για αρκετό χρονικό διάστημα:))
Χρόνια μας πολλά
για την σημερινή μέρα!
Ευωδιά Αιγαίου! Κρήτη!... Χίος!... Σύρος!...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου με υγεία, zoyzoy!
Οπως το λες
Διαγραφήο συνδετικός κρίκος ήταν
αλλά πολύ βαρύ για ευαίσθητους οργανισμούς:))
Να'σαι καλά
να χαίρεσαι τις γυναίκες της ζωής σου!
Τί γλυκό ξύπνημα που μου έκανες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ, υπέροχο φαίνεται, κορίτσι μου!!!
Φιλάκια πολλά-πολλά!!
Δεν πιστεύω να σου ανοιξα την όρεξη
Διαγραφήκαι να ζητούσες ζαχαροπλαστείο πρωί-πρωί!
Χρόνια μας πολλά
για σήμερα και κάθε μέρα!
Με πολλά φιλάκια!
Τώρα τι να σου πω σχετικά με την ανάρτησή σου…
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμως έχω να σου πω σχετικά με την ημέρα!
Χρόνια Πολλά!
Πολύ γλυκό!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ
να χαίρεσαι τις γυναίκες της ζωής σου!
Αντικατέστησες την παλιά διεύθυνση του blog μου με τη νέα;
ΔιαγραφήΜα το παλιό είναι... ζωντανό ακόμα. Σήμερα έκανα και νέα ανάρτηση!
Δεν νομίζω,έχω και τα δύο!
ΔιαγραφήΤην είδα την ενημέρωση..
Το γλυκό σου υπέροχο !!! Οι λιχούδες Χρυσομέλισσες κεραστήκαμε και θα το φτιάξουμε οπωσδήποτε !!! Χρόνια πολλά και περαστικά σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήρθατε Χρυσομέλισσες στ'αρμενάκι!
ΔιαγραφήΑπό γλυκά άλλο τίποτα εδώ πέσατε σε γλυκατζού:))
Ευχαριστώ για τις ευχές!
Χρόνια πολλά για τη σημερινή μέρα και
για κάθε μέρα!
FELIZ NATAL PARA TODAS AS MULHERES
ax το αγαπημένο μου γλυκό όταν ήμουν μικρός.. έπερνα το ταψάκι.. και το εξαφάνιζα με μιά ανάσα.. θα το κάνω κάποια στιγμή.. χωρίς τα ξηροκάρπια γιατι με ενοχλούν.. :) :)
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ τώρα είδα την περιπέτια.. καλή ανάρωση καλή μου.. :) :)
καλησπέρα :) :)
Τώρα άλλο γλυκάκι πήρε θέση στις προτιμήσεις σου?
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ για τις ευχές
να'σαι καλά!
Χθές τυχαία πέρασα απ'το χώρο σου
και είδα τις απαντήσεις σου
που ήταν πρόσφατες:))
Καλό ΣΒΚ να'χεις!
τελευταία κάνω μια τούρτα σοκκολατίνα πολύ λητή.. υπέροχη.. πριν το είχα ρίξει στα γαλακτομπούρεκα.. έχει ο καιρός γυρίσματα.. :) :)
Διαγραφήναι μωρέ με καταπίεζε το θέμα του τελευταίου μου ποστ.. δυσκολεύομαι να το διαχειριστώ.. που θα μου πάει θα συνέλθω.. :) :)
καληνυχτούδιαααα :) :)
πολύ ωραίο το εκμέκ σου μπράβο σου....
ΑπάντησηΔιαγραφήβρε συ είδες η επέμβαση τελικά σε καλό μας βγαίνει λές να μας ταράξεις στα γλυκά ...αμήν παναγιά μου συριανή...χαχχααα
Ελα,που πήρες θάρρος:))
ΔιαγραφήΛέω να αρχίσω και κανένα μαγείρεμα απ'τα "μπλιαχ"
καιρό έχει να μυρίσει θάλασσα εδώ μέσα:))
Kαλώς ήρθες επιτέλους στα "νερά" σου. Μου έλειψες. Κοίτα, εγώ δεν τα πάω καλά με τα γλυκά και το συγκεκριμένο, μόνο ως φωτογραφία το απολαμβάνω. Χαίρομαι και γλυκαίνομαι όμως που αναρρώνεις, που ξαναμπήκες στην κουζίνα σου και φτιάχνεις αγγέλους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα'σαι καλά Ζουζού μου και γρήγορη ανάρρωση!
Σ'ευχαριστώ γλυκιά μου
Διαγραφήγια τα καλά σου λόγια!
Τώρα που μπήκα ενεργά στην κουζίνα
θα φτιάξω και κάτι αλμυρό για σένα!
Καλά κάνεις και δεν προτιμάς τα γλυκά
γιατί εμείς που τα τρώμε "μας τρώνε" αυτά!
Καλό ΣΒΚ εύχομαι
με πολλά πολλά φιλιά!
Καλημέρα και καλο Σ/Κ, άργησα να περάσω και μάλλον γλυκάκι δεν θα φαω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαντε καλες αποκριές να έχουμε!
Μην στεναχωριέσαι για όλους φτάνει:))
ΔιαγραφήΧαρούμενες απόκριες να'χουμε όλοι
ευκαιρία να ξεχάσουμε λίγο τα προβλήματά μας!
Αχμ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνα ταψάκι παρακαλώ για Αθήνα...χωρίς κορδέλες!!
Καλό Σ/Κ
Ετσι απλά?
Διαγραφήχωρίς περιτύλιγμα??
Καλά να περάσεις!
Ευχαριστουμε για την συνταγη Ζουζούνι μου..περαστκά και καλό Σαββατοκυριακο!!φιλακιαα
ΑπάντησηΔιαγραφήΦωτεινούλα μου εγώ ευχαριστώ κορίτσι μου!
ΔιαγραφήΝα'σαι καλά
καλή εβδομάδα να'χεις!
Eιχα πολυ καιρο να περασω και βλεπω οτι κατι εγινε και τωρα αναρρωνεις.Ευχομαι περαστικα και σιδερενια.Να εναι γλυκεια η ζωη σου σαν το υπεροχο γλυκο που εφτιαξες.Εννοειται οτι θα παρω λιγο για το δρομο αν εμεινε :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου!
ΔιαγραφήΣήμερα έφυγε και το τελευταίο κομμάτι:))
Ελπίζω να πρόλαβες!
Καλησπερα κουμπαρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιδα κι επαθα να σε βρω καλε! Η COSCO μας την επεσε και στα blogs τωρα; :))
Το πρωι σαν να σε πηρε το ματι μου να περιμενεις το mini bus εξω απο τα ΚΕΚ του ΝΕΩΡΙΟΥ, ειπα να σταματησω για μια καλημερα, αλλα η κινηση δεν με αφησε.
Ελπιζω κι ευχομαι η αναρρωση σου να πηγαινει καλως.
Χαιρετισματα στον Γιωργη.
Ειδες μας την έπεσαν και'δω οι κινέζοι!
ΔιαγραφήΠρέπει να ενημερώσω την παλιά μου διεύθυνση την πήραν οι κινέζοι πρέπει να με αναζητάτε στο armenakisyros.blogspot.gr
Καλά με πήρε το μάτι σου!
Δεν σταμάταγες να σε γνωρίσω:))
Αφού με είδες όρθια μια χαρά είμαι
Να'σαι καλά ευχαρίστως!
Υ/Γ.Κατά λάθος έσβησα το πιο κάτω σχόλιο σου χωρίς να το διαβάσω αν δεν βαριέσαι ξαναγράψε το!
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧειρουργήθηκες τελικά κορίτσι μου, θυμάμαι που δεν έβρισκες καράβι, αεροπλάνο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι γρήγορη ανάρρωση για να ψαρεύεις, να κάνεις πεζοπορίες στα βουνά!
Σου στέλνω τις πιο εγκάρδιες ευχές μου, την αγάπη μου και τα φιλιά μου!
Όσο για το γλυκάκι σου, τέλειο, γεια στα χεράκια σου!
Σ'ευχαριστώ κοπέλα μου για τις γλυκές ευχές σου!
ΔιαγραφήΚοντά είμαι να πάρω πάλι τα βουνά σε 10μέρες θα πετάω:))
Να'σαι και'συ καλά
αυτές τις μέρες και'γω δεν
κάθομαι πολλές ώρες για blogging
και'γω χάσει τις υπέροχες διαδρομές σου!
Τα φιλιά μου!
Μπελαλίδικο φαίνεται, δε μου περνούσε απ το μυαλό ποτέ να φτιάξω εκμέκ !
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλα επειδή το λατρεύω, τυπώνω τη συνταγή σου και ξεκινάω.
Φωτος απο την κατάσταση της κουζίνας μετά, θα λογοκριθούν.
:Ρ
Θα τα καταφέρεις!
ΔιαγραφήΑν πας βήμα -βήμα θα δεις ότι δεν είναι δύσκολο.
Ναι μία φωτό την θέλω μετά την παρασκευή του γλυκού να δώ τον "κακό χαμό"
χα!χα!
Αντε και καλή απόκρια εύχομαι!~