Την μέρα αυτή επιβάλλεται από το έθιμο το ψήσιμο κρέατος στα κάρβουνα.
Φέτος όμως μας έχουν στο ταψί δωσίλογοι πολιτικοί και δανειστές-δυνάστες και μας ψήνουν αργά-αργά και σταθερά.Η τσίκνα μας έχει απλώσει στην Ευρώπη αλλά και παγκόσμια κινήματα οργανώνονται για να συμπαρασταθούν στον Ελληνικό λαό για το νέο σχέδιο λιτότητας που μας επιβάλουν.
Ενώ άλλοι στοιχηματίζουν στα πόσα ευρώ κατώτατο μισθό θα ξεσηκωθεί ο Ελληνας.
Παλαιότερα είχαμε και μισθό και όρεξη για διασκέδαση που απαιτεί η μέρα, τώρα με εξαθλιωμένο ως τιποτένιο μισθό και ηθικό κουρελιασμένο βλέπω τις φωτό από εκείνες τις εποχές και μελαγχολώ ακόμα περισσότερο.
Γιατί και με ελάχιστα λεφτά αν έχεις διάθεση με λίγα τιποτένια πράγματα μπορείς να διασκεδάσεις στο σπίτι ρεφενέ με την παρέα σου.Ένα μεζέ να βάλει ο καθένας άλλος το κρασί άλλος γλυκό και πολύ κέφι στήθηκε το τρικούβερτο γλέντι.
Το χειρότερο όμως απ'ολα είναι ότι χάσαμε μαζί με τον μισθό το κέφι την όρεξη μας για ζωή και διασκέδαση.
Παντού σκυθρωπά πρόσωπα συνταντάς γύρω σου και αν ρωτήσεις:
-Τι κάνεις?
-Λέμε καλά και ο Θεός ας τα κάνει καλύτερα, ακούς
Επειδή όμως δεν την μπορώ αυτή τη μιζέρια μπορεί σήμερα να μη ψήσουμε κοψίδια και μπιζόλες στα κάρβουνα αλλά μια πατσαβουρόπιτα μπορούμε κάνουμε!
Είναι η πιο εύκολη συνταγή τυρόπιτας, μπορείτε να την κάνετε στο τσακ μπαμ και οι πιο άσχετοι με υλικά που μπορείτε να'χετε και στο ψυγείο σας.
Θα χρειαστούμε:
1πακέτο φύλο κρούστας
Τυρί τριμμένο ό,τι έχετε (ρεγγατο,κεφαλοτύρι,γραβιέρα)
Βούτυρο λιωμένο.
Τυρί φέτα τριμμένη
1λίτρο γάλα
5αυγά.
Παίρνω τα τυριά τ'ανακατεύω και προσθέτω πιπέρι και ότι μυρωδικό θέλω εδώ χρησιμοποίησα φρέσκο δυόσμο αν θέλετε βάζετε ρίγανη,πάπρικα,ακόμα και πιπεριά κομμένη.
Βουτυρώνω το ταψί που θα χρησιμοποιήσω. Παίρνω ένα ένα τα φύλα αφού το βουτυρώσω αραδιάζω 2κουταλιές μείγμα τυριών κατά μήκος του φύλου.
Το διπλώνω άτσαλα σαν πατσαβούρα και το αραδιάζω στο ταψί.
Συνεχίζω με την ίδια τακτική για όλα τα φύλα και τα τακτοποιώ χωρίς ιδιαίτερη προσοχή φτάνει να μπουν στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
Αφού γεμίσει το ταψί και τελειώσουν τα φύλα ανακατεύω σ'ενα μπόλ τ'αυγά προσθέτω το γάλα και περιχύνω μ'αυτό το μείγμα όλα τα φύλα στο ταψί.
Καλό είναι σ'αυτή τη φάση ν'αφήσετε την τυρόπιτα κανένα 1/2ωρο να περάσει το μείγμα σ'ολα τα φύλλα και μετά να την ψήσετε σε μέτριο φούρνο για 45 με 1ώρα.
Κόβουμε και απολαμβάνουμε νοστιμιά. Πανεύκολη για την πιο αρχάρια στην κουζίνα.
Φτιάξτε τη και θα με θυμηθείτε.
Καλή Τσικνοπέμπτη να'χετε!
Οχι ρε συ ΖΖ, το κεφι μας ΔΕΝ θα το χασουμε. Γιατι μετα χαθηκαμε.
ΑπάντησηΔιαγραφή(δεν εννοω βεβαια να ειμαστε χαζοχαρουμενοι...)
*και ξερεις τι περναω, δεν κανω κηρυγματα αφ' υψηλου.
Καλησπερα!
Κέφι και όρεξη!! ναι καλά, είναι Τσικνοπέμπτη ; έλα ρε χαμπάρι δεν πήρα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ψήσω ηλιόσπορους !!
Μπράβο και του χρόνου κοψίδια ,πολλά κοψίδια!!
Καλή όρεξη
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι να περάσετε όμορφα!
Φιλιά πολλά
πείνασα ήδη με τις φωτογραφίες, σλουρπ!
ΑπάντησηΔιαγραφήφχαριστώ για το σχόλιο και οι φωτογραφίες είναι από κινητό οποτε κατάλαβες , είναι στιγμές
χσρηκα που σε βρήκα και γω
Χωρίς πατσαβουρόπιτες οι Τσικνοπέμπτες για μένα δεν λένε τίποτα! :) Μην νομίζεις πως αστειεύομαι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝάμαστε καλά και του χρόνου!
A να χαθείς κι έχω λυσσάξει στην πείνα τώρα
ΑπάντησηΔιαγραφήστο πνευμα της φουλης....εγω θα κάνω φακες ψητές...χαχα....να σαι καλα να περάσετε όμορφα....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτός ήταν ο στόχος τους Ζουζού μου... Να μας σπάσουν το ηθικό και το πέτυχαν δυστυχώς!!! Το χειρότερο όμως είναι πως παραδινόμαστε αμαχητί... Δεν κερδίζονται οι αγώνες από τους καναπέδες!!! Οι πέντε-δέκα που βγαίνουν στους δρόμους δε μπορούν να σηκώσουν το βάρος όλων των υπολοίπων... Ούτε τα ξένα κινήματα πρόκειται να αγωνιστούν για μας χωρίς εμάς!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Υ.Γ.: Αν και έχω φάει ένα κομμάτι πατσαβουρόπιτα θα το τιμούσα :Ρ
Τέλεια η πατσαβουρόπιτα!!!!! Να σαι καλά!! πολλά πολλά φιλιά και καλό βράδυ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖΟΥΖΟΥΚΑ ΜΟΥ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ; ΜΜΜΜ! ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ!!!!!!
ΒΡΕ ΑΚΟΜΑ ΤΡΩΜΕ! ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΛΑΣΜΑ....ΠΟΥ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΧΑΒΙΑΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΑΝΤΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΝΤΟΜ ΠΕΡΙΝΙΟΝ....ΟΥΣΤ!
ΖΟΥΖΟΥΚΑ ΜΟΥ ΑΠΙΘΑΝΗ Η ΠΙΤΟΥΛΑ ΣΟΥ!!!
Ε, ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΚΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ....
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!!
Η κλασική συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο έδεσμα...
Αλλά όρεξη μόνο για φτύσιμο έχουμε Ζουζού μου!
Bom fim de semana!
ΑπάντησηΔιαγραφήBeijinhos.
Brasil
(⁀‵⁀,) ✿
.`⋎´✿✿¸.•°
✿¸.
Πάω να τη φτιάξω τώρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα σου πω εντυπώσεις αργότερα;-)
Υπέροχη ιδέα Ζουζού μου και συγχαρητήρια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο post σήμερα!!!!
Πολλά φιλάκια
❤ αντωνης❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΔύσκολο σ'αυτούς τους καιρούς να κρατήσουμε το κέφι μας με τέτοια μαυρίλα που μας ποτίζουν καθημερινά!
Κράτα εσύ να μπορείς να δίνεις κουράγιο σ'ολους εμάς!
Με αγωνιστικά φιλιά :))
❤ ΦΟΥΛΗ ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέχρι του χρόνου μπορεί να μας έχουν κάνει κοψίδια αυτοί!
Ωστόσο καλά κάνεις με τους ηλιόσπορους είναι και κατά της χοληστερίνης:))
❤ D.Angel ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα'σαι καλά και σε σένα εύχομαι ένα όμορφο ΣΒΚ!
Με φιλιά θαλασσινά!
❤ ασωτος γιος❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΔύσκολο να κρατάς κάθε φορά φωτογραφική μηχανή για να κρατάς τέτοιες στιγμές ζωντανές έχεις δίκιο!
Καλό ΣΒΚ να'χεις!
Ω ρε πατσαβουροπιτα...!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μπορουσε να ειναι το επισημο γευμα των 300 αυτο ξερεις.
Απο το πρωτο συνθετικο (πατσαβουρα) το οποιο παραπεμπει σε δαυτους!
Τετοιες συμπεριφορες και κωλοτουμπες, μονο τα πατσαβουρια κανουν.
Και του χρονου κουμπαρα, καλη σαρακοστη.
❤ kariatida62 ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΧα!χα!χωρίς τη συνοδεία τυρόπιτας δεν πάει κάτω το κοψίδι έ??
Να'μαστε καλά και του χρόνου καλύτερα εύχομαι με φιλιά θαλασσινά!
❤ bear ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου άνοιξα την όρεξη??
❤ Panayiotis homemade ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι'συ οπαδός της χοληστερίνης δηλαδή:))
Και του χρόνου καλύτερα εύχομαι!
❤ Selena ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίδα και που οδήγησαν τη μεγαλειώδη διαμαρτυρία στις 12/2 του λαού!
Φυσικό είναι μετά να ταμπουρώνετε στο σπίτι του ο καθένας μας!
Ελπίζω τουλάχιστον να δώσει τη σιωπηλή μάχη ο λαός με την ψήφο του όπως πρέπει!
Τα θαλασσινά μου φιλιά για καλό ΣΒΚ!
❤ Leviathan ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣΒΚ και σε σένα
με φιλιά παγωμένα θαλασσινά!
❤Effie's Sweet Home Designs ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού το ξέρουμε εμείς μπορεί να τουμπανιάσουμε απ'την πείνα αυτοί το πού πολύ να πάθουν στομαχόπονο μόνο απ'το πολύ φαγητό!
Πάρε τώρα που υπάρχει και αυτή γιατί αύριο δεν ξέρεις!
Καλό ΣΒΚ με φιλιά θαλασσινά!
❤ Γιαγιά Αντιγόνη ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο Αντιγόνη πράγματι μόνο για να τους φτύνουμε όρεξη και μεγάλη:))
Φιλιά θαλασσινά γλυκιά μου!
❤Magia da Inês❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι από μένα πολλές ευχές
και θαλασσινά φιλιά για καλό ΣΒΚ
από Ελλάδα!
❤ Margo ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία
και καλό ΣΒΚ με φιλιά θαλασσινά!
❤ magda ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πανεύκολη και πεντανόστιμη πράγματι να τη δοκιμάσεις!
Καλό ΣΒΚ με φιλιά θαλασσινά!
❤kaliakouda❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάθε μέρα και χειρότερες κολοτούμπες τα πατσαβούρια και οι μάχες για τα έδρανα πια στη βουλή δεν έχουν τελειωμό.
Ούτε κοκοραμαχίες να βλέπαμε πιά!
Πολύ βιάζεσαι κουμπάρε ακόμα έχουμε 10 με να τρώμε κρέατα μέχρι τη σαρακοστή!
Αυτοί που μπορούν βέβαια γιατί οι υπόλοιποι θα περιοριστούν στο κρέας του φτωχού:))
πατσαβουροπιτα με ειχαν ταισει και μενα αλλα ηταν γλυκια και πολυ καλη μαλιστα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΡε συ, να της αλλάξουμε όνομα της πίτας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο που λες τ’ όναμά της, σου κόβεται η όρεξη!
καλησπερα εδω σου εχω προσφορες
ΑπάντησηΔιαγραφήπες το και αλλου
http://love-love2love.blogspot.com/2012/02/3-agrigategr.html
προσπάθησα να βάλω σχόλιο και με πέταξε έξω!
ΑπάντησηΔιαγραφή'Ελεγα ότι θα προσπαθήσω να την φτιάξω και ότι όταν φτιάνω πίτες, το φύλλο πανιάζει μόλις κρυώσει και χρειάζεται κάθε φορά να την ζεσταίνω. Μήπως κάτι δεν κάνω καλά;
ΑπάντησηΔιαγραφή❤gnostosagnostos❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε είχαν ταΐσει από είχες φάει είναι μεγάλη διαφορά:))
Εφ'οσον ήταν καλή πάλι καλά δεν σε χάλασε!
❤ Ασκαρδαμυκτί❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΤυρόπιτα την λένε κανονικά εγώ την έβγαλα "πατσαβουρόπιτα" για να την ξεχωρίζω απ'τις άλλες στις συνταγές μου!
Εσύ πεσ'τη και Αλλητούλα για να σ'αρέσει "No problem"
❤ love2love❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπουλίνι θα περάσω μια βόλτα
Ευχαριστώ!
❤ Heliotypon❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε αυτά τα φύλλα του εμπορίου και οι δικές μου πανιάζουν την επόμενη μέρα.
Πιθανόν απ'την υγρασία και ειδικά μόλις την βάλεις ψυγείο.
Ενα καλό βουτύρωμα στα φύλλα τα κρατά τραγανά περισσότερο.
Η συγκεκριμένη που έχω πιο πάνω δεν έχει τέτοιο πρόβλημα γιατί τα φύλλα λιώνουν μέσα.
Τραγανίζουν βέβαια την 1η μέρα αλλά και την επόμενη τρώγεται ευχάριστα!
Αντε καλή επιτυχία!