Αφού ο καιρός δεν μας αφήνει να ψαρέψουμε καλαμάρια λέω να μαγειρέψουμε απ'αυτά που είχαμε πιάσει τότε!
Την επόμενη φορά θα σας περιγράψω το κρύο "της αρκούδας" που έφαγα στο τελευταίο μας ψάρεμα!
Ας ξεκινήσουμε απ'το καθάρισμα τους γιατί πιστεύω πολλοί δεν γνωρίζουν πως καθαρίζονται!
Κατ'αρχήν τραβάμε το κεφάλι με τα πλοκάμια και το αποχωρίζουμε απ'το σώμα του καλαμαριού!
Μαζί του φεύγουν και όλα τα "εντόσθια" μερικές φορές βρίσκουμε και αυγά μέσα σε μεμβράνη.
Τ'αυγα τ'αφήνω!
Προσέξτε πολλές φορές υπάρχουν και ψαράκια που είχε φάει το καλαμάρι θέλουν καλό πλύσιμο να φύγουν όλα τα υπολείμματα.
Αφαιρούμε το μαλακό κόκκαλο που υπάρχει στο κέντρο,είναι σαν ζελατίνη!
Εγώ αφαιρώ και την πέτσα του τραβώντας δυνατά! Σε πολλές συνταγές έχω δει να μην την βγάζουν πιστεύω ότι γίνεται σκληρό αν την αφήσω.
Αφήστε το νερό με πίεση να καθαρίσει καλά μέσα το σώμα του καλαμαριού κρατάει άμμο και θέλει καλό πλύσιμο.
Μου έχουν σερβίρει σε ντόπια ψαροταβέρνα γεμιστό καλαμάρι με ψαράκια που είχαν μείνει στην κοιλιά και είχαν βρομίσει!
Σαφώς και μου το αντικατέστησε ζητώντας μου συνεχώς συγνώμη για την ατυχία τους!
Και τώρα το καλαμάρι μας είναι έτοιμο!
Απ'το υπόλοιπο του καλαμαριού κρατώ τα πλοκάμια του καλαμαριού βγάζω το στόμα του βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο!
Αφού τα καθαρίσω όλα τα κόβω ροδέλες χοντρές στο ίδιο περίπου μέγεθος για να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
Τ'αφείνω στο σουρωτήρι 2-3ώρες στο ψυγείο να στραγγίξουν καλά να μην έχουν ούτε ίχνος νερού!
Έχω ανακατέψει 2κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό 4κουταλιές αλεύρι,2κουταλιές καλαμποκάλευρο και 1/2κουταλάκι κάρυ!
Τ'αλευρώνω τα τινάζω καλά να φύγει το περίσσιο αλεύρι και τα τηγανίζω σε καυτό λάδι σε μέτρια όχι δυνατή φωτιά.
Μην διανοειθείς να τ'αφήσεις να φύγεις, το τηγάνι θέλει να'σαι απίκο!
Μόλις πάρουν κατάξανθο χρώμα τα γυρίζουμε απ'την άλλη τ'αφείνουμε άλλα 5λεπτά σε μέτρια φωτιά και αναλόγως τα γούστα μας τα βγάζουμε.
Με το συγκεκριμένο μείγμα που τ'αλευρώνω κάνουν μια υπέροχη τραγανή και πικάντικη κρούστα,δεν τα ξεροψήνω.
Τα σερβίρω μόνο με λεμόνι χωρίς ίχνος αλάτι είναι πεντανόστιμα γλυκά και τραγανά.
Κοπιάστε!!!
Αααα! Στο σιμιγδάλι και στο καλαμποκάλευρο, κρύβεται λοιπόν το μυστικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝάσαι καλά Ζουζούκα μαγείρισσα των Κυκλάδων, να μας μαθαίνεις τα μυστικά των τηγανιών σου!
Λοιπον...με την πρωτη ευκαιρια τα δοκιμαζω
ΑπάντησηΔιαγραφή°º✿
ΑπάντησηΔιαγραφή✿✿
Nunca comi lula, mas parece deliciosa!!!
Bom fim de semana!
Beijinhos.
Brasil
º° ✿ ✿⊱╮
Χμ.... εχω καιρό να φάω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά που μου τα θύμησες!
Θα κάνω τις δοκιμές μου
κι εύχομαι να μην ανατιναξω
την κουζίνα χα χα χα χα
Καλό Σ/Κ
Φιλιά πολλάαα
Μμμμ μυριζει μανουλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖεστα τηγανητα καλαμαρια, χορτα του βουνου και ντοπιο μπρουσκο κρασι!!!
Κι αστον κοσμο να φωναζει κι οτι θελει ας πει.
Καλο Σ/Κ κουμπαρα.
Μμμμμ μοσχοβόλισε το τόπος και χωρίς λάδια παρακαλώ:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτόοοο είναι το μυστικό για να μη πετάνε λάδι:)
Να είσαι καλά καπετάνισσα.
ΖΟΥΖΟΥ ΜΟΥ ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!!ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!
άχου τρελαίνομαι για τηγανιτά καλαμαράκια!!! απίστευτη λιχουδιά. Καλή σου μέρα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί δεν έφερες μυρωδιά χθες; καλά, θα μου πεις το μαύρο χαβιάρι που σου έβγαλα ήταν πιο σικ,αλλά εγώ ξερογλείφομαι τώρα..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοριτσάκι.....
ΑπάντησηΔιαγραφήτι μας κάνεις τώρα;;;;;
Φαίνονται πεντανόστιμα και έχω και μια πείνα η γυναίκα..... χαχαχαχα!!!!
Η συμβουλή για την κρούστα, καταπληκτική!!!!! Την κρατώ!!!!
Φιλιά από την παγωμένη Δράμα!!!!!
Eσεις δεν πρόκειται να πεινάσετε με τίποτα, καλά είναι υπέροχα! Σαν να έφτασε μέχρι εδώ η μυρωδιά τους :)
ΑπάντησηΔιαγραφή❤ kariatida62 ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε αυτά τα υλικά γίνονται τραγανά και μυρωδάτα μπορείς να παραλείψεις το κάρυ αλλά πάντα σε μέτρια φωτιά για να γίνουν μαλακά και δεν τ'αφήνουμε να τηγανιστούν πολύ!
Καλό ΣΒΚ με φιλιά θαλασσινά!
❤ Ε.Μ.Σ. ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΙΟΥ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΑξίζει το κόπο να δείς που θα ξετρελαθείς:))
Καλό ΣΒΚ!
❤ Magia da Inês ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήPara tentar é fantástico!
Beijos da Grécia frutos do mar
❤ D.Angel ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν είναι στεγνά τα καλαμάρια και όχι καυτό πολύ το λάδι μη σε νοιάζει τίποτα δεν έχεις φόβο!
Αλλιώς ζήτα απ'την πυροσβεστική να σε φυλάει όσο να τελειώσεις το τηγάνισμα:))
Καλή επιτυχία με φιλιά θαλασσινά!
❤ kaliakouda ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι! ετσι Κουμπάρε!
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση!
Κανένα παπί έκανες με τα κρύα??
Καλά να περάσεις και'συ!
❤ Thalassenia❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι σημαντικό να μην έχουν νερά γενικά όλα τα τηγανιτά άλλοι λένε να ρίχνεις 1πρέζα αλάτι στο λάδι πριν κάψει δεν το'χω δοκιμάσει να δω αν δουλεύει!
Καλό ΣΒΚ να'χεις με φιλιά θαλασσινά!
❤ Effie's Sweet Home Designs ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΕσύ τι κάνεις τέτοια ώρα και δεν κοιμάσαι??(4:16 π.μ.)
Σ'επισα να ξενυχτάς??
Καλό ΣΒΚ να'χεις με φιλιά θαλασσινά!
❤ mahler76 ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι απίθανα δεν πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος που να λέει όχι σε τέτοια μεζεδάκια!
Καλό ΣΒΚ να'χεις!
❤ ΦΟΥΛΗ ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ...ναί το δικό σου τραπέζι ήταν πολύ "γκουρμέ" δεν πήγαινε το καλαμάρι μη λέμε ότι θέλουμε:))
❤ stavroulazerva ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΧα!χα! Σας άνοιξα την όρεξη??
Μόνο που μ'αυτό το ψοφόκρυο δεν πάνε καλύτερα δοκίμασε μια σουπίτσα και άστα για πιο ζεστές μέρες!
Φιλιά θαλασσινά για καλό ΣΒΚ!
❤ Roadartist❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχεις και άδικο όλο και κάτι θα μας δώσει η θάλασσα και το βουνό!
Να'σαι καλά κοπέλα μου!
Καλό ΣΒΚ να'χεις με φιλιά θαλασσινά!
Πες του Γιώργη, αντί να τραβάει φώτος να βάλει κανένα χεράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία τα μυστικά σου Ζουζού μου θα τα φτιάξω οπωσδήποτε έτσι την επόμενη φορά. Έχω καλαμαράκια που έπιασε ο μπαμπάς μου. Όταν τρως όμως τέτοια καλαμαράκια μπορείς μετά να φας αυτά που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
α....θα σου κάμω την εκπληξη..μου αρέσουν τα μαλάκια...η φουλη απαγορεύεται να σχολιάσει κατι άλλο..χαχαχα....ετσι λοιπόν μαγειρεμένα τόσο καλά ορμώ επάνω τους...μμμμμ...και ουζάκι...
ΑπάντησηΔιαγραφήπουσαι κορίτσι μεχρι εδώ γιατί τα άλλα μπρρρρ..που πιάνεις ....δεν....
ναστε καλά καλοφάγωτα.....
❤ Ασκαρδαμυκτί ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι??
Άλλαξε η θεωρία σου για τις γυναίκες??
Κάνει τις "χοντρές" δουλειές!
❤ Margo ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαμία σχέση πραγματικά εγώ δεν αγοράζω σχεδόν ποτέ απ'αυτά πάντα βρίσκονται 2-3 στην κατάψυξη απ'αυτά που βγάζουμε.
Τα χειρότερα είναι αυτά που τρώμε στις ταβέρνες πασαλειμμένα με σόδα που πραγματικά δεν καταλαβαίνεις αν τρως καλαμάρι ή σαπούνι!
Να τα φτιάξεις να μου πεις!
Φιλιά θαλασσινά!
❤ homemade ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ!!τα μαλάκια:))
Την επόμενη φορά θα σου'χω ένα καλό!
Να δεις που θα σ'αρέσει:))
Καλό σου βράδυ!
τελεια φαινονται!!!!!παιρνω τη μεριδουλα μου την ωραια και μεγαλη:)) και φευγω αφηνοντας ευχες για καλη εβδομαδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήουτε εγώ τα αλατιζω :))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο καιρό έχω να φάω καλαμάρια :)) Ήρθα μετά από τόσο καιρό και μου άνοιξες την όρεξη :)
ΑπάντησηΔιαγραφήπερίσσεψε καμιά μερίδα;
:)
º°❤
ΑπάντησηΔιαγραφή°º✿
º° ✿ ✿⊱╮
BOA SEMANA, AMIGA!!!
Com tudo de bom!!!
Beijinhos do Brasil.
º° ✿ ✿⊱╮
Μιάμ, σούπερ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν εχω καθαρίσει μόνος καλαμάρι ποτέ.
Το τηγανητό θέλει προσοχή να μην γίνει ξερό και σκληρό, οταν ειναι μαλακό είναι απίθανο.
Και μου αρέσει πολύ το γεμιστό, αλλα αγοράζω γκαταμπψυγμένα, δεν εχω ψαρέψει ποτέ καλαμάρι. Εναν καλαμαρότοπο που ξέρω κι αυτος ειναι Χίο.
❤ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά κάνεις:))
Καλή εβδομάδα να'χεις
με θαλασσινά!!
❤ Και λοιπόν;E allora?❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι!
Πιστεύω το αλάτι τους χαλάει πολύ την γεύση!
Φιλιά θαλασσινά!
❤ Σταλαγματιά❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΟλα δικά σου!
Προκειμένου να σε κρατήσω αρκετό καιρό μαζί μας:))
Τα θαλασσινά μου για καλή εβδομάδα!
❤ Magia da Inês❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα να'χουμε φίλη μου!
Φιλιά θαλασσινά απ'την παγωμένη Ελλάδα!
❤ tzonakos❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα που ξέρεις να τα καθαρίζεις θ'αγοράσεις και απ'την λαϊκή φρέσκα να'δεις την διαφορά!
Την επόμενη φορά θα σου μαγειρέψω γεμιστά να σε καλέσω:))
Κράτα μυστικό τον τόπο στην Χίο δεν ξέρεις μπορεί να βρεθείς κανένα Σεπτέμβρη να ψαρέψεις να'δεις τι κέφι που κάνεις!
Μαλιστα μας ανοιξες παλι την ορεξη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι πως να κοπιασω με τοσα μποφορ;;;Παλι με το σαλιο να τρεχει θα μεινω!!! ΦΙλιααααααααααααααα!!! :)
Μπράβο, κατατοπιστική ανάρτηση και λιχουδάτη όπως πάντα, όταν μας γράφεις για ψάρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΞέρω. αυτός ανέλαβε τα «11 λεπτά»!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρες πολλές, ...νόστιμες σαν τα καλαμάριά σου! ...Κι ας μην είναι και φρέσκα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή εμείς εδώ πάνω που 12 μήνες τρώμε κατεψυγμένα πάθαμε κάτι!
Πολλά φιλιά!
❤ Iανος ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΧα!χα!
Ελα μη γκρινιάζεις θα στα χρωστώ όταν έλθεις:))
❤ Άθεος ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ!
❤ Ευ αγωνίζεσθαι ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είπα ότι πάθατε τίποτα!
Αλλωστε έχετε συνηθίσει σε "κατεψυγμένες θερμοκρασίες" όπως αυτές τις μέρες!
Πές μου πόσο χιόνι έχετε να ζηλέψω:))
Θαλασσινά :))
Μα απο ποιον θα μαθω καλιτερα πως να τα τηγανιζω παρα απο αυτην που τα ψαρευει κι ολας. Το Σαββατο παω να βρω καλαμαρακια ναι εχει κι εδω καμμια φορα, για να τα κανω οπως περιγραφεις. Ευχαριστωωωωωωωωω
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαίρη αν σου αρέσουν τα πικάντικα θα ξετρελαθείς!
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία εύχομαι!