Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Στήριξε το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας!!




Έκκληση προς όλους τους Έλληνες να προσυπογράψουν το σχετικό αίτημα περί καταβολής των Γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα(σ.σ.κατοχικό δάνειο και πολεμικές αποζημιώσεις), απευθύνει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών τη Γερμανίας προς την Ελλάδα, μέσω e-mail που  κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο.


Όπως τονίζεται στο κείμενο του email,αυτές τις μέρες διεξάγεται η Δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα θύματα του Ναζισμού και τις Γερμανικές αποζημιώσεις.
Αυτό που ζητά το Εθνικό Συμβούλιο που διεκδικεί τις αποζημιώσεις από τους παραλήπτες του ηλεκτρονικού μηνύματος είναι να ζητήσουν από τους φίλους και τους γνωστούς τους να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.greece.org/blogs/wwii/ και να υπογράψουν το αίτημα. Το σχετικό κείμενο ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση, μετά από εκκρεμότητα πολλών δεκαετιών, να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, αποπληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών, που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.



Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ για να σώσει τον Μουσολίνι από μια ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941. Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 ‘Έλληνες πέθαναν από την πείνα-άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας.

Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο,

«Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους».
Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο(κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πληρώσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του. Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις έναντι της Ελληνικής απαίτησης 14,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το μερίδιό της από το κατοχικό δάνειο. Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στη Πολωνία το 1956και στην Γιουγκοσλαβία του 1971. Η Ελλάδα απαίτησε από την Γερμανία την πληρωμή του κατοχικού δανείου το 1945,1946,1947,1964,1965,1966,1974,1987, και το 1995.

Παρά ταύτα, η Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις. Το 1964, ο Γερμανός Καγκελάριος Erhard υποσχέθηκε την πληρωμή του δανείου μετά την ενοποίηση της Γερμανίας που πραγματοποιήθηκε το 1990.
Ενδεικτικό της σημερινής αξίας των Γερμανικών υποχρεώσεων προς την Ελλάδα είναι το ακόλουθο:εάν χρησιμοποιηθεί σαν τόκος ο μέσος τόκος των Κρατικών Ομολόγων των ΗΠΑ από το 1944 μέχρι το 2010, που είναι περίπου 6% η σημερινή αξία του κατοχικού δανείου ανέρχεται στα 163.8 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτή των πολεμικών επανορθώσεων στα 332 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στις 2 Ιουλίου 2011, ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται στα 575 δισεκατομμύρια δολάρια (Les Echos, Saturday, July 2, 2011).

Ο Γερμανός ιστορικός οικονομολογίας Dr.Albrecht συνέστησε στην Γερμανία να ακολουθήσει μια περισσότερο μετριοπαθή πολιτική στην ευρωκρίση του 2008-2011, διότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη δικαιολογημένων απαιτήσεων για πολεμικές επανορθώσεις του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.(Der Spiegel,June 21, 2011,quardian.co.uk, June 21, 2011).
Οι Γερμανοί δεν άρπαξαν από του Έλληνες μόνο «ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους».

Στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών.
Οι Γερμανοί δολοφόνησαν τους κατοίκους 89Ελληνικών πόλεων και χωριών, έκαψαν περισσότερα από 1700χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών. Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια, και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς.



Του Θάνου Καψάλη.

41 σχόλια:

  1. Ασφαλως και συμφωνω...Και επαυξανω...
    Νομιζω μαλιστα, οτι μια απο τις αιτιες...Που οι Γερμανοι, σημερα...Επιδιωκουν τον τεμαχισμο, και την εξαφανιση του ελληνικου κρατους...Ειναι ακριβως αυτη η ξεφτιλα...
    Οτι ο.."αναμορφωτης" της ανθρωποτητας
    Καγκελλαριος τους...
    Χρεωθηκε στους..Βρωμοποδαρους αυτους τους..Τεμπελχαναδες τους Ελληνες...!!
    Γιατι ομως...Δεν εχει υποχρεωθει..
    Εστω και νομοτυπα...
    Με μια αποφαση του διεθνους Δικαστηριου η Γερμανια...
    Να πληρωσει;;;
    Μηπως..Γιατι με τα λεφτα αυτα...

    Τα δικα μας λεφτα...

    Θα αγορασει το πιο σημαντικο και κερδοφορο κομματι...
    Της πιττας που θα κοπει;;;

    Εξ αλλου..Τα μετρα που επιβαλλουν ΤΩΡΑ...
    Ειναι..Χειροτερα απο κεινα της κατοχης...Σκοτωνουν και θα σκοτωσουν περισσοτερους ελληνες...!!

    Θες αυριο..Να ξαναπληρωνουνε;;;
    Τους ψειριαρηδες, που τους..ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ;;;;

    Εκτος..Αν τους ξαναξεφτιλισουμε...!!

    Εργολαβια εχουμε παρει..Να γκρεμιζουμε..Τα ΡΑΙΧ τους...!!

    Εκει που οι...Υπολοιποι Ευρωπαιοι
    Εχουνε ολοι.."Κλασει μαλλι"..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μαχαίρης σαρωτικός!

    Τι να προσθέσω άλλο;
    Ας μην περάσει αυτή η συνωμοσία και καταλήξουμε το Μπαγκλαντές της Ευρώπης!
    Εστω μια φωνή για την ξεφτίλα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα περισσότερο με ενοχλεί που τόσα χρόνια είχαμε εφησυχαστεί, και ξαφνικά ξυπνήσαμε. Οπως και με το Μακεδονικό. Σε πολλά φταίμε και μόνοι μας Ζουζού μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΖΟΥΖΟΥ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΕΜΑΣ;
    ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ , Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ;
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοριτσάκι,
    η Ελλάδα είμαστε εμείς και όχι αυτοί...... Μέχρι να βγει η ψυχή από το στόμα μου, δεν θα πάψω να είμαι Ελληνίδα. Οι Γερμανοί εκτός από τα εγκλήματα που έκαναν στον πόλεμο, στήριξαν την οικονομία τους στα Ελληνικά χέρια. Αν σήμερα είναι οικονομική δύναμη, ας είναι καλά οι Έλληνες που πήγαν εκεί και τους έμαθαν τι θα πει δουλειά. Όταν ήταν οι γονείς μου εκεί, αυτοί δούλευαν στα εργοστάσια οκτάωρο και έβγαζαν δέκα κομμάτια, όταν οι δικοί μας στο οκτάωρο έβγαζαν εκατό και πήγαινε ο Γερμανός εργάτης και τους έλεγε να κάνουν πιο σιγά, γιατί δεν τους προλάβαιναν.......
    Εμείς οι τεμπέλιδες, κατάλαβες;;;;;; Τα καθίκ...ια!!!!!
    Φιλιά γλυκιά μου και μην ανησυχείς. Πιστεύω ότι άλλη μια φορά θα δείξουμε τι αξίζουμε σε παγκόσμιο επίπεδο.... απλά θέλουμε λίγο σπρώξιμο.... πάλι!!!!!!
    Φιλιά πολλά και την αγάπη μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τόσα χρόνια κοιμόταν ή μάλλον ήθελαν να κοιμούνται, είχαν τους λόγους τους.
    Επιτέλους ας γίνει μια αρχή...
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το έκανα ήδη, ζουζούνα μου!
    καιρός ήταν κάτι να κάνουμε!
    έστω και αν τίποτα δεν γίνει....
    τουλάχιστον θα έχουμε να λέμε πως δεν αδιαφορήσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κουμπαρα ειναι καιρος να σταματησουμε να παιζουμε τις...κουμπαρες!!!

    Μας φοβουνται σαν λαο, αλλα οι κυβερνησεις μας τους εχουν δωσει το δικαιωμα να μας γραφουν στα παλαιοτερα των υποδυματων τους.

    Απο αλλου πρεπει να ξεκινησουμε!

    Ασε που, μαλλον, εχει γινει τραμπα με το χρεος της Γερμανιας προς εμας εδω και χρονια.

    Ο μακαρητης ο πατερας μου το '43 ειχε παει φυλακη στο Bernau στην Αυστρια και δουλευε στα ορυχεια της Swarovski μεχρι την απελευθερωση. Μολις μου στειλουν τα χρηματα απο την καταναγκαστικη εργασια, θα σου δωσω τα μισα!!!

    Μας φαγανε κι αυτα τα λεφτα πατριωτηηηη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας το προσπαθήσουμε,και που ξέρεις!
    Μπορεί να γίνει το θαύμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξέρω ανθρώπους που έλαβαν αποζημίωση απο τους γερμανούς μετά τον πόλεμο.
    Μία μόνο περίπτωση που ξέρω καλά, σε νησί, ειναι μιάς γιαγιάς που το με το ποσό που έλαβε τότε,αγόραζε αν ήθελε, το μισό νησι. ( Νησί διπλάσιο και βάλε απο τη Σύρο ).
    Κι όμως η γιαγιά βοήθησε άλλους, φτωχούς που δεν ειχαν να φάνε και δάνεισε αγύριστα...
    Αυτα ειναι αποζημιώσεις ιδιωτών.
    Απο κει και περα, με αναγκαστικό δάνειο πρέπει να τρέχει κάτι ύποπτο και περίεργο, φοβάμαι οτι παλιοί πολιτικοί μας συμφώνησαν ή οχι,δεν ξερω, υποθέτω, ετσι ωστε να μην πληρωθεί ποτέ αυτη η κλοπή.
    Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.
    Θα υπογράψω, εχω άλλωστε υπογράψει και παλιότερα σε κάτι ανάλογο, αλλα μεταξύ μας, δεν εχω καμμία ελπίδα.
    Επιπλέον αν ποτέ αποζημιωθούμε, μην ξεχνάς οτι τη διαχείριση των χρημάτων θα αναλάβουν αναγκαστικά οι πολιτικοί μας. Για σκέψου πόσο καλό ειναι αυτό.
    Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαχ ! Σατανικό !
    Μόλις σκέφτηκα άραγε ο γαπ εννοούσε αυτά τα "λεφτά υπάρχουν" ;

    Μη βαράτε όλοι μαζι, ενας ένας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρέος μας να το κάνουμε,άσχετα με το αποτέλεσμα.
    Οσες πιο πολλές υπογραφές,τόσο πιο δυνατά θ'ακουσθεί η φωνή μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι ανθρωπάκια πολιτικούς έχουμε! Μέχρι και για αυτό, μπορεί να τα "έχουνε βρει" από πίσω στα μουλωχτά. Κρίμα. Κάποιοι θυσιάστηκαν :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μαχαιρης ❤
    Και'γω αυτό πιστεύω γιαυτό θέλουν να μας εξαφανίσουν!
    Όσο περισσότερες υπογραφές μαζέψουμε πιστεύω θα δυναμώσει και η φωνή μας στη άδικη μεταχείριση απέναντί μας!

    Γεια στο στόμα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιαγιά Αντιγόνη ❤
    Ο Μαχαίρης στο λόγο του είναι όνομα και πράγμα!

    Τουλάχιστον να προσπαθήσουμε έστω και με υπογραφές!

    Καλό και ζεστό βράδυ να'χεις με φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. bear ❤
    Φταίμε γιατί είμαστε πολύ ανεχτικοί σε πολλές παρόμοιες καταστάσεις και δεν δείχνουμε τα δόντια μας!


    Φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΦΟΥΛΗ ❤
    Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα με μια υπογραφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Effie's Sweet Home Designs❤
    Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να συμβάλουμε στην διεκδίκηση αυτών των αποζημιώσεων!

    Φιλιά θαλασσινά για καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. stavroulazerva ❤
    Ε..μας κατάστρεψαν μας ξεγύμνωσαν τώρα μας στερούν και την αξιοπρέπεια σαν χώρα!
    Γνωρίζουν την αξία του Ελληνα αλλά δεν θέλουν να την παραδεχτούν.

    Μακάρι να αποδείξουμε πολύ σύντομα την αξία μας πριν σβήσουμε οριστικά σαν χώρα!

    Γα παγωμένα θαλασσινά φιλιά μου γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. magda ❤
    Τώρα είναι η καλύτερη περίπτωση να πάρουμε πίσω αυτά τα λεφτά!
    Τουλάχιστον ας τα διεκδικήσουμε!

    Φιλιά θαλασσινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ❤
    Αυτό ακριβώς ό,τι περνάει απ'το χέρι μ μας να συμβάλουμε και'μεις όσο μπορούμε!

    Φιλί θαλασσινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. kaliakouda ❤
    Κουμπάρε έχεις προίκα αφάγωτη απ'την SvarovsKi?
    Δεν θέλω τα μισά ένα διαμαντάκι θέλω να σε θυμάμαι:))

    Εχεις βάλει δικηγόρο να τα διεκδικήσεις ??


    Τώρα δεν έχεις και άδικο με τις κυβερνήσεις που'χουμε αυτά τα λεφτά μας γύρισαν δάνειο!
    Σε μας πάει "Κερατάς και δαρμένος όλα τα'χω ο καημένος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. xristin ❤
    Και'γω αυτής της γνώμης είμαι!
    Δεν χάνουμε και τίποτα!

    Φιλιά γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. tzonakos❤
    Σατανικός είσαι??
    Τώρα που με βάζεις και μένα πιο πονηρή σε σκέψεις μήπως τα'χουν πάρει οι πολιτικοί μας και κάνουν τις πάπιες για αποζημίωση??

    Τελικά υπάρχουν άγιοι άνθρωποι ανάμεσά μας και πραγματικά αξίζουν πολύ περισσότερο απ'αυτούς που αγιάζουν στις μονές!

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αφαγωτη δεν λες τιποτα!

    Απο δαυτα σηκωνω και βαζω πετρελαιο, παει η κουμπαρα souper market, πληρωνω τα φροντιστηρια στις διδυμες κτλ κτλ κτλ.

    Δεν εχω κανει κατι με δικηγορους κτλ. Καποια στιγμη ειχαμε ψαχτει με τον μπαρμπα Μιχαλη, αλλα τωρα που τον εχασα δεν εχουν αξια για μενα τα λεφτα τους.

    Ας παρουν με δαυτα ενα σκουριασμενο τζαμι, να κοψουν τον λαιμο τους περα περα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. NOSTOS❤
    Και'γω αυτό λέω!
    Πρέπει να μαζέψουμε όσες περισσότερες μπορούμε!

    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Roadartist❤
    Τελικά δεν αποκλείεται για να μη έχει γίνει τίποτα ως τώρα μόνο στη χώρα μας!
    Μα είναι εντελώς επικίνδυνοι πρέπει απαλλαγούμε από δαύτους το συντομότερο!

    Φιλί θαλασσινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. kaliakouda ❤
    Σε καταλαβαίνω να μη θέλεις ούτε φράγκο από δαύτους αλλά και μόνο για το γαμώτο
    που τον ανάγκασαν σε καταναγκαστικά έργα θα'πρεπε να τα διεκδικούσες.

    Ενα φόρο τιμής στην μνήμη του!
    Χάσαμε και τον πρόξενο της Αυστρίας στο νησί να σε βοηθούσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. katevaseta❤
    Καλώς ήρθατε στον χώρο μου και στο ιστιακό χώρο γενικότερα!

    Καλή αρχή να'χετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μου θύμισες την παροιμία «ο Εβραίος σαν φτωχεύσει, τα παλιά τευτέρια ανοίγει»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πάντως οι Εβραίοι την δουλειά τους την κάνουν μια χαρά! Απ΄ το να μας λένε συνεχώς μαλάκες ας μας πούν καλύτερα Εβραίους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πάνω στο σχόλιο της αγαπητής kariatida62, χτύπησε νεύρο αυτο που λέει.
    Πάντα μας έλεγαν οτι εμείς οι ελληνες είμαστε σούπερ λαός, έξυπνοι, ερωτιάρηδες, πονηροί, περήφανοι και τα ρέστα.
    Σήμερα, φτάνουμε να λέμε "πες με όπως θες μα όχι μαλάκα ! " ... το λες και κατάντια αν θες.
    Ολοι αυτοί λοιπόν που φρόντιζαν να τονώνουν το εθνικό φρόνημα με τον ένα και τον άλλο τρόπο, συμπεριλαμβανόμενης και της Εκκλησίας φυσικά κι εχει σημασία η Εκκλησία, ας μας πούν τι λαός πιστεύουν οτι είμαστε.
    Κανείς γονιός δεν θα αφήσει τα παιδιά του σήμερα να διδάσκονται το παραμύθι της ανδρείας, γενναιότητας και υπεροχής. Ναι μεν η ανδρεία υπήρξε, αλλα απο κει και πέρα, τι ;
    Συλλογική συνείδηση μηδέν ;
    Εξαπατηθήκαμε απο αυτούς που εμπιστευτήκαμε ; τους πολιτικούς μας ; Τους γενναίους ηγέτες μας ;
    Μα πώς εξαπατηθήκαμε αφου είμαστε τόσο υπερ-λαός ;
    Καλά, θα διαβάσω Λιακόπουλο.
    Πολλοί υποπτεύονται οτι οι πολιτικοί μας κάπως τα εχουν "κανονίσει" στο παρελθόν, γι αυτό και δεν έχει πέσει ουτεκαν σημαντικό μέρος της αποζημίωσης.
    Και απο πάνω, έρχονται να μας ξανακατακτήσουν και αν αρχίσω να λέω για τους γερμαναράδες και τι πρέπει να τους κάνουμε, θα με μαζέψουν με αυτο το #$%^&*νόμο περι εχθροπάθειας που οι αγαπητοί μας υπουργοί ΜΑΛΑΚΕΣ προώθησαν με σθένος.

    Δεν ειμαι συνωμοσιολάγνος ή συνωμοσιολάτρης, όσοι με ξέρουν εστω στα 7 χρόνια που γράφω στα μπλογκς μπορούν αυτο να το βεβαιώσουν, δεν τις γουστάρω τις πονηρές συνωμοσιολογίες.
    Ομως στην περίπτωση των πολεμικών αποζημιώσεων, είμαι σίγουρος πως κάτι εχει παιχτεί στις πλάτες μας και δεν πρόκειται να πάρουμε ούτε δεκάλεπτο τσακιστό.
    Μακάρι να βγω ψεύτης και ηλίθιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγαπητέ Τζονάκο!
    Το να δηλώνεται ότι ένας λαός έχει τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά δεν είναι κακό!
    Αλήθεια είναι πως και έξυπνοι είμαστε(τετραπέρατοι θάλεγα)και ερωτιάρηδες είμαστε και άξιοι είμαστε και πονηροί αλλά και ζηλόφθονες,χωρίς ομαδικό πνεύμα και άλλα πάρα πολλά!
    Οπως και άλλοι λαοί έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά που εντέλει καθορίζουν και την ταυτότητά τους!
    Και η εθνική τόνωση χρειάζεται και η προάσπιση επιβάλλεται ότι συνήθως γίνεται και εφαρμόζεται απο όλους τους λαούς του κόσμου!
    Τώρα αν κάποιοι πολιτικοί τα είχαν συμφωνήσει όπως λες και συ μεταξύ αχλαδιού και τυριού λίγο θα πρέπει να μας ενδιαφέρει!
    "Verba volant, scripta manent» που έλεγαν και οι αρχαίοι Λατίνοι!
    Ας ξυπνήσουμε λοιπόν και ας μάθουμε να διεκδικούμε ακριβώς όπως διεκδικούν,απαιτούν και υποχρεώνουν και οι άλλοι!
    Απλά-απλούστατα τα πράγματα!
    Τώρα για το αποτέλεσμα αν θα επιτευχθεί κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος!
    Σημασία έχει να διεκδικηθεί με όλα τα νόμιμα μέσα!
    Σ'αυτό διαφωνείς?
    Για να συμφωνήσουμε καποια στιγμή πρώτα εμείς μεταξύ μας σαν λαός!
    Αλλο ένα χαρακτηριστικό μας! Να μη μπορούμε να συνεννοηθούμε και ο καθείς να θυμάται το μακρύ και το κοντό του προκειμένουν να φανεί και να επιβληθεί επί του άλλου...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κατ' αρχήν δεν διαφώνησα σε κάτι.
    Αντίθετα επαυξάνω, με αφορμή το σχόλιό σου.
    Και δεύτερο, είπα οτι ανδρεία υπήρξε, και ίσως δεν έκανα σαφές οτι δεν την αρνείται κανείς.
    Εαν αναγνώστηκε το σχόλιό μου σε διαφορετικό τόνο απο οτι είχα σκοπό, τότε φταίω και εγω και ζητώ κατανόηση γι αυτό, καθως ο γραπτός λόγος συχνά ειναι θέμα και του γράφοντος και του αναγνώστη και μερικές φορές μπορεί να παρανοηθεί κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ασκαρδαμυκτί❤
    Πάρτο και έτσι!
    Παλιά και καλά χρέη να λες:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. kariatida62 ❤
    Αυτό είναι το λιγότερο μετά το κακό που'χουν κάνει στη χώρα μας!
    Τότε και τώρα ακόμα χειρότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αυτά που λες δεν γίνονται zoyzoy. Αν πάλι τα είπε κάποιος άλλος μάλλον δεν το μελέτησε καθόλου και φυσικά τον Μάη του 2010 που υπογράφηκε η Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης δεν πήρε χαμπάρι ότι τέτοια δυνατότητα δεν έχουμε. Δεν δικαιούμαστε να ζητήσουμε από τους δανειολήπτες μας ούτε σεντς τσακιστό!
    Ποιος φώναξε τότε στο δρόμο; Κάποιοι του ΠΑΜΕ μόνο! Οι άλλοι στην κοσμάρα τους!
    Και κείνο τάχατες ότι ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πληρώσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του, είναι ψέμα! Πότε έγινε αυτό; Κλεισμένος στην υπόγα με την εβραιοπούλα μόνο την Ελλάδα δεν σκεφτόταν, όταν ο Κόκκινος Στρατός τον αναζητούσε!
    Αυτά για την ιστορία και όπως λέει και η Φούλη Καλό το όνειρο αλλά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. tzonakos ❤
    Κατά βάθος όλοι αυτοί οι βόρειοι λαοί μς εχθρεύονται για την φυσική ομορφιά της χώρας μας που αντανακλά στις τέχνες και εξυπνάδα μας.
    Οπως λέει και η Κάρυ χρειάζεται εθνική ενότητα να βρούμε την ταυτότητά μας να κατανοήσουμε ποιοί πολιτικοί έδρασαν προς όφελός τους και να τους απομονώσουμε τελείως!
    Ας ελπίσουμε ότι ο λαός έπαθε και έμαθε για να μη ξανακάνει πια λάθος επιλογές.
    Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Άθεος ❤
    Και η δίκη δηλαδή στη Χάγη τι επιδιώκει?
    Τελειωμένη υπόθεση πιστεύεις ότι είναι??

    Να ψάχνουμε άλλα έσοδα?
    Ίσως να πουλήσουμε τις σάρκες μας πια δεν υπάρχει άλλη λύση:((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αρχηγό θέλουμε, αρχηγό με όρχεις!
    Κι αν δεν υπάρχει τέτοιος, έχω ακούσει ότι ανακαλύφτηκε ο τρόπος να κατασκευάσουμε τενητοό όρχη!
    Ας βάλουμε έναν τεχνοκράτη με τεχνητό λοιπόν, να βρει τα κότσια και να πει στους εταίρους: Φτάνει πια, δεν αναγνωρίζω τίποτα, έχω το λαό με το μέρος μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού έκανες τον κόπο και το διάβασες πες μου και τη γνώμη σου με δικά σου λόγια...
Δε'ν'κακό!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top