Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Το σώμα φωνάζει...αυτό που σωπαίνει το στόμα!Όταν το στόμα σωπαίνει το σώμα φωνάζει πονά και έτσι αντιδρά στην μάχη που γίνεται μέσα του.
Βρήκα αυτό το ενδιαφέρον άρθρο στην "Πύλη του φωτός" και σας το μεταφέρω αυτούσιο γιατί πραγματικά αξίζει!
Σκέψου λιγάκι αυτή τη μικρή κηλίδα που ξεκινά να γίνει ανθρώπινο σώμα. Και μετά, να μια μύτη, ένα συκώτι, ένα νεφρό, μία καρδιά... Όλο εκείνο το υλικό που γνωρίζει πολύ καλά σε τι όργανο να σχηματιστεί!
Υπάρχει τόσο πολλή γνώση στο ανθρώπινο σώμα!
Πρέπει να θελήσεις να ελευθερώσεις αυτή τη γνώση για να ξεπεράσεις όλες τις αντιστάσεις που έχεις συσσωρεύσει μέσα στο σώμα σου σ' αυτό το πέρασμα από τον υλικό κόσμο. Ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης της ιατρικής θα ήταν:
-"Λοιπόν, βλέπω πως το σώμα σου νοσεί... τι είναι αυτό που σε ενοχλεί;
-Για ποιο πράγμα ανησυχείς;
-Τι σε κάνει να θυμώνεις; Τι σε απογοητεύει;

Γιατί στη ρίζα κάθε αρρώστιας αυτό είναι που βρίσκεται.
Και σου λέμε: "Άφησέ το να φύγει, ας πάει στο καλό, ας πάει στο καλό...
Αυτό είναι το μήνυμα και αν το ακολουθήσεις, τότε όλα θα γίνουν αμέσως καλά".
Ομάδα Abraham
Όρεγκον ΗΠΑ, 2000Η ασθένεια είναι μια σύγκρουση μεταξύ της προσωπικότητας και της ψυχής. "Bach".


Το κρυολόγημα "στάζει" όταν ο οργανισμός δεν κλαίει.


Ο πονόλαιμος «φράζει», όταν δεν μπορεί να επικοινωνήσει τις αγωνίες.


Το στομάχι καίει όταν ο θυμός δεν μπορεί να βγει.


Ο διαβήτης εισβάλει όταν η μοναξιά πονάει και όταν η αξία μας δεν αναγνωρίζεται.


Το σώμα παχαίνει όταν η δυσαρέσκεια και η ντροπή πιέζει .


Ο πονοκέφαλος καταθλίβει όταν αυξάνουν οι αμφιβολίες και χτυπάτε τον εαυτό σας " κατακέφαλα"  μειώνοντας το ΕΙΝΑΙ σας.


Η καρδιά χαλαρώνει όταν το νόημα της ζωής φαίνεται να τελειώνει.


Οι αλλεργίες συμβαίνουν όταν η τελειομανία είναι ανυπόφορη.


Τα νύχια σπάνε όταν είστε ευάλωτοι σχετικά με λεπτομέρειες της καθημερινής σας ζωής.


Το στήθος πονάει όταν η αγάπη πληγώνεται.


Η πίεση αυξάνεται όταν ο φόβος φυλακίζει.


Οι νευρώσεις παραλύουν όταν το εσωτερικό παιδί τυραννάει και σας λέει ότι χρειάζεστε παραδειγματική μετατόπιση των ιδεών σας ή πολύ μεγάλη αλλαγή στο σύστημα των αντιλήψεων και πεποιθήσεων σας.


Ο πυρετός θερμαίνει όταν ο θυμός μας κατακλύζει.


Τα γόνατα πονούν όταν δεν μπορείς να προχωρήσεις στη ζωή ……


Ο καρκίνος σκοτώνει εάν δεν συγχωρείς ή όταν έχεις κουραστεί να «ζεις».


Και οι σιωπηλοί σου πόνοι; Πώς μιλάνε στο σώμα σου;


Η ασθένεια δεν είναι κακό, θα σου πει ότι έχεις πάρει λάθος δρόμο.
Φαίνεται ωραίο να μοιραστούμε αυτό το μήνυμα:


Ο δρόμος προς την ευτυχία δεν είναι ευθύς αλλά είναι απλός όταν ακούς το σώμα σου.
Θα συναντήσεις καμπύλες που ονομάζονται ΛΑΘΗ, φανάρια που λέγονται ΦΙΛΟΙ, φώτα που ονομάζονται ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, και όλα διορθώνονται, αν έχεις: ένα ανταλλακτικό που ονομάζεται ΑΠΟΦΑΣΗ, μια ισχυρή μηχανή που ονομάζεται ΑΓΑΠΗ, μια καλή ασφάλιση που ονομάζεται ΠΙΣΤΗ, άφθονο καύσιμο που ονομάζεται ΥΠΟΜΟΝΗ, αλλά πάνω απ' όλα έναν έμπειρο οδηγό που ονομάζεται ΘΕΟΣ..


Nelson Torres, Doctor στη Ψυχιατρική (UCV) και ειδικός σε ψυχο-νευρό-ανοσογλωσσική PNIL στη Βενεζουέλαv,

Μηνύματα από το σώμα


"Αν κάποιος επιθυμεί καλή υγεία, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ρωτήσει τον εαυτό του, είναι αν νιώθει έτοιμος να απαλλαγεί από τις αιτίες της ασθένειάς του. Μόνο τότε είναι δυνατόν να βοηθηθεί.''

Ιπποκράτης

Η ασθένεια δείχνει την ανάγκη της αλλαγής στο σύστημα των πιστεύω μας και μας προειδοποιεί ότι έχουμε αγγίξει τα όρια των φυσικώνή ψυχολογικών μας ορίων. Η Κάρολαιν Μυς, στο βιβλίο της «Ανατομία του Πνεύματος» και η Λουίζ Χέη στο ‘Μεταμορφώστε τη ζωή σας’ συμπληρώνουν τον Ντάλκε ως προς τους κρυφούς ψυχικούς παράγοντες που πυροδοτούν τις διαταραχές της υγείας και που μοιάζουν σαν μικρά θεατρικά έργα ή τελετουργικά που έχουν πάρει τη θέση αυτών που πραγματικά χρειαζόμαστε. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Κρυολόγημα: Εξωτερικές δυνάμεις σας επηρεάζουν πολύ εύκολα. είναι καιρός να μη δίνετε σημασία και να σταματήσετε να ανησυχείτε χωρίς λόγο για μικροπράγματα. Η ίδια η λέξη κρυολόγημα υποδηλώνει κάτι που σας έκανε «να κρυώσετε μέσα σας» και εκφράζει τη βαθύτερη ανάγκη σας για ζεστασιά και θαλπωρή. Το κουκούλωμα με ζεστά ρούχα και ο πυρετός είναι μεταμφιεσμένες εκδηλώσεις αυτής της ανάγκης, όπως οι εντριβές δεν είναι παρά υποκατάστατα του χαδιού και της επαφής που η ψυχή σας είχε ανάγκη.
Μύτη που τρέχει: Υπάρχει εσωτερικό κλάμα που ουσιαστικά ζητάει βοήθεια.

Βήχας: Κάθε φορά που βήχετε βρείτε χρόνο να εξετάσετε τι σκέφτεστε. Με ποιον (ή με ποια κατάσταση)είστε θυμωμένοι; Υπάρχει κάτι ερεθιστικό μέσα σας που σας πιέζει και σας θυμώνει και σας κάθεται στο λαιμό. Συχνά ο βήχας είναι εκδήλωση αγανάκτησης ή άγχους όταν το άτομο νιώθει ότι έχει καταπιεί πολλά για πολύ καιρό και έχει πια φτάσει σε ένα σημείο που πνίγεται..

Μυωπία: Σε συναισθηματικό επίπεδο φοβάστε το μέλλον κι ότι αυτό μπορεί να σας επιφυλάσσει. Πηγαίνεται πίσω στην εποχή που άρχισε η μυωπία και εντοπίστε τι ήταν αυτό που φοβόσασταν. Επειδή δεν μπορούσατε να αντιμετωπίσετε αυτή την εξωτερική κατάσταση στραφήκατε μέσα σας. Θα πρέπει να καταλάβετε πως οτιδήποτε σας είχε φοβίσει στο παρελθόν, δεν σας επηρεάζει πλέον. Η φαντασία σας σας προκαλεί τον φόβο όχι η πραγματικότητα.


Έρπης στα χείλη: σχετίζεται με αισθήματα αηδίας ή ανομολόγητου καταπιεσμένου πόθου που ο ίδιος ο εαυτός αποστρέφεται. Πρόκειται για ένα διπλό μήνυμα καθώς από τη μια τα χείλη διογκώνονται προσελκύοντας τα βλέμματα ενώ ταυτόχρονα εκπέμπουν το σήμα «μακριά από μένα». Ο έρπης στα χείλη μπορεί επίσης να δηλώνει την ανάγκη του ατόμου να αρνηθεί τις υπερβολικές οικειότητες ή να αυτοτιμωρηθεί επειδή τις επέτρεψε.

Ημικρανία: "Στέρηση της αγάπης'' . Είναι άτομο που λαχταρά την αγάπη. Όση αγάπη πήρε δεν τπυ δινόταν χωρίς περιορισμούς και ούτε ανταποκρινόταν στις ανάγκες του. Ανάπτυξε μια τελειομανία για να μπορέσει μ' αυτό τον τρόπο να κερδίσει το δικαίωμα να αγαπιέται.
- Νιώθει ότι έχει κατακλυστεί από πληροφορίες και ότι δεν είναι ικανός να τις αφομοιώσει. Είναι άκαμπτος καθόλου ανεκτικός και κάνει το καθήκον του. Αισθάνεται μεγάλη πίεση νομίζει ότι τον αναγκάζουν να κάνει οτιδήποτε και αντιστέκεται στους ρυθμούς της ζωής. Το αποτέλεσμα είναι ότι πάσχει από νευρικό στρες που το δημιουργούν οι ανάγκες και οι ευθύνες της ζωής. Γεγονότα που τον κάνουν να νιώθει αβοήθητος απελπισμένος και άτυχος είναι συχνά ο προάγγελος των κρίσεων ημικρανίας...
Υπάρχει απραγματοποίητο σχέδιο που του προκαλεί μεγάλο πόνο.


Αυτιά: βόμβος, πόνος ,βούλωμα των αυτιών ή περιορισμός της ακοής σηματοδοτούν την αντίστασή μας σε ορισμένες εντολές ή την άρνησή μας να ακούσουμε και να δεχθούμε κάποια πράγματα. Δεν θέλουμε πια ούτε να ακούμε ούτε να υπακούμε. Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Η βαθύτερη ανάγκη πίσω από τα προβλήματα των αυτιών είναι να αποσυρθούμε στον εαυτό μας , να αφουγκραστούμε τι αυτός έχει να πει.

Καρδιά: τα προβλήματα σ’ αυτό το ζωτικό όργανο υποδηλώνουν έντονες συναισθηματικές εντάσεις, άγχος, στρες… μία άρνηση να δούμε την ζωή με θετικό μάτι. Όταν δυσκολευόμαστε να συγχωρέσουμε και να αγαπήσουμε χωρίς όρους. Διακατέχεστε από την τάση να τα παίρνετε όλα κατάκαρδα ή πολύ στα σοβαρά. Έχετε την τάση να αρνείστε τις ανάγκες σας και να εκπληρώνετε τις ανάγκες των άλλων, μόνο και μόνο για να σας αγαπούν. Επιζητείτε την αγάπη μέσα από πράγματα που προσφέρετε στους άλλους. Το κυρίαρχο μήνυμα που συνδέεται με όλες τις καταστάσεις της καρδιάς είναι ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!


Πόδια: καθώς τα πόδια μας μεταφέρουν αποτελούν τους συμβολικούς δείκτες για τον τρόπο που βαδίζουμε στο μονοπάτι της ζωής μας. Πόνοι, κάλοι, δυσκολία στις αρθρώσεις, κατάγματα και χτυπήματα δείχνουν πάντα μια αντίρρηση που προβάλει ο εαυτός για την κατεύθυνση που έχουμε πάρει.


Χέρια: τα χέρια αντιπροσωπεύουν τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τη ζωή μας, τις ευθύνες μας και τα ταλέντα μας. Πόνοι ή κατάγματα στα χέρια δηλώνουν την αντίδραση του εαυτού επειδή δεν εκφράζουμε όλο το δυναμικό μας ή δεν διαφεντεύουμε με σοφία τον εαυτό μας και τις υποθέσεις μας. Μήπως έχουμε κάνει κάποια παραβίαση των ορίων μας;

Πόνοι στους ώμους και τον αυχένα: υποδηλώνουν συχνά πως έχουμε αναλάβει μεγάλα βάρη , περισσότερα από όσα αντέχουμε να σηκώσουμε ή ότι έχουμε αυτοπεριοριστεί και έχουμε δεχθεί να υποταχθούμε. Δηλώνουν ένα είδος υποδούλωσης το οποίο έχει φτάσει πια σε οριακό επίπεδο. Οι πόνοι στους ώμους δεν μας αφήνουν να υψώσουμε τα χέρια και το αυχενικό μπλοκάρει μια ευρύτερη περιοχή δείχνοντας ένα είδος ακαμψίας που έχει επέλθει με τον καιρό.

Πυρετός: Σε συναισθηματικό επίπεδο ο πυρετός είναι το αποτέλεσμα καταπιεσμένου θυμού. Τα ρίγη στη διάρκεια του πυρετού δηλώνουν ότι ο θυμός είναι ακόμα καταπιεσμένος. Μόλις τα ρίγη σταματήσουν ο θυμός απελευθερώνεται και η υπα΄ρχουσα ένταση οδηγείται προς εκτόνωση.

Κεφάλι: Από τον πονοκέφαλο και την ημικρανία ως τις σοβαρές παθήσεις που εκδηλώνονται στην περιοχή του κεφαλιού φανερώνεται η στάση μας απέναντι σ’ αυτά που μας απασχολούν. Αυτός είναι ο τρόπος που το σώμα μας στέλνει ένα μήνυμα ότι έχουμε φορτωθεί με πολλές σκοτούρες ή ότι έχουμε υπερφορτώσει τα κυκλώματα με κάτι που μας ζητάει πολλή ενέργεια και σκέψη δίχως να αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται να αφήσουμε τα πράγματα να «κρυώσουν» λιγάκι πριν πάρουμε αποφάσεις.

30 σχόλια:

 1. Ο καρκίνος σκοτώνει εάν δεν συγχωρείς ή όταν έχεις κουραστεί να «ζεις».

  Και "σκοτώνετε" αγαπημένη μου όταν δεν τον φοβηθείς και τον χλευάζεις...
  όταν τον δεις σαν μια λέξη που του έδωσαν και τον ονομάτισαν "θηρίο"...
  τον έχω κανονικά.. απαξιώσει!

  Πολλά φιλιά ζουζούνα μου!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όταν όλα αυτά τα παραπάνω (βήχας, κρυολόγημα, πυρετός, πόνοι κτλ) συμβαίνουν σε παιδιά, δίδεται πάλι η ίδια ερμηνεία;;; Δεν με έπεισε το παραμυθάκι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!!!!
  ΜΕΡΙΚΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ...ΠΟΛΛΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ...
  ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΖΟΥΖΟΥ ΜΟΥ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ψαγμενο αρκετα, αλλα ο kaliteros εχει καποιο δικιο!

  Παντως οφειλω να πω οτι σε πολλα που με απασχολουν, επεσε πολυ κοντα αν οχι κεντρο.

  Γενικοτερα ομως η θεληση για ζωη και η μαχητικοτητα του καθενος, ειναι ενας μεγαλος παραγοντας για πολλα καλα, ή στραβα που βιωνει.

  Ισως η εκφραση "ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ" να ειναι το καλυτερο γιατρικο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γιαγιά Αντιγόνη❤
  Αυτός ο τρόπος γλυκιά μας είναι ο καλύτερος για να τον αντιμετωπίσει κανείς να μη παραδοθεί στο έλεος του να παλέψει μ'ολη την ψυχική του δύναμη να τον νικήσει!
  Τελικά θέλει δύναμη ν'αντιμετωπίσεις ότι και να σου συμβαίνει να μην αφήσεις να σε πάρει από κάτω είναι το σημαντικότερο!

  Να'σαι πάντα γερή και δυνατή να τον αντιμετωπίζεις κατάματα και με τη δική μας δύναμη Αντιγόνη μου!


  Φιλί θαλασσινό καρδιά μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. kaliteros ❤
  Μιλάς για τις ιώσεις που ταλαιπωρούν τα παιδιά!
  Μα να ξέρεις τ'αδύναμα παιδιά επιλέγουν οι ιώσεις!
  Τυχαίο? Δεν νομίζω!
  Εγώ το πιστεύω ότι όλοι μας οι πόνοι έχουν κάποιο ψυχολογικό αίτιο!
  Και οι παθήσεις ακόμα πιο μεγάλο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Effie's Sweet Home Designs ❤
  Σίγουρα ισχύουν τώρα κάποιες σχολές μπορεί να διαφοροποιούνται ως προς το αίτιο όμως αυτό είναι σίγουρο ότι είναι ψυχοσωματικά!

  Τα θαλασσινά μου φιλιά και απο'μένα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. kaliakouda ❤
  Κουμπάρε άν κάτσεις παρατηρητής του οργανισμού σου θα καταλάβεις ότι πολλές φορές προβλήματα σου ψυχωλογικά επιδρούν στο σωματικό επίπεδο!
  Θα σου δώσω ένα παράδειγμα δικό μου για να καταλάβεις.
  Όταν πήγα για 1η μέρα στην απογραφή
  να δω την περιοχή που θ'αναλάμβανα μου φάνηκε τεράστια.
  Την επόμενη μέρα είχα ένα ξαφνικό πόνο στη μέση που με δάγκωνε και δεν μ'αφηνε για 3ολόκληρες ημέρες.
  Έμαθα την περιοχή σιγά,σιγά και συνάμα εξαφανίστηκε και ο πόνος στη μέση!
  Εγώ ποτέ δεν είχα προβλήματα στη μέση εκείνη την μέρα μου φάνηκε μεγάλο το βάρος της απογραφής και το σώμα αντέδρασε με πόνο στη μέση.
  Όλα όπως βλέπεις είναι ψυχοσωματικά φτάνει να παρατηρούμε και ν'ανακαλύπτουμε αυτά που μας ενοχλούν ώστε να τ'απομακρύνουμε για το δικό μας καλό!

  Το καλύτερο γιατρικό είναι να τα γράφουμε όλα στα καλαμπαλίκια μας όσοι έχουν δηλαδή γιατί οι άλλοι την έχουν βαμμένη από χέρι!

  Καλό βράδυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. είναι γεγονός πως σωματοποιείται ο πόνος της ψυχής. αν όχι σε όλες τις περιπτώσεις, τουλάχιστον σε αρκετές.
  π.χ. ταλαιπωρούμαι από αλλεργίες. ο δερματολόγος ονόμασε το πρόβλημά μου, ψυχογενή αλλεργία.

  φιλιά ζουζουνάκι μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πολύ όμορφο ποστάκι
  για τα ψυχοσωματικά!
  Πιστεύω σ αυτά!
  Φιλιά πολλά γλυκιά μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Και γω πιστεύω όσα σου έγραψαν και οι φίλοι παραπάνω, ότι ίσως έχουν κάποια βάση στις ψυχοσωματικές ασθένειες
  Διατηρώ βέβαια τις ενστάσεις μου ως προς όσα διάβασα για τα κρυολογήματα και τον πυρετό,.
  Δεν είδα βέβαια τίποτα για τις σοβαρές ασθένειες του αίματος, που αποτελεί τον γενικό μεταφορέα και των συστατικών που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός.
  Ενδιαφέρον πάντως το ποστ χωρίς καμμιά αμφιβολία.:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ολα καλά βρε zoyzoy μου!
  Γιατί όμως δεν αναφέρει και το στραβό διάφραγμα της μύτης;
  Εγώ με τον πόνο μου!
  Χα!Χα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ελα βρε ΖΟΥΖΟΥ....
  Αναμφιβολα οι δοξασιες ολες...Εχουν καποια βαση...Αλλα...Μην παμε στο...Νερο του Καματερου...!!!

  Ντροπης πραμματα...!!!

  Ελα τωρα...!!!

  Ειμαι πολυ κοντα σε ατομα με ψυχικες
  Νοσους...Και ξερω ακριβως...μεχρι που φτανει και γιατι...
  Η επιδραση της ψυχικης υγειας...Στην σωματικη...!!!

  Αν θελεις το κουβεντιαζουμε με μαιηλ...!!!

  Παντως το.."καθαρο" επιστημονικο συμπερασμα...Ειναι ακριβως...Το αναποδο, απο αυτο που αναφερεις...!!!

  Η μαλλον, αναφερει το κειομενο που γραφεις...!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ένας χρόνος άχολη άλλα μου είπαν οι γιατροί.....τες πα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ ❤
  Αλλεργία =αλλαγή έργου!
  Για σκέψου τι είχε άλλαξε στη ζωή σου ώστε το σώμα άρχισε ν'αντιδρά σ'αυτή την αλλαγή?
  Μόνο εσύ μπορείς να βρεις τη λύση!

  Περαστικά με φιλιά θαλασσινά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. D.Angel ❤
  Δική μας είσαι και'συ:))

  Φιλί θαλασσινό κοριτσάρα μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Πολύ ιδεαλιστικά μου φαίνονται όλα αυτά! Τίποτα δεν μπορεί να αποδειχτεί πειραματικά.
  Προτιμώ τις μπεκάτσες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. kariatida62 ❤
  Δεν ξέρω για ποια ασθένεια ενδιαφέρεσαι η Κινέζικη ιατρική έχει ολόκληρη μελέτη γύρω σ'αυτά τα θέματα που πραγματικά αν τα γνωρίσεις θα σ'αφήσουν άναυδη!

  Βλέπω όμως ότι τελευταία όλο και βγαίνουν έξω προς το κοινό μελέτες που κρατούσαν για χρόνια κρυμμένες.

  Φιλιά θαλασσινά φιλενάδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. xristin ❤
  Ακόμα πονάς καλή μου??
  Μετά μου λες να πάω να την ισιώσω και'γω μωρέ καλά είναι στραβή να με ξεχωρίζουν άλλωστε:))

  Φιλιά θαλασσινά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. μαχαιρης❤
  Δηλαδή υποστηρίζεις ότι ένα ευτυχισμένο και απροβλημάτιστο άτομο μπορεί να'χει σωματικά προβλήματα?

  Κάνεις λάθος!
  Ψάξε στις μέρες μας πόσοι υποφέρουν από κατάθλιψη και άλλα σωματικά προβλήματα λόγω της ανέχειας και του άγχους?

  Δεν μίλησε κανείς για νερό του Καματερού μην τρελαινόμαστε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΦΟΥΛΗ ❤
  Τώρα συνήθισες και χωρίς αυτή!
  Γράφτους κανονικά τους γιατρούς και την διάγνωσή τους:))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Άθεος ❤
  Σαν υλιστής εσύ φυσικά δεν παραδέχεσαι τέτοιες θεωρίες.
  Καλά είναι γίνεις και'συ παρατηρητής του σώματός σου και θα βρεις αιτίες που πιθανόν να σε ταλαιπωρούν.
  Δεν'κακό να δεις και μια άλλη άποψη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. ιατρική και πολύ ενημερωτική η ανάρτηση σου...να σαι καλά..τουλάχιστον οταν κατι με πονά θα ξερω από τι ηρθε......

  καλό σου μηνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. κοιτα τι μαθαινει κανεις!!!πρωτη φορα ειδα τις ασθένειες υπό αυτο το πρίσμα!!!Καλησπερα και καλο μηνα!!! :) Πολλα φιλια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ασκαρδαμυκτί ❤
  Τουλάχιστον εσύ με πιστεύεις:))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. homemade ❤
  Το καλό είναι να μπορέσεις να το αντιμετωπίσεις απ'τη ρίζα!

  Καλό μήνα να'χουμε με θαλασσινά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Iανος ❤
  Είδες πως μπορεί να εξελιχθεί ένα πρόβλημα ψυχολογικό!

  Καλό μήνα να'χουμε με θαλασσινά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Γιατρέ μου, σου υπόσχομαι να μην στενοχωρηθώ ξανά και για τίποτα :)
  Πολλά φιλάκια κι ευχαριστώ για τις γνώσεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. ❤ magda
  Μακάρι να μπορούσαμε να κάναμε πράξεις τις θεωρίες!
  Θα'μασταν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι!

  Φιλιά θαλασσινά γλυκιά μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού έκανες τον κόπο και το διάβασες πες μου και τη γνώμη σου με δικά σου λόγια...
Δε'ν'κακό!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top