Από χθες ο Ήλιος μπήκε στον Υδροχόο. Ο μήνας των πρωτοποριακών Υδροχόων άρχισε.
Μια εύκολη και μυρωδάτη πορτοκαλόπιτα διάλεξα να κεράσω για τα γενέθλια του δικού μου Υδροχόου.
Είναι τόσο απλή εύκολη και γευστικότατη που αξίζει να δοκιμάσετε.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
1ποτήρι σπορέλαιο (ηλιέλαιο)
2ποτήρια ζάχαρη
1πακέτο φύλο κρούστας για γλυκά
3πορτοκάλια
1βανίλια
2κουτ.γλυκού μπαίκιν -πάουντερ.
4αυγά
1κεσέ γιαούρτι
Κατ'αρχήν ξύνω τα 2πορτοκάλια στο χοντρό τρίφτη.
Το ένα ψιλοκόβω την σάρκα του το άλλο θα κρατήσω το χυμό του για το σιρόπι.
Σε λεκάνη βάζω το ηλιέλαιο το 1ποτήρι ζάχαρη
το γιαούρτι το μπαίκιν τη βανίλια χρησιμοποιώ σιρόπι βανίλιας νομίζω ότι έχει πιο έντονο άρωμα.
Και ανακατεύω με την σπάτουλα!
Προσθέτω τα 4αυγά τη σάρκα του πορτοκαλιού ψιλοκομμένη!
Στο μεταξύ βάζω το σιρόπι να βράζει ώστε να'χει κρυώσει όταν θα ψηθεί η πίτα.
Βάζω τα 2πορήρια ζάχαρη με 1ποτήρι χυμό απ'΄τα πορτοκάλια 2ποτήρια νερό και τη φλούδα του ενός πορτοκαλιού.
Παίρνω ένα-ενα φίλο και το κόβω μικρά μικρά κομματάκια μέσα στο μίγμα μου ανακατεύω συνέχει να βραχούν όλα τα κομματάκια.
Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλο από άλλες πίτες που σας έχουν μείνει και κρατάτε στην κατάψυξη.
Αν είναι και ξερά τα κομματάκια ακόμα καλύτερα σπάει πολύ πιο εύκολα και βρέχεται.
Η συνταγή που είχα έγραφε αφείνεται να ξεραθεί έξω το φύλλο απ'την προηγούμενη μέρα.
Αδειάζω το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και το ψήνω στον αέρα στους 180 C για 30' ώσπου να πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
Την περιχύνω με το σιρόπι που'χει πια κρυώσει και την αφήνω να το πιει αφού την τρυπάω μ'ενα καλαμάκι ή πιρούνι.
Την γαρνίρω με σιρόπι σοκολάτας και είναι "κόλαση"
Κοπιάστε!
Φούλη δεν ήθελες χθες να την δοκιμάσεις κάτσε να πεινάς τώρα!
Αυτό είναι για μετά τη... σπανακόπιτα ετσι; After Diner ας το πούμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΚ Για πρώτο πιάτο έχουμε σπανακόπιτα. Για δεύτερο θα κάνεις ένα κοκκινιστό μοσχαράκι με πατάτες τηγανητές, η μακαρόνια. Και για επιδόρπιο αυτό με το πορτοκάλι. Τις μπύρες τις βάζω εγώ. Κρασί πιείτε εσείς.
Κόπιασα και..μου μοσχομύρισε το πορτοκάλι. Υπέροχη ιδέα !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου !!
♥ Gaurakos♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιαυτό την έβαλα να δω αν την εγκρίνεις για το γεύμα:))
Τώρα θέλεις δηλαδή και κοκκινιστό?
Θα δώ τι μπορώ να κάνω!
Αλλά ούτε τις μπύρες να μη βάλεις? εμείς κρασί:(
Και το Λιοντάρι είναι γενναιόδωρο:p
♥ magda♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα την φτιάξεις γίνεται στο άψε-σβήσε και είναι υπέροχη!
Σ'ευχαριστώ καλό ΣΒΚ να'χεις:))
Άσε τα σάπια βάλε σε τάπερ τώρα που θα έρθουμε να σας πάρουμε αλλιώς εκεί θα μείνεις...
ΑπάντησηΔιαγραφήπου να ξέρω ότι είχατε γενέθλια;;οεο
Αύριο θα την απολαύσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω τη Νότα μου δίπλα και σημείωνε (όχι γιατί με κοροϊδεύει με το κόλλημα)!!!
Δεν ξέρω αν θα έχει την ίδια γεύση!!!
Φιλιά πολλά γλυκαμένα!!!
τις μπύρες είπα θα τις βάλω εγώ. Αλλά αν θέτε κρασί δεν πίνω. Εσείς αν θέτε κρασί No Provlem.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά, πέρασα, πήρα ένα κομμάτι, και συνέχισα την blogοδρομή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα στο ψήσιμο μοσχομύρισε το σπίτι.
χρόνια πολλά και φυσικά, το φανταστικό αυτό γλυκό εγώ θα το συνόδευα με σαντιγύ και παγωτό...φιλάκια πολλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τον χαίρεσαι τον Υδροχόο σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο ρε Ζουζού ! Νασαι καλά με τις συνταγές σου! ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ!!! Ωραία τώρα θα φτιάχνω πορτοκαλόπιτες να μοσχομυρίζουν κιόλας ...γιατί όλο σοκολατίνες, σοκολατίνες...θα βαρεθούν μερικοί να τις τρώνε ε??? Τι λες και σύ?χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
Να χαιρόμαστε τους υδροχόους μας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή:-)
Το γλυκό πολύ ωραίο και παρά το σιρόπι δε σε λιγώνει
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Δείτε τις συνταγές της Πάρου με εξαιρετικά γλυκά στο www.ambelasparos.gr
ΔιαγραφήΥπέροχες τοπικές συνταγές ευχαριστώ πολύ!
ΔιαγραφήΗ Πάρος αγαπημένο νησί http://armenakisyros.blogspot.gr/2013/08/blog-post_19.html και παλαιότερα http://armenakisyros.blogspot.gr/2009/09/3.html και εδώ!
http://armenakisyros.blogspot.gr/2009/09/3_25.html
και η κυρια Στελλα στον Αμπελα κανει τα μαγικα της στην κουζινα!
Διαγραφήhttp://paroseasybooking.gr/cooking-courses-lessons/#all/1/list
και η κυρια Στελλα στον Αμπελα κανει τα μαγικα της στην κουζινα!
Διαγραφήhttp://paroseasybooking.gr/cooking-courses-lessons/#all/1/list
και η κυρια Στελλα στον Αμπελα κανει τα μαγικα της στην κουζινα!
Διαγραφήhttp://paroseasybooking.gr/cooking-courses-lessons/#all/1/list
και η κυρια Στελλα στον Αμπελα κανει τα μαγικα της στην κουζινα!
Διαγραφήhttp://paroseasybooking.gr/cooking-courses-lessons/#all/1/list
και η κυρια Στελλα στον Αμπελα κανει τα μαγικα της στην κουζινα!
Διαγραφήhttp://paroseasybooking.gr/cooking-courses-lessons/#all/1/list
Να χαιρεσαι τον Υδροχοο σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ ωραια ιδέα για κεικ!
Λατρευω το πορτοκάλι και μπορώ να το βάζω παντού!
Ακόμη και πατάτες βράζω μέσα σε πορτοκάλι, αλλά και κρέας!
Τη Κυριακη θα την φτιάξω κι εγω!
Φιλια
Να τον χαίρεσαι τρελοζουζού μου τον υδροχόο σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή η ιδέα...
Παίρνω ένα κομματι.. δεν σε πειράζει ;;;
Εεεε... να κανονισουμε καμια φορα να τα πουμε ιντερνετικα..
Μου έλειψαν οι χαζομαρες μας !!!
Καλά, η Φούλη δεν θέλησε να δοκιμάσει και τόριξε στην πείνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς που η όρεξη και το κέφι δεν λεν να μας εγκαταλείψουν,τι πρέπει να κάνουμε?
χρονια πολλα στον υδροχοο σου ζουζου μου,να τον χαιρεσαι..πηρα ενα μεγαλο κομματι με μπολικο σιροπακι και φευγω...υπεροχη ειναι μπραβο σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο σου βραδυ φιλακια πολλα!!!
Ανήκω στους πρωτοποριακούς;Για τον καλο το λόγο θα τσιμπήσω το προσφερόμενο,αλλά και γω μεσα στη λίστα του μενού που προτεινε ο Γαυρακος,σαν καλό μου φαινεται:))
ΑπάντησηΔιαγραφή.Καλημέρα Ζουζούκα μου...να ζήσουν οι υδροχόοι και εσυ να χαίρεσαι τόν δικό σου...φαντάζει υπέροχο το γλυκό...αντε βρε μάς αναψες φωτιές πάλι...φιλάκιαααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι σου έλεγα χθες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜύρισε το σπίτι πορτοκάλι!!!!
Ακόμα δεν μας αφήνει να το κόψουμε!!!χαχαχα
Χρόνια πολλά και καλά!!!!!!
♥ ΦΟΥΛΗ ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοντά στον βασιλικό λέει ποτίζεται και η γλάστρα.Για τον γαμπρό μου τό'στειλα και θα γλυκαθείς και'συ κομματάκι:))
♥ Γιαγιά Αντιγόνη♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο την απόλαυσες κιόλας!
Εγώ δεν πρόλαβα να φάω ούτε 1κομμάτι την μοίρασα γύρω-γύρω!
Το ταψί έγλειψα για να γλυκαθώ! χα!χα!
♥ Γιαγιά Αντιγόνη♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο την απόλαυσες κιόλας!
Εγώ δεν πρόλαβα να φάω ούτε 1κομμάτι την μοίρασα γύρω-γύρω!
Το ταψί έγλειψα για να γλυκαθώ! χα!χα!
♥ Gaurakos ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ!έτσι πάει!καλά ανάλογα τον καιρό αν κάνει ζέστη μπορεί και να πιούμε κάααασες μπύρες:))
♥ Άθεος ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου τριγυρίζεις εσύ και πείνασες:))
Καλά που βάζω κανένα γλυκό και'ρχεσαι στην χάση και στη φέξη:))
♥ ღ oneiremata ღ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΩ!!ναι με παγωτό είναι αποθέωση!
Σ΄ευχαριστώ κούκλα μου!
♥ kariatida62 ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοίτα εξαρτάται πως θα "τις τρώνε"
οι άλλες για εκεί που τις θέλεις πάνε πιο καλά αυτή είναι για εξαιρετικές περιπτώσεις:))
Σ'ευχαριστώ
Φιλιά θαλασσινά!
♥ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τους χαιρόμαστε μα δύσκολοι σαν χαρακτήρες:))
Πράγματι είναι υπέροχο και με παγωτό που προτείνει η oneiremata τέλειο!
Φιλί θαλασσινό και από μένα!
♥ Coula♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα την φτιάξεις είναι πανεύκολη και υπέροχη αφού λατρεύεις τα πορτοκάλια!
Πρόσεχε τα κιλάκια σου τώρα που'κοψες το τσιγάρο ο Υδροχόος μου 2χρόνια το'χει κόψεις και'χει πάρει πάνω από 20κιλά:))
Καλή επιτυχία με φιλιά θαλασσινά!
♥ Ελευθερία♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να με πειράζει?
Για σας έβαλα το ταψί:))
Πάρε κοπέλα μου ελεύθερα!
Να τα πουμε βρέ τι ωραία περνούσαμε το καλοκαιράκι άντε να τελειώσεις και τις εξετάσεις να ηρεμήσεις!
Φιλί θαλασσινό!
♥ xristin ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήχα!χα!
Να φάτε όλο το ταψί:))
Ασε τελικά την πάτησες η Φούλη:))
Καλή εβδομάδα με φιλιά θαλασσινά!
♥ gwgoyla ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ χρυσοχέρα μου άνοιξες τα σχόλια είδα, σου'ρχομαι!
Καλή εβδομαδα να'χουμε με φιλιά θαλασσινά!
♥ VAD♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγκρίνεις το γεύμα δηλαδη?
Μη βιάζεσαι μπορεί στην πορεία να βγει νέο καλύτερο και'θα'χεις κλείσει θέση:))
♥ Φωτεινή ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα'σαι καλά κοπέλα μου!
Αντε σε δουλειά να βρισκόσαστε:))
Καλή εβδομάδα με φιλιά θαλασσινά!
♥ Γιαγιά Αντιγόνη♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ
να'σαι και'συ πάντα γερή και δυνατή!
Καλή εβδομάδα με φιλί θαλασσινό!
ΠΩ ΠΩ!!!!!!ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ!!!!!ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΕΦΤΑΣΕ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΗΣ.ΠΑΙΡΝΩ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήαααα θα μυριζει σουπερ και μαλλον μπορεις να βαλεις και αντι για πορτοκαλι λεμονι να υποθεσω ε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜήπως ξέρεις καμιά συνταγή για "γυναικόπιτα";
ΑπάντησηΔιαγραφή♥ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα πάρεις βεβαίως όσα θέλεις:))
Καλή και χαρούμενη εβδομάδα να'χεις !
♥ Skouliki ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου πω θα μπορούσες να μειώσεις στο μισό το χυμό στο σιρόπι ν'αφαιρέσεις τη σάρκα από μέσα και να το αντικαταστήσεις με νερό ή γάλα!
Θα το επιχειρήσω δεν το'χω κάνει καλή ιδέα ακούγεται!
Καλή εβδομάδα με Φιλί θαλασσινό:))
♥ Ασκαρδαμυκτί ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι θα βρω εξαρτάται πως την θέλεις
γλυκιά ή αλμυρή:))
nostimotati fainetai!!!!!!! :) kali sou evdomada! filia!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πωωωωω μου τρέχουν τα σάλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρεςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
Σμουατςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
Είναι ίσως το ωραιότερο γλυκό που έχω φτιάξει. Στη συνταγή σου βλέπω μια μικρή παραλλαγή που μου αρέσει πολύ και θα την εφαρμόσω. Το πορτοκάλι μέσα με τη σάρκα του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω καιρό να το κάνω θα το προγραμματίσω:)
Καλοφάγωτο Ζουζού μου:)
♥ Leviathan ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι φαίνεται και είναι Σοφοκλή:))
Καλή εβδομάδα να'χεις!
♥ D.Angel ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχεις και άδικο!
Φτιάξτη αξίζει τον κόπο:))
Φιλιά θαλασσινά!
♥ Margo ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι'γω την πρωτόφαγα σαν κέρασμα σε ταβέρνα και τρελάθηκα.
Έχεις δίκιο η σάρκα δίνει ακόμα περισσότερο άρωμα και υγρασία στο μείγμα που το χρειάζεται.
Καλή επιτυχία να'χεις
φιλιά θαλασσινά!
Μπύρες και κρασιά και φαγητά βλέπω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο τάπερ να έρχεται δε βλέπω!!
πάλι μου τρέχουν τα σάλια...
Τα σέβη μου!!
Δεν λες που κανόνισαν και για το μενού ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον συμφωνείς και'συ απ'ότι βλέπω:))
Τα τάπερ όλα μαζί θα'ρθουν :))
Καλά η πορτοκαλόπιτα τα σπάει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε για τις ωραίες συνταγές....
Μη μου πεις ότι την έφτιαξες??\
ΔιαγραφήΟ,τι θέλεις μου λες και βάζω οδηγίες:))
Φιλιά πολλά!!