Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ...

Η Οικονομική κρίση είναι γεγονός στο πρόσωπό της βλέπουμε δεκάδες ανθρώπων να κατρακυλούν προς την καταστροφή χάνοντας την περιουσία τους.
Το δράμα του Θ.Τενέζου αντιπροσωπεύει πολίτες που καταστράφηκαν ολοσχερώς οδηγήθηκαν στην εξαθλίωση στην αυτοκτονία ενώ ταυτόχρονα άλλοι πλουτίζουν εις βάρος τους.
Το μεγαλύτερο δικαίωμα του ανθρώπου η εργασία που τον κάνει να δημιουργεί να προσφέρει,να ελπίζει να ζεί σιγά σιγά αρχίζει να χάνεται για πολλούς.
Η ανεργία με γοργούς ρυθμούς ανεβαίνει κτυπώντας στο πέρασμά της όλους τους κλάδους και φοβίζοντας τους εργαζόμενους αναγκάζοντας να κάνουν συμβάσεις εξευτελιστικές χάνοντας βασικά προνόμια.Και'δω οι επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται την κρίση καρπώνονται κέρδη εις βάρος των εργαζομένων.
Η ψαλίδα των κοινωνικών τάξεων ανοίγει περισσότερο η φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.
Και όλα αυτά γιατι κάποιοι άπληστοι θέλησαν να κατακτήσουν τους πάντες έθνη,άτομα όλοι σκλάβοι του χρέους είναι η βασική ουσία του τραπεζικού συστήματος.
Όμως τα ψυχικά χρέη δεν συνυπολογίζονται ούτε ενδιαφέρει κανένα άτομα χωρίς ελπίδες χωρίςπροοπτική πολίτες χωρίς δικαιώματα φοβισμένοι και απεγνωσμένοι.
Ποιό θα είναι το μέλλον για αυτή τη χώρα αυτόν τον πλανήτη?
Αυτά τα χρέη θα τα κληρονομήσουν τα παιδιά μας για πολλά χρόνια ακόμα ευτυχώς μπροστά στην φρίκη της Οικονομικής Κρίσης που προκάλεσαν οι άπληστοι της παγκόσμιας οικονομίας δεν μένει αμέτοχη και η νεολαία μας.Προβληματίζεται πολύ περισσότερο για το μέλλον της γνωρίζοντας ότι η ανεργία,θα παγώσει κάθε της όνειρο κάθε της προσδοκία.Με τα δικά τους μάτια λοιπόν βλέπουν αυτοί την κρίση και δημιουργούν....

Τα δικά μας παιδιά (Πατριωτάκια)δίνουν το μήνυμά τους μέσα απ΄το τραγούδι


23 σχόλια:

  1. @zoyzoy, θα 'θελα πολύ να μου απαντούσε κάποιος από τα κοπρόσκυλα της εξουσίας, πώς αντιλαμβάνονται την κατάσταση του άνεργου που δεν έχει θεμελιώσει δικαίωμα επιδόματος από τον ΟΑΕΔ, ή που θα πάψει να του καταβάλεται μετά εξάμηνο. Τι θα κάνει; πως θα ζήσει; θα κλεψει; θα ληστέψει; θα σκοτώσει; θα παρανομήσει γενικώς; Θα μισήσει τον διπλανό του που έχει δουλειά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειναι πολυ ασχημο να ζεις σε μια χωρα να την αγαπας
    και ομως ολα γυρω σου να σε κανουν να την μισεις
    πως μερικοι ανθρωποι μας εχουν κανει να φαινομαστε τοσο χαλια στον εξω κοσμο

    καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς η Ελλάδα τρώει πράγματι τα παιδιά της από την αρχαία της ιστορία, ας μην τα ξαναθυμηθούμε.
    Εκείνο που πρέπει να μας προβληματίσει, είναι κατά πόσο αυτά τα παιδιά, δηλαδή εμείς, προσφερόμαστε για φάγωμα, και γιατί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΑΣΧΗΜΗ ΕΙΚΟΝΑ ΕΞΩ ΟΤΑΝ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα zoyzoy.Εγώ προσωπικά είμαι στα όριά μου,η αναζήτηση δουλειάς καθημερινά,εκτός απο την απογοήτευση πού αποκομίζω στο τέλος,μέ κάνει να φερθώ μέ τρόπο πού δεν αρμόζει σε γυναίκα.Και εξηγούμαι.
    Όι περισσότεροι μέ αντιμετωπίζουν ώς μιά γκόμενα πού θα πραγματοποιήσει τις ανώμαλες ορέξεις τους,κανείς τους δέν κοιτάζει πιά πτυχία ή προϋπηρασία.Το μάτι τους άν έχεις μεγάλο μπούστο ή άν η γάμπα σου είναι ίσια,
    άς μήν αναφέρω το γεγονός βλέποντάς με ξανθιά,τί τους ξυπνάω!!
    Τα δέ σχόλιά τους ανάλογα:Εσύ κοπέλα μου μέ τα΄προσόντα πού έχεις...
    ή έχω τις άκρες να σε κάνω πρώτο όνομα στη showbiz!!
    Kάποιος απο αυτούς τη γλύτωσε κυριολέκτικά τη τελευταία στιγμή από τα χέρια μου!
    Δεν ήξερε ο άμοιρος ότι εκτός από ξανθιά και γκόμενα,τυχαίνει να κάνω και κικμπόξ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για μένα κρίση δεν υπάρχει...
    απλά βρήκαν ευκαιρία τα λαμόγια να διώξουν κόσμο να αυξησουν τις κερδοφορίες...τους σε βάρος όλων μας...
    δυστυχώς με λίγα λόγια αυτή είναι η πραγματικότητα...
    αν υπήρχε κράτος δικαίου ...τότε..

    στην κρίση μας λοιπόν....
    νάσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ζουζου,πολύ ωραιο το τραγούδι!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Σε αυτό παίζει κιθάρα ο γιος σου;;;;;;;;;
    Πολύ καλό!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ♥Δυστυχώς η κατάσταση είναι απελπιστική και μη ανατρέψιμη και δεν ενδιαφέρεται κανένας απ'αυτούς που παίρνουν τον παχουλό τους μισθό για το μέλλον αυτού του νέου χωρίς δουλειά χωρίς έσοδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Skouliki ♥Είμαστε η καλύτερη χώρα για διακοπές και η χειρότερη για να ζήσεις.Ισως να φταίνε και οι λάθος επιλογές μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα Ελένη μου.
    Οικονομική κριση;
    Εαν σκεφτείς οτι μέσα 4 μηνες 7 επιχειρηματίες - εφοπλιστές ΕΚΛΕΙΣΑΝ τις επιχειρησεις τους λεγωντας και προτασσοντας την οικονομικη κριση ως προσχημα ,και μετα απο λιγο καιρό άνοιξαν και διηισδησαν σε αλλες αγορες ανοιγωντας αλλες επιχειρησεις,τοτε τι να πεις;και βεβαια μιλαμε για επιχειρησεις οι οποιες τι σκοπο ειχαν;επειδη πληρωναν καλά τους εργαζομενους φροντισαν να ανοιξουν κατι άλλο με χαμηλοτερο κοστος πια,πληρωνοντας ακομα πιο λιγο τους εργαζομενους,οι οποιοι στην αναγκη να βρουν δουλεια δουλευουν και για 400 και 500 ευρώ...
    Εγω ελενη μου 2 χρονια ετρεχα το διαστημα που και καλα δεν υπηρχε οικονομικη κριση..τι παει να επι αυτό;οτι τοτε ευημερουσε η χωρα και τωρα λιμοκτονει;αν ειναι δυνατον..
    Παντα ειχαμε τετοια προβληματα,παντα θα εχουμε..
    Παντα εβρισκαν το τροπο να χαλιναγωγουν το κοσμο..
    Ποτε ποτε προτασουν την τρομοκρατια σε διεθνες επιπεδο ωστε να τρομάξουν το κοσμο και να του κλεισουν τις αγωνιες του κατω απο το φαντασμα ενος αορατου εχθρου,ποτε πότε ετσι απλα σκοτωνουν χιλιάδες αμαχους ετσι για να σου δειξουν οτι οντως πιστευουν οτι υπαρχει τρομοκρατια,και τώρα που σιγα σιγά ο κοσμος ξυπνάει σε όλο το κοσμο και βλέπει οτι αρχίζει να διεκδικει πολυ δυνατα τα διακιωματα του,βρηκαν νέο τρόπο να χαλιναγωγησουν το κοσμο και να του φιμωσουν το στομα..και δες πόσο υποκριτες είναι.Στην Αμερικη(..που και καλά ξεκινησε η κριση),η κυβερνηση μοίρασε στο κοσμο(..ξαφνικά και θελω να το πιστεψεις αυτό)εκατομμμυρια δις ευρώ για να τονωσει την αγορά...ολα αυτά τα λεφτα κανενα δεν αναρωτηθηκε πως βρεθηκαν..ολοι δειξαν το κοινωνικο ρόλο της κυβερνησης να βοηθησει το κοσμο..δηλαδη ολα τα αλλα χρονια ο κοσμος ηταν καλα στην Αμερικη;δημιουργησαν κατι ψευδες,παραπλανησαν το κοσμο πετωντας του ψιχουλα για να τον χαλιναγωγησουν ωστε να μη μπορει να μιλησει..και ολα αυτά για ενα λόγο..Βλέπουν οτι ειμαστε σε σταυροδρόμι αλλαγής συστηματος παγκοσμια..βλέπουν οτι ο κοσμος πια παει να παρει τη κατασταση στα χερια του..
    Βλεπουν οτι η πλουτοκρατια που πηγαζει απο το καπιταλιστικο συστημα που ζουμε δεν αντεχει..και φρόντισαν να του δωσουν ακομα πιο πολυ δυναμη.

    Και εμεις εδώ;σφυραμε κλεφτικα..βρεθηκα εχθες στο θοδωρα στη συγκεντρωση και ενιωσα και παλι ηλίθιο σκουπιδι..οποιος βρισκεται διπλα του αποκταει περισσοτερες ευθυνες(..και αυτο ειναι καλο)..ενω ο μονιμως απωντας ολοενα και η ενοχη του γινεται λιγοτερη..ηθελα να ανοιξει η γη να με καταπιει χθες,οπως και ολες τις φορες που ειμαι διπλα του..νιωθω μικρος μεσα στο μικροκοσμο που ζω..και νιωθω τοσο μικρος που αντι να γεμιζω αυτοπεποιθηση χανω το κουραγιο μου..χανω το κουραγιο μου γιατι οσο εισαι μονος σου και παλευεις μονος σου γινεσαι ενα με τις ευθυνες που αποκτας συμμετεχοντας..
    Παλι σεντονι εβγαλα..Αν σε πειραζει και δεν ειμαι κανενας χαζος πιστεψε με διαβασε το και σβησε το..εαν εβλεπα e-mail θα στο εστελνα σε e-mail..δεν υπαρχει λογος να κουραζονται οι αναγνωστες σου βλεπωντας σεντονια..
    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Oι Αστρο - Συμμορίτες ♥Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ελληνες στο εξωτερικό διαπρέπουν οι περισσότεροι στο είδος τους.Δεν νομίζω να δεχόμαστε αυτή την συμπεριφορά αλλά και η βία και η τρομοκρατία δεν είναι λύση θα'ρθει η ώρα της εκδίκησης δεν αργεί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Artistz ♥Να μην νοιάζει για το σεντόνι είναι εμπριμέ και γεμάτο χρώματα!Αυτό μ'αρέσει στο λόγο σου που'ναι αστείρευτος.Χαίρομαι που'σουν χθές στην συγκέντρωση του Θόδωρα,είναι ένας πραγματικός αγωνιστής και πρέπει να νιώθεις "γεμάτος" που δίνεις έμπρακτα την συμπαράστασή σου σ'αυτόν τον ήρωα ζωής.Γιατί θέλει μεγάλο κουράγιο και δύναμη να αγωνίζεσαι για 44μέρες χωρίς να βλέπεις κανένα φώς στο τούνελ.
    Η κρίση φαίνεται σ'εμάς τους εργάτες οι επιχειρηματίες δεν χάνουν οι περισσότεροι μπορούν και να κερδίσουν απ'αυτή την κατάσταση.Το καλοκαίρι με τον Τουρισμό να δω τι έσοδα θα'χει το κράτος!!
    Καλή σου μέρα και μην ανησυχείς κατέβαζε τα σεντόνια σου ανενόχλητος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS ♥Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι γι αυτή την εικόνα άλλη ευθύνονται ας πάρει ο καθένας την ευθύνη και ας είναι και κουρασμένοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. NANTIA-BAD RELIGION 7♥Είναι σοβαρό πρόβλημα αυτό για μια όμορφη κοπέλα σ'αυτήν την κοινωνία που ζούμε όπου κάθε διεστραμμένος σε βλέπει για να ικανοποιήσει τις ορέξεις τους και όχι σαν επαγγελματία.Δεν έχεις άδικο για τον τρόπο που τους μιλάς.Δεν μπορεί θα υπάρχει ένας "νορμάλ"
    άνθρωπος να συναντήσεις ή θα πρέπει να κάνεις την "Μαρία την άσχημη" για να βρείς μια αξιοπρεπή δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. homemade ♥Ίσως ο κλάδος σου να μην έχει ακόμα ταρακουνηθεί.Το καλοκαίρι όταν κάνεις ταξίδια στα νησιά πιστεύω ότι θα έχεις μια πιο σφαιρική άποψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΦΟΥΛΗ ♥ Ο..yes παίζει και θέλει και κεφτέδες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χάσαμε και την κρίση μας πια φαίνεται!!
    Καλό μήνα!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μόνο την κρίση μας Μαριάννα μου, ακόμα τι θα χάσουμε στο μέλλον δεν ξέρω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η σημερινή οικονομική κρίση γονατίζει την παγκόσμια οικονομία και το μπλοκ των εύρωστων οικονομικά χωρών αδυνατεί να δώσει πειστικές λύσεις.

    Οι πολιτικές ηγεσίες της Δύσης είναι υπεύθυνες για τα σημερινά τραγικά αποτελέσματα. Η πλήρης αποδυνάμωση των μηχανισμών δημόσιου ελέγχου αποτέλεσε συνειδητή επιλογή του νεοφιλελευθερισμού.

    Συντελέσθηκε ένα παγκόσμιο οικονομικό έγκλημα με εργαλεία την υπερκατανάλωση, την απληστία και την κερδοσκοπία. Για πολλά χρόνια τώρα το κράτος πρόνοιας έχει υπονομευτεί στο βωμό της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και της αχαλίνωτης απορρύθμισης–«απελευθέρωσης» των αγορών.

    Οι «γκουρού του νεοφιλελευθερισμού» αναγκάζονται να ομολογήσουν ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο με αβέβαιο χρονικό ορίζοντα επανόδου στη σταθερότητα.

    Για την Ελλάδα οι συνέπειες θα είναι δραματικές. Απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, αδυναμία αναπτυξιακής πολιτικής με νέα έργα και έλλειψη ρευστού. Ο κόσμος ήδη ξοδεύει πολύ λιγότερα, είτε διότι δεν έχει χρήματα και δουλειά είτε διότι φοβάται να ξοδέψει. Αυτό σημαίνει «λουκέτα» σε χιλιάδες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.

    Οι δύο βασικοί πυλώνες της οικονομίας, ο τουρισμός και η οικοδομή θα πληγούν καίρια το 2009. Μείωση της τουριστικής κίνησης θα σημάνει λιγότερο τουριστικό συνάλλαγμα, θα κλείσουν μικρά ξενοδοχεία και επιχειρήσεις στις τουριστικές περιοχές. Στην οικοδομή, η απουσία αγοραστών θα «παγώσει» την δραστηριότητα ενώ θα βγουν στην ανεργία πολλοί εργαζόμενοι στον κλάδο.

    Στις υπόλοιπες επιχειρήσεις και τις τράπεζες θα έχουμε λουκέτα και συγχωνεύσεις. Οι συγχωνεύσεις θα σημάνουν απολύσεις και ανακατατάξεις στους εργαζόμενους. Όλα αυτά τα εφιαλτικά σενάρια είναι πλέον περισσότερο πιθανά από ποτέ. Η ακρίβεια σε όλα τα είδη θα κάνει ασφυκτική την πίεση στα μικρά και μεσαία
    νοικοκυριά.

    Από την άλλη, κάποια golden boys στις τράπεζες θα κάνουν πάρτι πάνω από τα 28 δις ευρώ που τους χαρίζει ο Αλογοσκούφης -ο οποίος μέχρι τώρα δεν μπορεί να βρει 100 εκατ. ευρώ για το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης.

    Όσοι ζητούν μία βιώσιμη λύση θα πρέπει να στραφούν σε μια αποτελεσματική εποπτεία των αγορών, με σκληρούς νόμους για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, για το τέλος των αυθαιρεσιών του.

    Η κρίση έκανε προφανές πως είναι πια ο καιρός να τεθούν νέοι κανόνες και νέες εγγυήσεις προς τους πολίτες. Η εκάστοτε πολιτική ηγεσία οφείλει άμεσα να διεξάγει μια σκληρή και συνεχόμενη μάχη κατά των «στρεβλώσεων» της αγοράς, των καρτέλ και των κερδοσκόπων και να στηρίξει με ουσιαστικά μέτρα την εγχώρια παραγωγή.

    Ο απλός φορολογούμενος ζητεί σιγουριά, εξασφάλιση των αποταμιεύσεών του και σταθερότητα στα επιτόκια των δανείων και στις τιμές.

    Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις επενδύοντας περισσότερο στις υποδομές, την ανάπτυξη και την απασχόληση. Χρειαζόμαστε περισσότερα μέτρα για τη στήριξη των οικογενειακών εισοδημάτων, ενέργειες για να προστατευτεί ο φορολογούμενος πολίτης και ένα δίχτυ ασφαλείας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. http://lilyfromgazi.blogspot.com
    Δες αυτο και κανε κατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. POSTER♥Περιγράφεις με ακριβή λεπτομέρεια όλη την κατάντια του κράτους μα δυστυχώς για όλα αυτά λύσεις και σχέδια ανάπτυξης δεν βλέπω και αυτό είναι που μ'ανησυχεί περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ..το ίδιο θέμα είχα σήμερα και εγώ.........καλησπέρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλώς όρισες στην παρέα μας!Χαίρομαι που έχουμε το ίδιο θέμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού έκανες τον κόπο και το διάβασες πες μου και τη γνώμη σου με δικά σου λόγια...
Δε'ν'κακό!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top