Η "κουφή" έφτασε στο τέλος της, έγινε ένα γενικό καθάρισμα στο σπίτι(ντουλάπια,κουρτίνες,στρώματα,αυλέςκ.λπ) και περιμένουμε την μεγάλη γιορτή της Λαμπρής ανανεωμένοι.
Η νηστεία απαραίτητη αυτές τις μέρες και τα όσπρια έχουν την τιμητική τους.
Μια ρεβιθαδα που έκανα με ιδιαίτερο τρόπο νομίζω αξίζει να σας την παρουσιάσω.
Με τα ρεβίθια από νιόπαντρη είχα ένα θέμα τα'βαλα την πρώτη φορά που μού'παν στη σόδα από βραδίς τα μαγείρεψα την επόμενη και μου βγήκαν φάβα,οπότε απογοητεύτηκα .Την 2η φορά που τα μαγείρεψα παρέλειψα τη σόδα και βγήκαν στραγάλια σκέτα, οπότε τ'απεύφευγα.
Είχα χρόνια να τα μαγειρέψω εφ'οσον κάθε προσπάθεια μαζί τους κατέλειγε σε αποτυχία.
Και στα τηγανιτά αυγά αντί για ρεβίθια.
Σε μια συζήτηση με μεγάλη γυναίκα που αποκάλυψε το μυστικό της για γερά ρεβίθια καλοβρασμένα χωρίς να λιώνουν και από τότε τα κάνω πολύ συχνά με μεγάλη επιτυχία.
-Αντί για σόδα στο νερό που τα βάζεις να μουσκέψουν ρίξε 1-2κουταλιές χοντρό αλάτι, μου'χε πει.
Έτσι έκανα και μ'αυτά, τα'φησα όλη νύχτα στο αλατόνερο, το πρωί τα ξέπλυνα σε αρκετά νερά.
Άλλο ένα κόλπο για τα ρεβίδια είναι το μόνο όσπριο που το βάζεις σε ζεστό νερό να βράσει όλα τ'αλλα από κρύο!
Τα'βρασα στη χύτρα ένα 15λεπτο ίσα να μαλακώσουν.
Τα σούρωσα στο πήλινο που'χω προίκα και το λατρεύω αυτό το σκεύος γιατί κάνει "τά λαδερά" στο φούρνο!
Σοτάρισα κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ελαιόλαδο 1πράσο ροδέλες, 1καρότο σε ροδέλες και μερικά μανιτάρια που'χα στο ψυγείο αφού τα ψιλόκοψα.
Πρόσθεσα 1κλωνάρι φασκόμηλο φρέσκο και ρίγανη φρέσκια απ'τον κήπο για μυρωδικά πιπέρι.αλάτι!
Πρόσθεσα νεράκι ζεστό ίσα να σκεπαστούν τα ρεβίθια και τ'αφησα στο φούρνο σε σιγανή 150ο να σιγοψηθούν για 3-4ώρες.
Έχω όλο το χρόνο να πάω για ψώνια για καφέ μέχρι να γυρίσω το σπίτι ανάποδα ακόμα και να μπλογκάρω ήσυχη ώρες ατέλειωτες!
Μετά 3,1/2ώρες βγάζω μια φοβερή ροβιθάδα σερβίρω με τα "σχετικά" ρεγγοσαλάτα,
γαύρο ξιδάτο,
ρέγγα καπνιστή με μαύρο ψωμάκι και στην υγειά σας!
Και επειδή η νηστεία δεν σημαίνει στέρηση και πείνα είπα να φτιάξω κάτι για μετά το γεύμα.
Μαζόχα όπως είμαι πάντα διαλέγω τα δύσκολα με τα εύκολα ποτέ δεν ήμουν φίλος πάντα το δύσβατο δρόμο διάλεγα.
Έτσι διάλεξα να κάνω μεθυσμένα πιτάκια με λουκούμι!
Τα υλικά για τη ζύμη απλά όπως μας λέει η συνταγή
200 ml. λευκό κρασί
400 ml. καλής ποιότητας ηλιέλαιο
1 φακελάκι baking powder (20 gr.)
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου 800-850 gr.)
Το ηλιέλαιο το βρίσκω υπερβολικό, όσο το κρασί πιστεύω είναι ότι πρέπει.
Πήρα τα εκλεκτά Συριανά μας λουκούμια σε μπουκιές σε πολλές γεύσεις όπως μαστίχα,περγαμόντο,μανταρίνι κεράσι και γέμισα τα πιτάκια.
Ορισμένα γέμισα με μαρμελάδα δαμάσκηνο.Αυτά με το λουκούμι ήταν σκάλες ανώτερα!
Ελαφρά και νηστίσιμα χωρίς πολλές θερμίδες να συνοδεύσουν το καφεδάκι σας.Δοκιμάστε τα!
Η νηστεία απαραίτητη αυτές τις μέρες και τα όσπρια έχουν την τιμητική τους.
Μια ρεβιθαδα που έκανα με ιδιαίτερο τρόπο νομίζω αξίζει να σας την παρουσιάσω.
Με τα ρεβίθια από νιόπαντρη είχα ένα θέμα τα'βαλα την πρώτη φορά που μού'παν στη σόδα από βραδίς τα μαγείρεψα την επόμενη και μου βγήκαν φάβα,οπότε απογοητεύτηκα .Την 2η φορά που τα μαγείρεψα παρέλειψα τη σόδα και βγήκαν στραγάλια σκέτα, οπότε τ'απεύφευγα.
Είχα χρόνια να τα μαγειρέψω εφ'οσον κάθε προσπάθεια μαζί τους κατέλειγε σε αποτυχία.
Και στα τηγανιτά αυγά αντί για ρεβίθια.
Σε μια συζήτηση με μεγάλη γυναίκα που αποκάλυψε το μυστικό της για γερά ρεβίθια καλοβρασμένα χωρίς να λιώνουν και από τότε τα κάνω πολύ συχνά με μεγάλη επιτυχία.
-Αντί για σόδα στο νερό που τα βάζεις να μουσκέψουν ρίξε 1-2κουταλιές χοντρό αλάτι, μου'χε πει.
Έτσι έκανα και μ'αυτά, τα'φησα όλη νύχτα στο αλατόνερο, το πρωί τα ξέπλυνα σε αρκετά νερά.
Άλλο ένα κόλπο για τα ρεβίδια είναι το μόνο όσπριο που το βάζεις σε ζεστό νερό να βράσει όλα τ'αλλα από κρύο!
Τα'βρασα στη χύτρα ένα 15λεπτο ίσα να μαλακώσουν.
Τα σούρωσα στο πήλινο που'χω προίκα και το λατρεύω αυτό το σκεύος γιατί κάνει "τά λαδερά" στο φούρνο!
Σοτάρισα κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ελαιόλαδο 1πράσο ροδέλες, 1καρότο σε ροδέλες και μερικά μανιτάρια που'χα στο ψυγείο αφού τα ψιλόκοψα.
Πρόσθεσα 1κλωνάρι φασκόμηλο φρέσκο και ρίγανη φρέσκια απ'τον κήπο για μυρωδικά πιπέρι.αλάτι!
Πρόσθεσα νεράκι ζεστό ίσα να σκεπαστούν τα ρεβίθια και τ'αφησα στο φούρνο σε σιγανή 150ο να σιγοψηθούν για 3-4ώρες.
Έχω όλο το χρόνο να πάω για ψώνια για καφέ μέχρι να γυρίσω το σπίτι ανάποδα ακόμα και να μπλογκάρω ήσυχη ώρες ατέλειωτες!
Μετά 3,1/2ώρες βγάζω μια φοβερή ροβιθάδα σερβίρω με τα "σχετικά" ρεγγοσαλάτα,
γαύρο ξιδάτο,
ρέγγα καπνιστή με μαύρο ψωμάκι και στην υγειά σας!
Και επειδή η νηστεία δεν σημαίνει στέρηση και πείνα είπα να φτιάξω κάτι για μετά το γεύμα.
Μαζόχα όπως είμαι πάντα διαλέγω τα δύσκολα με τα εύκολα ποτέ δεν ήμουν φίλος πάντα το δύσβατο δρόμο διάλεγα.
Έτσι διάλεξα να κάνω μεθυσμένα πιτάκια με λουκούμι!
Τα υλικά για τη ζύμη απλά όπως μας λέει η συνταγή
200 ml. λευκό κρασί
400 ml. καλής ποιότητας ηλιέλαιο
1 φακελάκι baking powder (20 gr.)
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου 800-850 gr.)
Το ηλιέλαιο το βρίσκω υπερβολικό, όσο το κρασί πιστεύω είναι ότι πρέπει.
Πήρα τα εκλεκτά Συριανά μας λουκούμια σε μπουκιές σε πολλές γεύσεις όπως μαστίχα,περγαμόντο,μανταρίνι κεράσι και γέμισα τα πιτάκια.
Ορισμένα γέμισα με μαρμελάδα δαμάσκηνο.Αυτά με το λουκούμι ήταν σκάλες ανώτερα!
Ελαφρά και νηστίσιμα χωρίς πολλές θερμίδες να συνοδεύσουν το καφεδάκι σας.Δοκιμάστε τα!
΄Ο,τι καλύτερο από όσπρια
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλί και λαρένιες αγκαλιές
Αχ και να ήμουν εκεί, θα έτρωγα τα μεθυσμενάκια μ όλων των ειδών τα λουκουμάκια !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟρίστε, έγινα ποιήτρια για χάρη σου!!!
Πληροφοριακά τα ρεβίθια, όπως τα έμαθα από το πατρικό μου, από βραδύς τα μουσκεύω και το πρωί τα στραγγίζω και ρίχνω σόδα φαγητού. Τα αφήνω για ένα τέταρτο και μετά τα τρίβω, από μερικά βγαίνουν τα φλούδια, τα ξεπλύνω μετά και τα μαγειρεύω.
Πολλά φιλάκια και Καλό Πάσχα
Υπερπαραγωγη δε λες τιποτα, σουπερ και οι δυο συνταγες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι slideshare για τις φωτο, αυτα ειναι!!!
Καλη Μεγαλοβδομαδα!
:)
Ωραιες συνταγες! Με τα ρεβιθια μου κανει εντυπωση ο φασκομηλο! Θα το δοκιμασουμε του χρονου τωρα γιατι μας τελειωσαν τα καημενα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα πιτακια ειναι πολυ νοστιμα εχω δοκιμασει!!
Καλη Μεγαλη Εβδομαδα να εχουμε!
Μαρουλοφιλακια!
Καλά! Έπρεπε να κάνεις συζήτηση με "μεγάλη γυναίκα" για να σε πει το μυστικό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ο Δύσπιστος γιατί είναι εδώ γύρω;
Αν πατήσεις ΕΔΩ θα δεις το "μυστικό" (έχει και την ρεγγοσαλάτα σου, με αναφορά!!).
Και εγώ νηστεύω σουτζουκάκια με πατατούλες,φετα και ρέγκα...ααα με μοσχαρίσιο κιμά
ΑπάντησηΔιαγραφήόχι παίζουμε!!!
♥ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχώς τα λατρεύουν όλοι μέσα στο σπίτι!
Φιλί θαλασσινό και καλή Μεγαλοβδομάδα να'χουμε!
♥ magda ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι'γω είχα επιχειρήσει μια φορά να τα κάνω έτσι πριν χρόνια και αποτυχία λέμε χρόνια χάλια μ'αυτόν τον τρόπο μαγείρεψα της προκοπής ρεβίθια.
Τα μεθυσμένα με μπουκιές φρέσκιες μυρωδάτες είναι απόλαυση!
Και κρατάνε τραγανά για μέρες!
Φιλιά θαλασσινά και καλή Μεγαλοβδομάδα!
♥ αντωνης ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι στο κλίμα της εποχής χειμωνιάτικο και νηστίσιμο:))
Το slideshare επινοήθηκε γιατί οι φωτό ήταν πολλές και θα κούραζαν!
Μαθαίνω σιγά-σιγά:))
Καλή Μεγαλοβδομάδα να'χουμε:))
♥ Marouli ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο'χουμε άφθονο στα βουνά βλέπω τους Αμερικάνους σεφ και το χρησιμοποιούν σε "γκουρμέ" πιάτα γιατί όχι στα καθημερινά μας??
Τα πιτάκια είναι φανταστικά με τα λουκουμάκια σε πολλές γεύσεις!
Φιλιά θαλασσινά:))
♥ ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μυστικό το'πες την μέρα που τα'φτιαξα κοίτα το σχόλιό μου!
Με την μεγάλη γυναίκα έγινε χρόνια πριν η συζήτηση και είχε μεγάλο δίκιο τελικά:))
Σ'ευχαριστώ για την αναφορά τώρα το είδα:))
Για τα πιτάκια δεν τρελαίνομαι
ΑπάντησηΔιαγραφήαλλά τα ρεβύθια μου αρέσουν πολύ!
Φιλιά πολλά γλυκιά μου
Υγ Αυτο με το αλάτι δεν το ήξερα!
Εγώ τα παίδευα ώρες στη χύτρα!
Ούτε νηστεύω, ούτε ρεβίθια έχω φάει ποτέ στη ζωή μου. Το αγαπημένο μου φαΐ είναι η φασολάδα με καυτερή κόκκινη πιπεριά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμως την Μ. Παρασκευή διοργανώνουμε Τσικνοκατάσταση με κοψίδια για να είμαστε έτοιμοι, διαφορετικά το στομάχι θα είναι απροετοίμαστο. Γι αυτό πεθαίνουν οι γέροι μετά το πάσχα!
Άλλωστε είναι και αντιδεοντολογική η μακροχρόνια δίαιτα.
ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗ Η ΠΟΛΥΗΜΕΡΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΝΗΣΤΕΙΑ
Πασχαλινές δέξου ευχές, απο τη καρδια βγαλμένες, ολες οι μέρες της ζωής σου να΄ναι αναστημένες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛH ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.
Συγνώμη... που δεν σας κάλεσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιορθώνω:
Tσικνοπαρασκευή με κρεοφαγία για όσους δεν φοβούνται την αμαρτία!
H εκδήλωση θα γίνει στο μεζεδοπωλείο "Διά Ταύτα" (www.diatauta.com) Αδριανού 37 στο Μοναστηράκι, στη μικρή αίθουσα (αριστερά όπως κοιτάζουμε την είσοδο).
Η τιμή συμμετοχής θα είναι περίπου 20-25 ευρώ και θα εξαρτηθεί από το τελικό μενού.
Παρακαλώ δηλώστε συμμετοχή με email το αργότερο έως την Τρίτη 19-4-2011, στο contact@atheia.gr, δηλώνοντας πόσα ακριβώς άτομα θα έρθουν μαζί με εσάς.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα ψαλλεί δέηση στον Μέγα Σουβλακέα υπέρ ευωχίας και κατά βαρυστομαχίας, και θα τελεστεί το μυστήριο της θείας κοινωνίας με ευλογημένο οίνο και οπτά πρόσφορα!
Ρεγγοσαλάτα και ρέγγα λέει ααααααχ τι μου κάνειιιιιιιιις!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛεμονόπιτα ο ένας,ρεβυθάδα εσύ,φακές στη σούβλα παραπέρα,επίτηδες το κάνετε???
ΑπάντησηΔιαγραφήΝηστεύεις ή όχι,καλό είναι να αποτοξινώνουμε τον οργανισμό μας!!
ΚΑΛΗΜΕΕΡΑΑΑΑ!!!
Ζουζούκα μου η δεύτερη μάνα μου η Παριανή τα βάζει σ'ενα ψηλό πιθαράκι, σφραγίζει το καπάκι με ζυμάρι και τα πάει στον ξυλόφουρνο να μαγειρευτούν σιγά σιγά όλο το βράδυ (άλλά άντε να βρώ εδώ ξυλόφουρνο.....) οπότε με βλέπω να την δοκιμάζω την συνταγή σου αυτή τη βδομάδα. Καλή Ανάσταση καλή μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήεμενα μου αρεσουν πολυ τα ρεβυθια με μανεστρα! εχεις δοκιμασει? αν οχι δοκιμασε και θα με θυμηθεις! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήδε νομίζω ότι είμαι ιδιαίτερα φίλος με τη ρεβυθάδα, αν και δω που τα λέμε έτσι που την περιγράφεις κι έτσι που την έχεις ομορφύνει με τις φωτο πραγματικά φαίνεται απόλαυση...τα μεθυσμένα όμως, είχα δοκιμάσει παλιότερα, με είχαν φιλέψει δηλ και είναι πραγματικά υπέροχα...χρήσιμη η συνταγή την καταχωρώ στις αγαπημένες μου, φιλάκια πολλά αρμενάκι μου γλυκό
ΑπάντησηΔιαγραφήπαλια δεν ετρωγα οσπρια τωρα τρωω και μου αρεσουν κιολας
ΑπάντησηΔιαγραφήολα ξερω να τα φτιαξω - περιεργο - αλλα ακομα παιδευομαι με την φασολαδα ..δεν βραζει το καταραμενο το φασολι σου λεω !!!!
Τις συνταγές όλες αυτές θα τις διαβάσω κάτω να τις μαγειρέψω κάτω....
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να τους φτιάξω να φάνε?
Γρήγορα στο blog της Ζουζούς για ιδέες και συνταγές!:)
♥ D.Angel♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασέ το τα κάνει απίθανα λέμε,αξίζει τον κόπο!
Φιλιά θαλασσινά,
♥ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαρούμενη Ανάσταση να'χεις!
Θα περάσω απ'το σπιτικό σου να σου ευχηθώ και ιδιαιτέρως!
♥Αμερικλάνος ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'αρέσει έ???
Τελικά βρήκες αυγά??
♥ ΝΑΝΤΙΑ ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαντάζεσαι ν'αρχίσουν να πέφτουν και τα πασχαλινά κοκορέτσια,μαγειρίτσες,και δεν σι μαζεύεται!
Και'γω αυτής της γνώμης είμαι για την νηστεία.
Φιλιά θαλασσινά!
♥ Ginger ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή είναι η original συνταγή των νησιωτών εμείς με τους σύγχρονους φούρνους την έχουμε απλοποιήσει!
Να'σαι καλά θα σου δώσω τις ευχές μου και στο σπιτάκι σου!
Φιλιά θαλασσινά:))
♥ ΕΚΦΡΑΣΟΥ ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήρθες στ'αρμενάκι!
Οχι, πρώτη φορά τ'ακούω!
Ξέρω ότι συνδιάζονται περίφημα με υδατάνθρακες τα όσπρια όπως η φακές με το ρύζι (φακόρυζο) αλλά τα ρεβίθια με μανέστρα όχι.
Στη φασόλάδα βάζω κοφτό στην σούπα και είναι υπέροχα
Θα το δοκιμάσω όμως μ'αρέσουν οι νέες γεύσεις.
Φιλιά θαλασσινά!
♥ ღ oneiremataღ ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασε και τα ρεβίθια είναι απολαυστικά με τόσα λαχανικά καμία σχέση με τα κλασσικά ρεβίθια!
Φιλιά θαλασσινά!
♥ Skouliki ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάλι καλά που τρώς και όσπρια!
Ελα να σου μάθω 2μυστικά.Κατ'αρχήν θέλουν και τα φασόλια όπως και τα ρεβίθια μούλιασμα όλη νύχτα στο νερό.Τώρα αν τα ξεχάσεις ή θέλει όπως και δήποτε να φτιάξεις φασόλια και δεν το'χεις προγραμματίσει θα τα βάζεις σε μια κατσαρόλα θα τα βράζεις χωρίς καπάκι για 2λεπτά και θα τ'αφήνεις μέσα στο νερό αυτό για 1ώρα να μαλακώσουν.Μετά την 1ώρα χύσε το νερό και μαγείρεψέ τα όπως θέλεις θα σου γίνουν λιώμα.
Αντε την καλύτερη νοικοκυρά θα σε κάνω:))
Φιλιά θαλασσινά!
♥ kariatida62 ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΜήπως να το γύριζα σε μαγειρικό το μπλόγκ??
Τι να κάνω όσο δεν με βλέπει η θάλασσα θα χτυπιέμαι με τις κατσαρόλες και τις κουτάλες!
Εσύ δεν γνώρισες τις θαλασσινές αναρτήσεις!
Αντε με το καλό να μας έρθεις:))
Καλά μόλις έφτιαξα τα μεθυσμένα πιτάκια..... Τέλεια έγιναν και λέω να δοκιμάσω και τα ρεβίθια μέσα στην εβδομάδα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά πολλά από Δράμα!!!!!
Την ρεβυθάδα την λατρεύω. Με φασκόμηλο και πράσο όμως δεν έχω δοκιμάσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα πιττάκια μακρυά, δίαιτα
....ΚΑΛΑ Η ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΚΙΖΕΙ!!!!
Ακου...ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΣΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ!!!
ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΕΤΣΙ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
με πήδηξες εεε φτου σου,αυτή είναι η νηστεία που κάνεις;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέραα..όντως υπερπαραγωγή βρέ Ζουζούκα κι ανοιχτή πρόκληση και η ρεβιθάδα και το γλυκάκι...καλή Ανάσταση σου ευχομαι κι οτι ποθεί η ψυχούλα σου..φιλάκιααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε πεθάνατε.. Μια η Angela με τα τσουρέκια της, μια εσύ με τα τόσα καλούδια, με έπιασε λιγούρα..
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν αφήνεις κανένα παραθύρι ανοιχτό βάζοντας κάπου εκεί και κανένα πιατάκι ;
Σου εύχομαι καλές γιορτές.
Φιλάκια.
Καλημέρα zoyzoy!
ΑπάντησηΔιαγραφή...νηστεία και είμαι και λίγο παράξενος με τις γεύσεις... Οπότε σε ευχαριστώ αλλά θα προτιμήσω τηγανιτές πατάτες...
Καλή Ανάσταση φιλενάδα!!! Χρυσοχέρα!!!!
Ο,τι καλύτερο ήταν αυτό το φαγητό!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέρες νηστείας!!!!
Να'σαι καλά!!!!
Καλη Μεγάλη Εβδομάδα και καλό Πάσχα να έχουμε!!!!
Καλή ξεκούραση και καλά να περάσεις!
Φιλιάααα πολλάαα!!!!
:))
♥ stavroulazerva ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι που τα'φτιαξες και σ'αρεσαν ελπίζω να έβαλες αν όχι Συριανό καλό λουκούμι:))
Να σου στείλω αν δεν βρίσκεις απ'τα δικά μας τα καλά:))
Φιλιά θαλασσινά!
♥ bear ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι φανταστική δοκίμασέ τα και έτσι και θα με θυμηθείς!
Φιλί θαλασσινό:))
♥ Άθεος ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγνώμη μου ξέφυγες όπως η Φούλη!
Τη νηστεία και μόνο για αποτοξίνωση νομίζω είναι καλά να την κάνουμε και καλύτερα θα'ταν να γινόταν 1εβδομάδα το μήνα.Τώρα την τσικνοκατάσταση Μ.Παρασκευή την βρίσκω λίγο τραβηγμένη θα μπορούσατε Μ.Τετάρτη να την κάνατε. Οχι, ότι δεν κατεβάζουν οι Χριστιανοί τον "αμπακο" αυτή την μέρα αλλά 'νταξει!
♥ iamaticus♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω ταιριάζουν πολύ!Επειτα αφήνουμε ανεκμετάλλευτα μυρωδικά που έχουμε σε αφθονία στα βουνά μας!Κρίμα δεν είναι?
Να'σαι καλά τις ευχές μου θα στις πω τις επόμενες μέρες!
♥ ΦΟΥΛΗ ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρή τι βοηθήθηκες δεν ήσουν η μόνη ολόκληρη πρόσκληση παρέλειψα!
Ασε έχω μπλέξει με ζύμες κουλούρια τσουρέκια και έχω χαθεί τελείως απ'τα δικτυακά!
♥ Φωτεινή ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ κοπέλα μου!
Ανταποδίδω τις ευχές μα θα έρθω να στις δώσω και προσωπικά:))
Φιλιά θαλασσινά και ότι καλύτερο περιμένεις!
♥ Τάσος ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα σου βάλω απ'τα καλά που φτιάχνω τώρα μήπως και έρχεσαι πιο τακτικά:))
Χαρούμενη Ανάσταση να'χεις με τους αγαπημένους σου!
Θαλασσινά:))
♥ Ευ αγωνίζεσθαι ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως θέλεις φτάνει ν'αποφεύγεις τα κρέατα!
Επίσης θα στα πω και τις επόμενες μέρες προσωπικά:))
♥ eirini katsa ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ κοπέλα μου!
Ξεκούραση για τις μητέρες και νοικοκυρές δεν υπάρχει αυτή η λέξη αυτές τις μέρες κάθε άλλο μπορώ να πω!
Να'χεις καλή Ανάσταση και να περάσεις όσο πιο καλά μπορείς με τους αγαπημένους σου!
Με φιλιά θαλασσινά!
Πράγματι με πήδηξες μαζί με τη Φούλη… λέω κι εγώ τόσο φοβερός ήμουν… Όχι ρε zoyzoy, ξέρεις τι πείνες έχω τραβήξει Μεγαλοσάββατα με τη μάνα μου που δεν μας έδινε να φάμε… Τι μαλακίες είναι αυτές… Αν σκεφτεί κανείς πώς σκεφτόμαστε θα τρελαθεί. Ένας θεός που υποτίθεται έφτιαξε το Σύμπαν (πρώτη κοτσάνα) κατέβηκε στην σκατούλα γη (δεύτερη κοτσάνα) τον σταύρωσαν κάτι εβραίοι συμπατριώτες του (τρίτη και μεγαλειώδης κοτσάνα: τρίτωσε το πράγμα) και εις ανάμνηση των ηλιθιοτήτων αυτών εμείς δεν κάνει να φάμε… κρέας! Ε, αυτό πώς να το πει κανείς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ, λοιπόν θα φάμε ό,τι θέλουμε!!!!!! Το βρίσκω γελοίο, ακόμα και να υπήρχε θεός!
Θαλασσινή μου Ζουζού
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγγνώμη που μέχρι το τέλος Απριλίου, δεν θα μπορώ να σ επισκέπτομαι, γιατί θα ταξιδέψουμε.
Καλό Πάσχα στην οικογένεια σου, με ΥΓΕΙΑ και χαρά!
Πολλά φιλάκια
Μάγδα
Τα ρεβύθια είναι τέλεια και στα πλαίσια δίαιτας διατροφής, όχι μόνο στη νηστεία. Η διατροφολόγος μου, τα δίνει μαγειρεμένα χωρίς το λάδι τους. Βγάζω δύο κουτάλες της σούπας στο πιάτο. Σερβίρω με μία έως δύο κουταλιές της σούπας λάδι ωμό. Συνοδεύω με 60 γραμμάρια ανθότυρο, 30 γραμμάρια ψωμι ολικής άλεσης και σαλάτα από ωμά ή βραστά λαχανικά. Αν δεν έχω βάλει τη δεύτερη κουταλιά λάδι σταρεβύθια, την προσθέτω στη σαλάτα. Καλή μας όρεξη με υγεία.
ΑπάντησηΔιαγραφή